Huawei MatePad 11.5 S review in romana – SISTEM DE OPERARE SI INTERFATA

Tableta ruleaza sistemul de operare HarmonyOS 4.2.0 (bazat pe Android 12). Sistemul de operare este rapid, bine optimizat, bogat in functii si usor de utilizat. Precum era de asteptat in cazul unui device Huawei, lipsesc aplicatiile si serviciile Google. Insa, partea buna este ca exista o rezolvare simpla si rapida in ceea ce priveste acest aspect 🙂

Inainte de a face pasul spre instalarea aplicatiilor Google, vrem sa va precizam cateva pareri despre store-ul Huawei AppGallery. Primul nostru contact cu AppGallery a fost pe final de Februarie 2020 atunci cand am testat flagship-ul Huawei Mate 30 Pro.

In 2020, AppGallery era la inceput de drum iar pe store gaseai si nu prea aplicatii. Din 2020 si pana in prezent, AppGallery a evoluat foarte mult. Pe partea de aplicatii, store-ul celor de la Huawei este excelent pus la punct. Daca nu se gaseste o anumita aplicatie (care este prezenta pe Google Play), store-ul AppGallery iti pune la dispozitie link extern catre apk-ul acelei aplicatiei. In regula. Si acum haideti sa facem trecerea spre aplicatiile Google.

INSTALARE APLICATII GOOGLE

YOUTUBE

Demaram cu celebra aplicatie Youtube. Prima data, dansa este cautata pe store-ul AppGallery. In fereastra de cautare isi face aparitia link-ul extern pentru instalare Youtube (appparks). Se apasa butonul de ‘INSTALL’.

Odata ce s-a facut asta, pe ecran este afisata o fereastra in care este precizat ca pentru rulajul Youtube este necesara instalarea aplicatiilor ‘microG Companion’ si microG Service’. Se apasa butonul pentru instalarea acestor 2 aplicatii.

Dupa cateva momente, pe ecran este afisata fereastra pentru instalare YouTube. Cu aplicatia instalata, se porneste Youtube. Adaugi contul tau de Google si gata 🙂 Youtube merge bine mersi. Trebuie sa precizam ca prin instalarea ‘microG Companion’ si microG Service’, tableta este pregatita pentru a rula orice aplicatie Google. O sa ne convingem de asta doar in cateva momente.

Huawei MatePad 11.5 S review in romana

Revenim la Youtube. Chestia observata de noi este legata de modul Dark. Cu tableta setata sa ruleze pe modul dark, cand aplicatia Youtube este lansata si se cauta un anumit video, atat interfata cat si textul sunt afisate in mod dark. Practic, textul poate fi greu citit/distins.

Pentru a remedia acest aspect, se intra in setarile Youtube iar la ‘General’ se acceseaza setarea ‘Appereance’. Aici este selectat modul ‘Dark theme’ iar apoi restartezi aplicatia Youtube. Textul este afisat asa cum trebuie.

Legat de felul cum functioneaza/merge Youtube, chipset-ul Huawei Kirin 9000WL ruleaza fara probleme clipuri video HDR setate la 2160p60 (4K 60fps). Excelent 🙂 Aplicatia suporta inclusiv functia ‘zoom to fill’ pentru vizualizare clipuri Youtube pe tot ecranul (fara dungi negre sus si jos). Din nou spunem excelent 🙂

CHROME

Acum haideti sa exploram impreuna instalarea/rulajul browser-ului Google Chrome. Aplicatia este cautata in store-ul AppGallery si apoi instalata. Cum deja noi am instalat extensiile ‘microG Companion’ si microG Service’ (necesare pentru rulaj aplicatii Google), aplicatia Chrome a pornit si a rulat fara probleme 🙂 Ca si performanta, poate Chrome nu ruleaza la fel de bine ca browser-ul de internet dezvoltat de Huawei. Insa, noi consideram ca browser-ul Chrome ruleaza perfect decent 🙂

GMAIL

Am continuat cu testarea aplicatiilor Google si am instalat/rulat Gmail. Aproape totul a rulat excelent. Singurul aspect sesizat de noi este ca Gmail nu poate fi setat sa ruleze in mod dark.

DRIVE

Legat de aplicatia Google Drive, toate bune 🙂

PHOTOS

La fel putem spune si despre Google Photos. Aplicatia ruleaza fara nicio problema.

SEARCH

Daca va vine sa credeti, functioneaza inclusiv aplicatia Google Search. Foarte tare 🙂

MAPS

Am continuat cu testarea de aplicatii Google si urmatorul pas a fost instalarea Google Maps. Vestile sunt din nou bune 🙂 Google Maps ruleaza excelent.

NEWS

Apoi, am instalat pe tableta aplicatia Google News. Si dansa a rulat bine 🙂

YOUTUBE MUSIC

Incheiem cu partea de aplicatii Google prin a va spune ca si Youtube music ruleaza bine. Asa da 🙂

GAMING

Genshin Impact

Acum haideti sa descoperim impreuna cum pot fi instalate jocurile (si aplicatiile non google) disponibile pe Google Play.

Incepem cu jocul Genshin Impact. Am cautat jocul pe store-ul AppGallery iar din interfata am apasat butonul ‘GET’. Pe display si-a facut aparitia fereastra pentru instalare ‘GBox’ (aplicatia este necesara pentru a putea rula Google Play si aplicatii de pe Google Play). Cu GBox instalat, din interfata GBox am pornit aplicatia ‘Google Play Store’. Am adaugat contul nostru de Google iar pe device a pornit Google Play. Asta e tot 🙂

Ne pare bine sa vedem ca procedura pentru rulaj aplicatii care nu sunt prezente pe AppGallery este super simplificata. Trebuie doar sa cauti in AppGallery aplicatia dorita iar apoi doar sa urmaresti pasii de instalare. Foarte tare 🙂

Revenim la jocul Genshin Impact. Am instalat jocul (prin intermediul GBox) iar apoi i-am dat drumul. Jocul porneste si ruleaza fara nici o problema 🙂

Asphalt 9

Trebuie spus faptul ca nu toate jocurile (Google Play/GBox) vor rula pe device. Un exemplu in acest sens este jocul de racing Asphalt 9. Jocul este instalat/lansat iar dupa fereastra de ‘Loading’, jocul se opreste brusc.

Guild of guardians

Am mers mai departe cu testarea de jocuri (Google Play/GBox) si am instalat/jucat titlul Guild of guardians. Jocul a rulat rezonabil, insa au aparut des momente de agatare/sacadare.

Trials extreme

Ultimul joc testat a fost titlul moto Trials extreme. Din pacate, la fiecare pornire, jocul ramane blocat.

PERSONALIZARE INTERFATA

INTERFATA

SETARI

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).