Nokia XR21 review in romana – DESIGN – PARTEA CLASICA/STANDARD (daca se poate spune asa)

Nokia XR21 review in romana

Smartphone-ul etaleaza un design elegant/placut si are o carcasa solida si excelent pusa laolalta. Partea din spate este realizata dintr-un policarbonat (plastic durabil) al carei suprafata este usor cauciucata (dispune de mici striatii).

Spatele cauciucat lasa un feeling placut la atingere si se ‘lipeste’ excelent de palma utilizatorului (cu spatele umed, el se fixeaza si mai bine). Ca si culoare, telefonul este ‘vopsit’ in verde.

Spatele verzui capata o nunanta deschisa atunci cand device-ul este scaldat in lumina soarelui sau cand este expus la o sursa de lumina. Noi credem ca arata foarte bine ­čÖé

Pe spate, urmele de amprente sunt greu vizibile.

Elementul de design (in partea din spate) care capteaza toata atentia este modulul camerei principale. El arata foarte bine ­čÖé

Coboram mai jos iar pe mijlocul partii din spate gasim inscriptionat logo-ul Nokia.

Nokia XR21 review in romana

Smartphone-ul este vopsit in verde si pe zonele laterale. El poseda un profil de 10.45mm si o greutate de 231 grame. Pentru un terminal rugged, acestea sunt niste valori excelente ­čÖé

Ne indreptam privirea catre partea frontala. Aici gasim un display echipat cu diagonala de 6.49 inci, format 20:9 si perforatie asezata sus pe mijloc.

Haideti sa mai admiram inca odata profilul slim al device-ului (cu display-ul orientat in sus).

Nokia XR21 review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN

Nokia XR21 review in romana

Deasupra ecranului vin incorporate difuzorul pentru apeluri si unul din cele 2 difuzoare audio. Va precizam ca semnalul este bun (testare facuta in Cluj Napoca) iar sunetul in convorbiri este unul de calitate.

Marginile din TPU (foarte durabil) inconjoara ecranul.

Nokia XR21 review in romana

Observam ca marginile (TPU) urca usor deasupra ecranului. Asta o sa ajute atunci cand telefonul este trantit cu ecranul in jos.

Spatele este usor curbat inspre extremitati. Din aceste 2 imagini se observa foarte clar marginile din TPU (vopsite in ton cu partea din spate).

Pe marginea de sus gasim incorporate jack audio 3.5mm, buton pentru acces rapid (system shortcuts, aplicatii etc) si un microfon.

Pe marginea din partea de jos avem slotul Dual SIM, cel de-al 2-lea microfon, portul USB C 2.0 si cel de-al 2-lea difuzor audio.

Nokia XR21 review in romana

Pe marginea stanga zarim cel de-al 2-lea buton fizic pentru acces rapid (vopsit in verde). Pe marginea dreapta gasim butonul de power (integreaza senzor de amprente) si tastele pentru ajustare volum.

Mentionam ca butoanele sunt solide, tastele de volum sunt usor iesite in afara (ajuta atunci cand sunt apasate) iar fiecare buton lasa un feedback bun la apasare.

Legat de senzorul pentru amprente, configurarea sa se face simplu si rapid. Apoi, senzorul are o pozitie comoda, este usor de gasit si atins iar ca functionare, el este rapid si precis.

Modulul camerei principale are un look modern si elegant.

Nokia XR21 review in romana

Modulul iese usor in afara carcasei.

Nokia XR21 review in romana – AUDIO

Nokia XR21 review in romana

Din punct de vedere audio, smartphone-ul dispune de boxe stereo si 2 microfoane. Pe site-ul oficial se precizeaza ca sunetul redat de difuzoare are o intensitate maxima de 96 decibeli.

Va precizam ca boxele au 2 tipuri de volum maxim (daca se poate spune asa). Primul nivel (suficient de tare ca si volum) livreaza un sunet de calitate indiferent de tipul de continut rulat (muzica, jocuri etc). La acest nivel de volum, boxele nu distorsioneaza.

Cel de-al 2-lea nivel de volum maxim ofera un boost notabil de volum (functia este intitulata audio boost). Asta este foarte util atunci cand te afli intr-un loc foarte zgomotos.

Notificarile, sunetele de apel, sunetul in convorbiri etc toate se aud semnificativ mai tare. Trebuie spus faptul ca atunci cand se asculta muzica cu functia audio boost activata, boxele distorsioneaza.

FUNCTII AUDIO

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).

Next Article >