Nokia XR21 review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA

Nokia XR21 review in romana

SPECIFICATII

# Senzori – 64MP (PDAF autofocus, F1.79) + 8MP ultra-wide (fixed focus, unghi filmare 112 grade, F2.2)

# Functii/dotari – HDR, functie Google lens, mod 64MP, mod portret, watermark, AI portrait, infrumusetare, mod ultra-wide, mod night, dual sight, mod pro, time lapse, panorama, video 1080p 30/60fps, functie de stabilizare, wind noise reduction etc

MOD 64MP

Demaram cu modul foto de inalta rezolutie, in speta 64MP (poze cu rezolutie efectiva de 9216×6912 pixeli). Pozele capturate sunt bogate in detaliu, excelent colorate (HDR-ul este disponibil), clare (spre foarte clare) si luminoase.

Pe partea de viteza captura foto + procesare, chipset-ul Snapdragon 695 face o treaba buna ­čÖé Legat de dimensiunea pozelor, in functie de complexitatea peisajului, dimensiunea unei fotografii poate atinge pana la 30MB.

MOD ULTRA-WIDE

Camera ultra-wide 8MP captureaza niste poze de calitate decenta. Apar momente cand pozele au extremitati laterale usor distorsionate. Aspectul care ne-a luat prin surprindere este imaginea destul de clara in poze. Asta ne indica faptul ca Nokia a optat pentru un senzor de calitate buna.

Cu toate acestea, era de preferat ca Nokia sa aleaga pentru device o camera ultra-wide mai potenta (13MP cu autofocus). Va reamintim ca in configuratia actuala, senzorul 8MP are focus fix si unghi de filmare nu foarte larg (112 grade).

MOD NIGHT STANDARD (senzorul primar)

Pozarea pe timp de noapte este un punct forte al device-ului ­čÖé Pozele captate in conditii bune si medii de luminozitate, arata bine (spre excelent).

Daca lumina din jur este de intensitate slaba, isi pot face aparitia fotografiile usor blurate. Un aspect ce trebuie mentionat este ca dureaza ceva (nu exagerat) pana cand pozele captate cu modul night sunt capturate si apoi procesate.

MOD NIGHT ULTRA-WIDE

Va precizam ca modul foto night pentru pozare pe timp de noapte este disponibil si pe camera ultra-wide. Pozele capturate sunt de calitate slaba (extremitati laterale sterse/blurate, raze luminoase de dimensiune mare, imagine intunecata).

MOD PORTRET

Per total, modul foto portret capteaza niste poze decente. Cu toate acestea, mentionam ca multe din pozele captate de noi in conditii de lumina intensa (soare sus pe cer) au iesit prea intunecate.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).