Uite OnePlus Nord 4 review in romana si pareri. In aceasta zi de weekend avem ceva cool si special pentru voi (dragii nostri cititori/vizitatori). Am incheiat cu perioada de teste pentru noul terminal mid-range premium Nord 4 al celor de la OnePlus.

Astazi concluzionam testarea cu un review lung si detaliat (speram noi ca si interesant 🙂 ). Inainte de a da drumul la treaba, va mentionam cateva mici detalii despre ceea ce ofera dispozitivul.

Avem un panou AMOLED high-end, chipset Snapdragon nou si puternic, stocare ultra-rapida (si de capacitate foarte generoasa), un design cool si camera Sony capabila de video 4K 60fps. Da, ati citit bine. Telefon mid-range capabil de captura video 4K 60fps 🙂

Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.

OnePlus Nord 4 review in romana

OnePlus Nord 4 review in romana – DESIGN

Telefonul incanta privirea cu un design premium modern si simplu/minimalist. Avem o carcasa metalica, ceea ce este o raritate intr-un ocean de telefoane mid-range premium echipate cu carcase din sticla.

Carcasa este super solida (nu exageram cand spunem asta), arata superb, are o coloristica atractiva (verde cu tenta de albastru) si vine echipata cu protectie IP65 pentru durabilitate la praf si apa. Numai vesti bune 🙂

Aaa… sa nu uitam. Panoul metalic de pe spate incorporeaza in partea de sus o ‘fasie’ din sticla (colorata in verde; include camera principala).

Device-ul luceste foarte elegant atunci cand este expus in lumina de afara (soare destul de intens). Observam ca panoul metalic capata o nuanta de argintiu. Arata foarte bine 🙂

Pe zona metalica, urmele de amprente si praf nu sunt vizibile. Acestea se fac observate pe suprafata acoperita cu sticla.

OnePlus Nord 4 review in romana

OnePlus Nord 4 review in romana

Spatele device-ului capteaza atentia prin design-ul simplu si elegant. Elementul de design care iese cel mai intens in evidenta este modulul camerei principale.

Camera (si flash-ul LED dual) este incorporata intr-un decupaj acoperit cu sticla vopsita in verde. Coboram inspre partea de mijloc iar aici observam inscriptionat logo-ul OnePlus.

Ca si dimensiune/greutate, smartphone-ul are profil slim de 7.99mm si cantareste sub 200 grame (199.5). Niste valori bune pentru un device metalic dotat cu ecran de diagonala mare.

Ne mutam pentru cateva momente in zona frontala. Aici ne intampina un display echipat cu 6.74 inci, format 20.1:9 si perforatie incorporata sus pe mijloc.

Ecranul poseda profil plat. Asta in combinatie cu panoul metalic, rezulta intr-un dispozitiv care emana premium din toti porii (speram ca va place expresia 🙂 ).

Haideti sa mai admiram inca odata profilul slim al device-ului (de aceasta data cu display-ul orientat in sus).

OnePlus Nord 4 review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN

OnePlus Nord 4 review in romana

In partea de sus a display-ului, avem incorporate difuzorul pentru apeluri si unul din cele 2 difuzoare audio. Mentionam ca sunetul livrat in convorbiri este de calitate buna. Apoi, pe timpul testarii (Cluj Napoca) noi am prins frecvent semnal 5G (viteze excelente).

Acum haideti sa privim mai de aproape suprafata plata a ecranului.

Facem trecerea spre zona din spate. Panoul metalic poseda design unibody, are suprafata plata, extremitati curbate subtil si linii antena pe marginea de jos.

Pe marginea din partea de sus gasim incorporate (de la stanga spre dreapta) linie de antena, un orificiu care probabil este dedicat sunetului, senzor infrarosu, microfon si o alta linie de antena.

Ne mutam privirea spre marginea de jos iar aici avem (de la stanga spre dreapta) incorporate cel de-al 2-lea difuzor audio, linie antena, port USB C 2.0, alta linie de antena, microfon si slot SIM (dual SIM).

OnePlus Nord 4 review in romana

Intoarcem device-ul in dunga iar pe cea stanga gasim in partea de sus 2 linii de antena iar intre ele slider-ul pentru setarea rapida a soneriei (ring, vibratie sau silent).

Pe dunga dreapta inspre partea de sus zarim 2 linii antena si tastele de power si ajustare volum.

Butoanele de power si volum sunt solide (metalice) si lasa un feedback excelent la apasare.

OnePlus Nord 4 review in romana

Slider-ul pentru setare sonerie (din metal) este solid si usor de operat.

Slider-ul are 3 pozitii – standard/default (slider impins in jos) inseamna ca soneria este activa, pozitie de mijloc (sonerie setata pe modul vibrate) si slider impins in capat (sonerie setata pe modul silent). Pe timpul utilizarii device-ului, noi am gasit slider-ul ca fiind super util.

Activarea celor 3 moduri de sonerie se face foarte usor gratie constructiei solide (slider din metal; suprafata cu striatii). La operare, slider-ul sta fix in modul in care este asezat/impins.

OnePlus Nord 4 review in romana

Senzorii camerei principale ies (nu exagerat) in afara modului imbracat cu sticla.

Noi consideram ca modulul arata foarte bine 🙂

OnePlus Nord 4 review in romana – AUDIO

OnePlus Nord 4 review in romana

Smartphone-ul dispune de sistem audio inzestrat cu boxe stereo (un difuzor pozitionat pe marginea de jos iar celalalt in difuzorul pentru apeluri).

Ne pare bine sa va spunem ca boxele suna excelent (volum generos, sunet clar). Va precizam ca boxele nu distorsioneaza atunci cand sunt date la maxim.

FUNCTII AUDIO

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).

Next Article >