Uite Doogee T30 Pro pareri si pret in Romania. Dupa o scurta perioada de repaus, azi revenim cu forte proaspete si aruncam o privire peste o tableta mid-range foarte, foarte interesanta 🙂 Este vorba despre tableta T30 Pro a brand-ului chinezesc Doogee.

Va precizam din start ca device-ul ‘spulbera’ toate modelele realizate de brand-uri chinezesti similare precum Umidigi, Blackview, Ulefone, Oukitel etc. Daca va vine sa credeti, T30 Pro dispune de chipset-ul mid-range MediaTek Helio G99.

Daca era vorba de o tableta Lenovo sau Samsung, nu era nimic iesit din comun prezenta a Helio G99 pe device. Insa, Doogee este un producator micut (in comparatie cu Lenovo sau Samsung) care de obicei nu se aventureaza in asi echipa gadget-urile cu procesoare de generatie noua. Motivul pentru asta este simplu. Producatorul are rezerve financiare destul de reduse iar numarul de device-uri vandute nu este foarte mare (in comparatie cu marii producatori).

Iata ca Doogee se abate de la acea regula iar rezultatul este un device special (nu exageram cand spunem asta). Gata cu vorbaria. Haideti sa parcurgem impreuna tot ce are cool tableta Doogee. Aaaa… sa nu uitam. Dispozitivul este la vanzare pe site-ul dualstore.ro pentru pretul de 1400 lei.

Doogee T30 Pro pareri

Doogee T30 Pro pareri – FISA TEHNICA CU CELE MAI COOL DOTARI

# Panou LCD 11 inci, 2560×1600 pixeli, refresh 90Hz, 350 niti luminozitate, culori pe 8 bit, compatibil cu stylus

# Configuratie – MediaTek Helio G99, 8GB RAM LPDDR4X + 256GB UFS 2.2

# Baterie de 8580mAh cu fast charging 18W

# Audio – 4 difuzoare, jack 3.5mm cu certificare Hi-Res

# Conectivitate – 4G, Dual SIM Hibrid, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.2, slot MicroSD, jack 3.5mm, Radio FM, USB C, GPS/AGPS/Glonass/Galileo/Beidou, port pogo pentru conectare accesorii (tastatura, husa etc)

# Accesorii – husa, stylus, incarcator

# Design – corp metalic, profil 7.6mm si 543 grame

# Sistem de operare Android 13; certificare DRM Widevine L1

CATEVA OBSERVATII

Trebuie sa admitem ca lista cu dotari arata foarte bine 🙂 Haideti ca impreuna sa parcurgem cateva din aspectele enumerate.

Doogee T30 Pro pareri – DISPLAY

Ne pare bine sa vedem ca Doogee a optat pentru un ecran de inalta rezolutie (2560×1600 pixeli). Insa, rezolutia display-ului creeaza un pic de comfuzie. Ne-am uitat pe pagina oficiala a chipset-ului Helio G99 iar aici este clar precizat ca procesorul ofera suport pentru ecran de maxim 2520×1080 pixeli si refresh 120Hz.

Probabil ca prin coborarea refresh-ului la 90Hz, Doogee a reusit cumva implementarea pe tableta de panou Quad HD (2560×1600 pixeli). Legat de luminozitate, cei 350 niti sunt suficienti pentru utilizarea comoda a ecranului intr-un spatiu interior.

Daca punem la socoteala cei 11 inci, putin probabil ca tableta sa fie utilizata frecvent in lumina de afara. Oricum, cei 350 niti sunt cam putini pentru asa ceva. Trebuie macar 500 niti. Apoi, mentionam inca de pe acum ca tableta vine la pachet cu stylus. Un mare plus 🙂

Doogee T30 Pro pareri – CHIPSET

Ca sa fim sinceri, prezenta pe tableta a procesorului Helio G99 ne-a luat prin surprindere. Chiar nu ne asteptam din partea Doogee sa opteze pentru chipset atat de ok. Procesorul este unul nou, modern, eficient si destul de performant. Va informam ca echipa GadgetLab a avut la teste 2 device-uri motorizate de Helio G99. Este vorba despre tableta Redmi Pad (review) si smartphone-ul Motorola Moto G72.

Apropo de tablete propulsate de catre CPU-uri MediaTek, va precizam ca noi am testat Lenovo Tab P11 Pro Gen 2 (Kompanio 1300T).

