Nokia XR21 review in romana – BATERIE SI AUTONOMIE
In carcasa slim (pentru un rugged), Nokia a incorporat un acumulator echipat cu fast charging 33W (compatibil cu standardele Quick Charge 3.0 si Power Delivery 2.0) si capacitate de 4800mAh.
Haideti ca prima oara sa aruncam o privire peste viteza de incarcare.
INCARCARE
Va precizam ca smartphone-ul nu include incarcator in dotarea standard. Noi am realizat testul de incarcare cu un incarcator Huawei de 22.5W.
Din pacate, bateria nu agreeaza incarcatoare non Nokia (cel putin cele Huawei). In testul facut de noi, puterea de incarcare nu a atins nici macar 9W. Prea putin. Datorita acestui aspect, incarcarea este lenta (2 ore si jumatate in incarcare full).
Nu ne-am oprit aici cu testarea incarcarii. Am reusit sa punem mana pe un incarcator Samsung de 25W. Situatia este cu totul alta. Puterea maxima atinsa pe timpul incarcarii a fost de aproape 23W.
Astfel ca, incarcarea full a durat 90 de minute, ceea ce este decent de rapid. Este evident faptul ca device-ul nu agreeaza incarcatoarele Huawei (probabil acestea nu suporta standardele quick charge 3.0 si power delivery 2.0).
Probabil ca utilizand un incarcator original Nokia, puterea de incarcare o sa se apropie de valoarea maxima suportata (30W). Din proprie experienta va putem spune ca un acumulator de 5000mAh dotat cu incarcare 30W este incarcat complet in cam 60 de minute.
Ca si fapt divers, va precizam ca in ultima perioada noi am testat cateva telefoane mid-range echipate cu setup-ul 5000mAh + fast charging 30/33W. Acestea sunt Motorola Moto G23 (review), Redmi Note 12 5G (review), Motorola Moto G73 5G (review) si Redmi Note 12 4G.
ANIMATIE INCARCARE
AUTONOMIE CU ECRANUL SETAT LA REFRESH ‘Adaptive’ (refresh ajustat automat in functie de utilizare; urca pana la 120Hz)
Pentru testarea autonomiei, noi am apelat la aplicatia PCMark. Benchmark-ul a rulat continuu pentru aproape 20 ore, ceea ce este foarte impresionant. Ne putem astepta la o autonomie reala de cel putin 14-15 ore (utilizare intensa si continua).
Nokia XR21 review in romana – CONECTIVITATE SI SENZORI
Pe partea de conectivitate, smartphone-ul este excelent pus la punct 🙂
FISA TEHNICA
# 5G, 4G, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac/ax-ready, NFC, Bluetooth 5.1, USB C 2.0 cu OTG
# Dual SIM, eSIM, jack 3.5mm, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo/Beidou/QZSS/NavIC
# Senzori – amprenta (pe lateral in butonul de power), accelerometru, barometru, busola, girscop, lumina, proximitate
# Altele – deblocare faciala, WiFi hotspot, WiFi Direct
# Lipsuri – fara slot MicroSD
Nokia XR21 review in romana – AMBALAJ SI ACCESORII
In cutia dispozitivului gasim incluse urmatoarele accesorii – cablu USB C, cheita pentru slotul SIM, documentatie si certificat de garantie. Din pacate, incarcatorul nu este inclus in dotarea standard.