Huawei MatePad 11.5 S review in romana – TASTATURA SI STILOU M Pencil

# TASTATURA

Huawei Smart Magnetic Keyboard este un ‘ansamblu’ compus din 2 parti: tastatura echipata cu pini pentru conectare tableta si ‘capac’ magnetic detasabil.

Tastatura este realizata din material plastic moale care lasa un feedback bun la atingere. Capacul detasabil dispune de interior cu suprafata textila si exterior realizat dintr-un plastic moale calitativ.

Partea exterioara a capacului detasabil arata elegant si contine urmatoarele elemente de design – scobitura pentru camera, logo Huawei (pe mijloc) si dunga magnetica (in partea de jos) pentru depozitare/pozitionare stilou.

Partea de jos a tastaturii dispune de suprafata moale care are o aderenta buna pe suprafete tari.

Datorita celor 2 componente (tastatura si capac magnetic detasabil), Huawei Smart Magnetic Keyboard poate fi utilizata si pe post de husa protectoare. Pentru a beneficia de acest aspect, tableta este pozitionata pe suprafata textila (magnetica) a capacului. Capacul se ‘lipeste’ foarte bine de tableta.

Huawei MatePad 11.5 S review in romana

Partea din spate a tabletei este excelent protejata.

Zonele laterale ale tabletei dispun si ele de o buna protectie. Marginile husei urca usor deasupra marginilor tabletei, ceea ce previne zgarierea ramei metalice.

Cu ansamblul Huawei Smart Magnetic Keyboard ‘impachetat’, tableta capata un pic de greutate. Insa, per total device-ul este foarte portabil.

Pozitionarea tabletei pe zona magnetica dotata cu pini pentru conectare tastatura se face foarte usor. Va mentionam ca tableta este fixata foarte bine.

Procedura de conectare a tastaturii la tableta este rapida si foarte simpla.

Cu ecranul activat, parca avem de-a face cu un mini laptop 🙂 Daca ar fi sa reprosam ceva tastaturii, pacat ca Huawei nu a echipat-o cu touchpad.

Huawei MatePad 11.5 S review in romana

In setarile tabletei pot fi gasite cateva optiuni interesante pentru setare/configurare tastatura. Aaa… sa nu uitam. Conectarea tastaturii (cat si a stiloului) la tableta se face prin intermediul tehnologiei ‘NearLink’. Pe site-ul Huawei se mentioneaza ca ‘NearLink’ ofera o conexiune stabila si timpi buni de raspuns. Ne pare bine sa va spunem ca asa si este 🙂

In setarile tastaturii (de pe tableta), sunt puse la indemana toate scurtaturile/combinatiile de taste pentru accesarea functiilor tabletei (luminozitate, volum, blocare, realizare screenshot etc).

Ne indreptam atentia spre tastatura si va precizam ca dansa contine niste taste destul de mari ce sunt comode la utilizare/apasare. Tastele/butoanele nu sunt foarte inghestuite iar la apasare, feedback-ul lasat este unul bun.

Utilizarea combinatiilor de teste (pentru utilizarea functiilor tabletei) se face rapid si usor (gratie butoanelor mari si destul de apropiate).

Noi am gasit ca fiind foarte utila combinatia de taste pentru ajustarea luminozitatii.

Huawei MatePad 11.5 S review in romana

La fel putem spune si despre combinatia de taste pentru reglare volum 🙂

Alte comenzi utile ce pot fi accesate de pe tastatura sunt cea pentru blocare/deblocare device si de screenshot/captura ecran.

Tastatura este foarte utila atunci cand se iau notite, se navigheaza pe net etc. In cazul surfing-ului pe net, lipsa touchpad-ului este resimtita.

In cazul rulajului media (youtube), tastatura face viata mult mai usoara 🙂 Cu butonul space se face pauza/play la videoclip, tastele de directie se utilizeaza pentru derulare videoclip etc.

# STILOU M PENCIL

Acum haideti sa facem pasul spre stiloul Huawei M Pencil (a 3-a generatie). Dansul are un design placut, este solid si foarte comod la utilizare.

Gratie benzii magnetice incorporata pe husa/tastatura, stiloul este usor de asezat/depozitat. Va mentionam ca stiloul se ‘lipeste’ destul de bine pe banda magnetica.

In ceea ce priveste utilizarea stiloului (conectare si incarcare), el este pozitionat pe suprafata magnetica din partea de sus a tabletei.

Cu stiloul conectat la tableta, urmatorul pas este parcurgerea si setarea functiilor Huawei M Pencil 3 🙂 Aici gasim setari/functii interesante precum ‘quickly take notes’ (notite rapide), freescript (scriere cu stylus direct in bara browser, google search, petal search etc), double tap (accesarea rapida a functiilor stiloului) etc.

Huawei MatePad 11.5 S review in romana

Acum haideti sa exploram impreuna cateva din functiile stiloului. Prin dublu tap in partea de jos a stiloului sau prin swipe cu stiloul in coltul din drepta sus al tabletei, pe display isi face aparitia o mini fereastra care include 2 functii. Avem ‘Take snippet’ si ‘Annotate’.

Functia ‘Take snippet’ permite capturarea cu stiloul a unei portiuni/zone de ecran. Pe aceasta portiune se poate scrie/desena, captura de ecran poate fi salvata, distribuita pe mail si alte locatii etc.

Legat de functia ‘Annotate’, dansa permite efectuarea de notite/desenarea direct pe o pagina web, ecranul home etc.

O alta functie interesanta si utila este ‘Quickly take notes’. Cu display-ul oprit, se face tap cu stiloul pentru activarea rapida a aplicatiei pentru scriere text/notite.

Apoi, functia ‘Freescript’ este destul de bine optimizata. Functia permite scrierea in casute de text (bara browser, search in app gallery, google search, petal search etc). De cele mai multe ori, textul scris cu stiloul este recunoscut destul de rapid de catre tableta.

Huawei MatePad 11.5 S review in romana

In ceea ce priveste stiloul, pe site-ul oficial este precizat ca el poseda peste 10.000 niveluri de detectare a presiunii. Din testele facute de noi, stiloul raspunde excelent la comenzi. Pentru a scrie (sau desena), trebuie apasat doar usor.

Aplicatiile pentru notite/scriere text puse la indemana de Huawei sunt excelent puse la punct (au diverse optiuni pentru personalizare/customizare).

Pentru persoanele pasionate de desen, aplicatia ‘GoPaint’ este foarte potrivita. Mentionam ca stiloul se comporta excelent si in acest scenariu de utilizare 🙂

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).