Nokia XR21 review in romana – DISPLAY

Nokia XR21 review in romana
Haideti ca prima data sa parcurgem impreuna caracteristicile ecranului. Va ‘atentionam’ ca ele sunt bune 🙂

FISA TEHNICA

# Panou LCD 6.49 inci

# Rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli)

# 406PPI densitate pixeli

# Refresh maxim de 120Hz

# Luminozitate standard de 450 niti si maxima de 550 niti

# Format 20:9

# Utilizare cu manusi si maini umede

# Raport ecran/corp de 77%

# Protectie cu sticla Gorilla Glass Victus

# Perforatie pozitionata sus pe mijloc

Nokia XR21 review in romana
Display-ul este unul bun 🙂 El afiseaza niste culori placute, avem un touch bine optimizat (percepe prompt comenzile), pentru un panou LCD unghiurile de vizualizare sunt surprinzator de ok, negrul afisat este decent de inchis, luminozitatea este buna, setup-ul diagonala 6.49 inci + rezolutie 1080p+ rezulta intr-o imagine clara/frumoasa iar utilizarea indelungata nu oboseste tare vederea.

Nokia XR21 review in romana

Va reamintim ca device-ul are o ratie ecran/corp de 77 procente. Pentru un device de tip rugged, valoarea este una buna 🙂 Practic, display-ul etaleaza niste margini negre inguste (sus si pe laterale). Marginea neagra de jos este ceva mai lata (nu exagerat).

Ecranul dispune de suprafata plata.

Nokia XR21 review in romana
Notch-ul este de dimensiune redusa.

Nokia XR21 review in romana

Nokia XR21 review in romana

Gratie formatului 20:9, avem de-a face cu un display inalt/destul de ingust. Aceste aspecte il fac potrivit pentru web browsing, scrolling continut etc.

Va precizam ca terminalul poseda certificare DRM Widevine L1. Cu toate ca nu am testat platformele online de filme (am renuntat la Netflix si alte servicii similare datorita continutului nu prea grozav), datorita certificarii Widevine L1, acestea ar trebui sa ruleze fara probleme in HD sau mai mult. In ceea ce priveste aplicatia YouTube, ea ruleaza bine (1080p 60fps).

Functia ‘adaptive brightness’ (luminozitate adaptiva/automata) este bine implementata/optimizata.

Nokia XR21 review in romana

In setarile ecranului gasim optiune pentru ajustare temperatura culoare.

Functiile ‘double tap’ si ‘lift to check phone’ pentru activare ecran sunt bine puse la punct.

Nokia XR21 review in romana

Cu toate ca avem panou LCD, Nokia a reusit sa integreze functie (always show time and info) care mentine ecranul permanent activ pentru vizualizarea rapida de informatii esentile precum nivelul de incarcare, data/ora si conditii meteo.

Notificarile sunt afisate clar si elegant in fereastra ‘Always show time and info’.

Negrul afisat in interfata (mod dark activat) arata placut.

In setari gasim functie pentru ajustare marime interfata si marime font. Apoi, daca indragesti sa petreci ore bune pe timp de noapte cu ochii in ecran, vei gasi foarte utila optiunea ‘Night Light’.

Nokia XR21 review in romana


Facem pasul catre sectiunea refresh a display-ului. Aici ne intampina doua optiuni – refresh standard (60Hz) sau refresh adaptive (refresh-ul este ajustat automat in functie de utilizare/scenariu; urca pana la 120Hz).

Cu ecranul setat sa ruleze la refresh adaptive, totul este rapid, cursiv si fluent 🙂 Chipset-ul Snapdragon 695 care motorizeaza terminalul este suficient de rapid pentru a tine pasul cu refresh-ul inalt al ecranului. La asta are o contributie importanta si Android-ul stock (consuma putine resurse hardware).

In cazul in care display-ul este acoperit cu folie sau butonezi ecranul cu manusi pe maini, prezenta functiei ‘Enhance touch sensivity’ este binevenita 🙂

Smartphone-ul dispune de cateva gesturi/comenzi utile si usor de utilizat.

Navigarea utilizand gesturile este placuta si intuitiva.

Daca navigarea prin gesturi nu este pe placul tau, iti sta la dispozitie navigarea old skool (taste software back, home si recent apps).

Nokia XR21 review in romana

O functie interesanta si utila prezenta in setari este ‘At a Glance’. Ea permite afisarea pe ecranul Home (sub forma de widget) de informatii utile precum conditii meteo, evenimente marcate in calendar etc.

Smartphone-ul dispune de functie ‘Show Google App’. Ea permite afisarea feed-ului Google news prin swipe dreapta din ecranul home.

In setarile terminalului gasim inclusa functia ‘Screen attention’. Cat timp privesti ecranul, functia previne blocarea/oprirea acestuia.

Accesarea modului split screen se face simplu si rapid.

Lizibilitatea ecranului in bataia directa a soarelui este decenta.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).