samsung chip
Conform ultimelor zvonuri, firma Americana Qualcomm va folosi liniile de productie Samsung pentru construirea noului chip din clasa high end, si anume Snapdragon 820. Din cate se pare Qualcomm prefera procesul de productie al Samsung pe 14nm.

Conform site-ului Re/code, in ceea ce priveste parteneriatul pe termen lung, Qualcomm va opta pentru Samsung in dauna TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co) datorita procesului superior de productie. Samsung foloseste tranzistori pe 14nm (nanometri) iar TSMC tranzistori pe 20nm.

In Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge, Samsung nu a mai folosit chipuri Qualcomm si a ales sa foloseasca propriile chipuri pe 14nm. Acest aspect urmeaza sa afecteze considerabil cifrele de vanzari ale Qualcomm. Conform ultimelor predictii, se asteapta ca Samsung sa vanda in jur la 70 milioane de smartphone-uri Galaxy S6 si S6 Edge.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).