Revenim la tableta Doogee. Un alt aspect care surprinde foarte placut este prezenta pe dispozitiv a setup-ului 8GB RAM + 256GB UFS 2.2. Foarte tare 🙂 Legat de acest lucru, va precizam ca noi am testat un telefon echipat cu 8GB RAM + 256GB UFS 2.2. Este vorba despre Motorola Moto G73 5G.

Ca si performanta, chipset-ul Helio G99 o sa asigure o experienta placuta la utilizarea tabletei T30 Pro. Insa, trebuie spus faptul ca datorita ecranului Quad HD, tableta Doogee nu o sa ruleze decent jocuri pretentioase precum Genshin Impact.

Din testele facute pe Motorola G72 (Helio G99), va precizam ca Genshin Impact ruleaza decent cu detaliile grafice setate la medium. Probabil ca tableta Doogee va rula jocul relativ ok cu detaliile setate la minim. Asta nu este ideal.

BATERIE si AUDIO

Daca punem la socoteala ecranul de inalta rezolutie si eficientul chipset Helio G99, bateria de 8580mAh are capacitate perfect adecvata. In ceea ce priveste incarcarea, fast charging 18W este decent (incarcare full in aproximativ 2:30).

Legat de sistemul audio, includerea celor 4 boxe este un mare plus. Insa, asteptarile in ceea ce priveste calitatea audio trebuie sa fie realiste. Fiind vorba de o tableta realizata de producator chinez cu resurse limitate, cel mai probabil ca sistemul audio are componente de calitate mediocra. De obicei la o tableta realizata de brand chinezesc categorie B, sunetul reprezinta segmentul unde producatorul economiseste.

Doogee T30 Pro pareri – CONECTIVITATE

Aici, tableta lasa o impresie foarte pozitiva 🙂 Practic, device-ul are de toate: jack 3.5mm, 4G, radio FM, WiFi 802.11 ac, GPS etc. Singurul aspect care lipseste este senzorul de amprente. Insa, daca punem la socoteala dotarile oferite, absenta scanner-ului de amprente poate fi usor trecuta cu vederea.

Incheiem partea de observatii cu cateva vorbe despre sistemul de operare. Ne pare bine sa vedem ca Doogee nu s-a multumit cu instalarea pe tableta a unui sistem Android vechi (Android 12 sau 11).

In configuratia actuala, device-ul ruleaza Android 13, ceea ce este excelent. Cel mai probabil ca tableta va ramane blocata cu aceasta versiune de Android. Asta nu este ceva care sa surprinda la un dispozitiv realizat de brand chinezesc mic.

Doogee T30 Pro pareri

Doogee T30 Pro pareri – CONCLUZIE

Doogee T30 Pro este o tableta care noua ne place mult. Dispozitivul arata bine si este excelent echipat.

Legat de pret (1400 lei), aici situatia este complicata. De ce spunem asta ? La 1600 lei este disponibila versiunea 4G de Lenovo Tab P11 Gen 2 (are tot Helio G99).

Cu toate ca tableta Lenovo este inferioara la anumite aspecte (ecran 2000×1200 pixeli vs 2560×1600 pixeli, 6GB RAM vs 8GB RAM, 128GB vs 256GB, 7700mAh vs 8580mAh), in cazul unei eventuale achizitii, noi am alege fara sa stam pe ganduri modelul Lenovo.

Daca privim dotarile tabletei Doogee, ar fi nedrept sa spunem ca ea nu merita mai mult de 1000 lei. Insa, cat timp pe piata exista alternative de brand, producatorii de calibru mic intodeauna o sa aiba de suferit.

Orice persoana vrea sa fie supusa la un risc minim atunci cand cumpara un device (fiabilitate, optimizare, calitatea constructiei, garantie etc). Oricat de mult ne-ar placea modelul Doogee, atunci cand vine vorba de risc, prin alegerea tabletei Lenovo sunt mici sansele sa ai parte de surprize neplacute (in special odata cu trecerea timpului).

Singurul mod prin care putem recomanda achizitia tabletei Doogee este daca prindeti un super deal (pret de sub 1000 lei). Cat timp pretul este apropiat de al unei tablete de brand (cu hardware similar), noi nu avem cum sa recomandam achizitia modelului Doogee.

Uite restul de specificatii

  • Camera principala Sony 20MP, flash LED, video 2K 30fps
  • Camera frontala 8MP, video 1080p
  • Senzori – accelerometru, proximitate, lumina, hall
  • Culori – gri, verde, albastru

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).