Uite Realme 13 Pro Plus pareri si pret in Romania. Astazi va invitam sa exploram impreuna un terminal mid-range premium patruns recent pe online-ul romanesc. Este vorba despre flagship-ul mid-range 13 Pro Plus al brand-ului chinez Realme.

Va spunem inca de pe acum ca device-ul este la vanzare pe site-ul evoMAG.ro pentru suma de 1858 lei (varianta cu 8GB RAM/256GB). Cu partea de pret lamurita, haideti sa ne indreptam rapid privirea spre dotarile dispozitivului.

Aici in introducere va mentionam ca smartphone-ul poseda baterie foarte performanta, design cu elemente premium, panou AMOLED foarte luminos, configuratie destul de potenta si camera principala echipata cu senzor telephoto (pentru zoom).

Inchidem aici acest segment al articolului si demaram cu partea de prezentare device. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.

Realme 13 Pro Plus pareri

DEVICE-UL ARE ARE MULTE PARTI EXCELENTE

# Panou OLED curbat 6.7 inci, 2412×1080 pixeli, refresh max 120Hz, coloristica pe 10 bit, luminozitate max 2000 niti, raport ecran/corp 93%, protectie Gorilla Glass 7i, tehnologii – Always On, HDR, PWM dimming 2160Hz

# Acumulator 5200mAh cu fast charging 80W

# Configuratie – chipset Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2, 8GB RAM LPDDR4X + 256GB stocare UFS 3.1

# Design – durabilitate la socuri/caderi (cadru si placa de baza ramforsate), protectie IP65 (durabilitate la praf si scufundari in apa), spate din sticla

Realme 13 Pro Plus pareri – OBSERVATII

Inainte de toate, va precizam ca noi am compus articol versiunii de Realme 13 Pro. Cu acest aspect precizat, revenim la subiectul zilei de azi 🙂

Observam ca s-a optat pentru un panou OLED superb din toate punctele de vedere 🙂 Avem tehnologie OLED, refresh inalt, luminozitate foarte generoasa, cea mai noua protectie Gorilla Glass etc. Asa da.

Mergem mai departe si ne focusam pentru cateva momente pe acumulator. Setup-ul 5200mAh + incarcare rapida 80W este foarte atractiv 🙂 Daca ar fi sa ne legam de ceva, noi consideram ca se putea face un efort si pentru includerea tehnologiei fast charging. Pana la urma, avem de-a face cu varful gamei Realme 13.

Ca si fapt divers, momentan doar Motorola ofera telefoane mid-range echipate cu tehnologie wireless charging. Dintre acestea mentionam cateva testate de echipa GadgetLab 🙂 Acestea sunt Motorola Edge 50 Neo (review) si Motorola Edge 40.

Mergem mai departe si facem pasul spre configuratie. Aici putem spune ca Realme a ales un chipset pur mid-range (daca se poate spune asa), in speta Snapdragon 7s Gen 2. In mod normal, nu este nimic in neregula cu asta. Pana la urma, avem de-a face cu un telefon mid-range 🙂

Insa, iarasi ne legam de faptul ca device-ul este varf de gama. Procesorul Snapdragon 7s Gen 2 este un bun performer (in jur de 600.000 puncte in Antutu 9). Cu toate acestea, parca se putea merge pe mana unui chipset ceva mai potent. Aici ne gandim la un procesor din gama MediaTek Dimensity (8020/8050/8100).

Zona de hardware intern unde putem aduce doar laude este stocarea 🙂 Prezenta stocarii UFS 3.1 (capacitate 256GB) este un mare plus.

Realme 13 Pro Plus pareri

Realme 13 Pro Plus pareri – ALTE PARTI BUNE

# Camera principala cu senzori 50MP Sony LYTIA 701 (OIS, PDAF) + telephoto Sony LYTIA 600 (OIS, PDAF, zoom optic 3X), captura video 4K 30fps

# Camera selfie Sony 32MP, video 4K 30fps

# Conectivitate – 5G, 4G, WiFi 802.11 ax, NFC, Bluetooth 5.2, USB C, scanner amprente (in ecran)

# Boxe stereo, certificare Hi-res audio

CATEVA OBSERVATII

Ne pare bine sa vedem ca producatorul a pus pe camera principala senzori Sony de calitate 🙂 Ca si fapt divers, cu senzorul Sony LYTIA 600 (utilizat de device ca si camera telephoto) ne-am intersectat atunci cand am testat Motorola Moto G85 5G.

Apoi, laudam producatorul pentru implementarea capturii 4K 30fps pe camera selfie 🙂

UN ASPECT DE LUAT IN SEAMA

# Camera ultra-wide este modesta – 8MP, unghi mic de filmare 112 grade, fixed focus, video 1080p 30fps

Realme 13 Pro Plus pareri – OBSERVATII

Off, off 🙁 De ce producatorul inca utilizeaza o camera ultra-wide pur si simplu antica ? Daca stam sa ne gandim bine, camera ultra-wide 8MP este utilizata de Realme inca din 2019 (Realme 5 Pro). Este de-a dreptul ridicol si jenant ca dupa toti acesti ani, producatorul inca utilizeaza pe device-urile sale premium aceasta camera.

Probabil ca de-a lungul timpului, senzorul 8MP a fost imbunatatit. Insa, este ca si cum ai imbraca un magar cu costum. O fi dansul elegant/stilat, insa pana la urma tot magar ramane.

GANDURI DE FINAL

Noul Realme 13 Pro Plus este fara discutie un mid-range premium atractiv 🙂 Device-ul arata placut, este durabil, destul de puternic, are camere potente si un nivel generos de dotari. Toate bune si frumoase.

Hmmm….nu chiar. Pentru un mid-range premium, senzorul UW al camerei principale este foarte slab.

Ce parere avem despre pret ? Ca sa fim sinceri, pentru ceea ce ofera device-ul, 1860 lei (8GB RAM/256GB) este un pret destul de bun. Pacat ca Realme nu ofera o camera principala echilibrata (daca se poate spune asa). Dansa are 2 senzori excelenti si unul foarte slab.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 14 cu interfata realme UI 5.0
  • Conectivitate – Dual SIM, GPS/AGPS/GLONASS
  • Senzori – compas, lumina, proximitate, accelerometru, giroscop
  • Culori – auriu, mov, verde
  • Accesorii – incarcator 80W, husa, folie
  • 161.3 x 73.9 x 8.2 sau 8.4 mm, 185.5 grame sau 190 grame
  • Altele – 2 microfoane, tehnologie OReality Audio
  • Lipsuri – fara jack 3.5mm, slot MicroSD

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).