Huawei MatePad 11.5 S review in romana – DISPLAY

Huawei MatePad 11.5 S review in romana

Prima data va propunem sa parcurgem partea de caracteristici display. Va ‘avertizam’ ca avem niste specificatii excelente 🙂

FISA TEHNICA

# Panou LCD 11.5 inci tip PaperMatte (suprafata mata)

# Rezolutie 2800×1840 pixeli si format 3:2; 291PPI densitate pixeli

# Refresh maxim de 144Hz (refresh adaptiv, coboara pana la valoarea de 30Hz)

# Raport ecran/corp de 87%

# Culori pe 8 bit si spectru culoare DCI-P3

# Tehnologii – multi-touch in 10 puncte, HDR10, HLG

# Certificari – SGS pentru oboseala vizuala redusa, TUV Rheinland pentru lumina albastra de intensitate redusa si absenta reflexie/palpaire


Nu exageram cand spunem ca display-ul este foarte bun. Aspectele care ne-au convins sa afirmam acest lucru sunt multiple. Imaginea redata este una clara si excelent pixelata, culorile sunt vii/intense, contrastul este perfect decent (pentru un panou LCD), luminozitatea este una buna, avem unghiuri largi de vizualizare si un raspuns bun/rapid la atingeri.

Ce ar mai fi de spus despre ecran ? Dansul oboseste doar usor vederea la utilizare foarte indelungata, formatul 3:2 este excelent pentru web browsing/consum media iar gratie generosului raport ecran/corp, practic display-ul domina copios partea frontala 🙂

Huawei MatePad 11.5 S review in romana

Ca si design, observam ca afisajul poseda niste margini negre cu profil slim.

Display-ul de dimensiune generoasa (11.5 inci) dispune de suprafata plata.

Ecranul (mai bine zis carcasa) poseda colturi frumos rotunjite.

Pe langa faptul ca display-ul impresioneaza prin imaginea de calitate excelenta, dansul continua pe aceeasi linie gratie tehnologiei PaperMatte. Practic, ecranul dispune de suprafata mata, ceea ce daca nu ne inselam, este o premiera pentru device-urile mobile.

Si probabil va intrebati la ce ajuta suprafata mata a ecranului ? Display-ul are reflexii extrem de reduse iar asta permite utilizarea foarte comoda a ecranului in camere/incaperi foarte luminoase. In imaginea din partea stanga, tableta a fost asezata aproape de geam/fereastra. In ciuda acestui aspect, nivelul de reflexie lumina este foarte, foarte redus. Excelent 🙂

Apoi, am continuat cu testarea si am pozitionat tableta sub lumina unui bec (imaginea din dreapta). Mentionam ca interfata a fost setata pe modul dark. Cu acest scenariu setat (daca se poate spune asa), nivelul de reflexie lumina este din nou unul foarte redus. Observam pe mijlocul display-ului o usoara tenta de alb (reflexia data de bec), insa va asiguram ca acest aspect nu incomodeaza vederea atunci cand ecranul este utilizat/vizualizat.

Huawei MatePad 11.5 S review in romana

Huawei MatePad 11.5 S review in romana
Functia pentru luminozitate automata/adaptiva este excelent optimizata.

Huawei MatePad 11.5 S review in romana
Functia ‘Eye Comfort’ este foarte utila atunci cand stai ore in sir cu ochii in ecran (zi sau noapte).

Huawei MatePad 11.5 S review in romana
Daca obisnuiesti sa citesti carti/reviste PDF, functia eBook mode ajuta mult. Practic, functia permite setarea ecranului sa redea o imagine in alb/negru (foarte potrivit pentru citire de text).

Huawei MatePad 11.5 S review in romana
In setari gasim functii pentru ajustare marime si grosime text.

Huawei MatePad 11.5 S review in romana

Nu lipseste bara/slider-ul pentru ajustare marime interfata.

In sectiunea culori a ecranului gasim cateva setari interesante/utile.

Huawei MatePad 11.5 S review in romana

Daca nivelul bateriei este unul scazut, functia ‘Smart Resolution’ poate sa ajute destul de mult la partea de autonomie (ajusteaza rezolutia ecranului in functie de ceea ce este afisat).

Facem pasul catre sectiunea de refresh a display-ului. Aici ne sunt puse la indemana 3 optiuni: Dynamic (refresh ajustat in mod automat; urca pana la 144Hz), High (refresh ‘blocat’ la 144Hz) sau Standard (refresh de 60Hz). Cu ecranul setat sa ruleze la refresh Dynamic sau High, pe display totul este rapid si super cursiv. Din acest punct de vedere, ajuta mult chipset-ul puternic (Kirin cu 12 nuclee).

Aplicatiile de pe device pot fi grupate in mod standard (toate pe ecranul/ecranele home) sau sub forma de app drawer/tray.

Pentru navigare, avem disponibile gesturile (excelent optimizate) sau clasicele taste/butoane software.

O setare interesanta/utila este posibilitatea de a face ajustari/reglari partii de touch.

Huawei MatePad 11.5 S review in romana

Tableta are implementate/integrate cateva gesturi utile (double tap pentru activare ecran, screenshot cu 3 degete etc).

Functia ‘Multi-Window dock’ ofera acces rapid (prin ferestre plutitoare) la aplicatiile favorite.

Un aspect foarte util in cazul functiei ‘Multi-Window dock’ este ca permite rulajul simultan a 2 ferestre plutitoare.

In ceea ce priveste functia split screen (rulajul simultan a 2 aplicatii), ea este usor de accesat (daca se poate spune asa). Mentionam ca nivelul de performanta nu scade atunci cand sunt rulate deodata 2 aplicatii.

Prin swipe dreapta din ecranul Home, poate fi accesata functia Assistant Today. Functia este un fel de portal media care ofera acces prin widget-uri la diverse chestii utile precum conditii meteo, calendar, utilitare sistem, aplicatie pentru notite etc.

Huawei MatePad 11.5 S review in romana

Gratie ecranului mat, utilizarea tabletei in lumina de afara este destul de comoda. Ca si lizibilitate in bataia luminii de fara, ea este decenta.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).