Xiaomi Redmi 10C review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE
In ciuda faptului ca telefonul are profil entry-level, el foloseste o motorizare alcatuita din componente mid-range 🙂
FISA TEHNICA
# Chipset Qualcomm Snapdragon 680 (6nm)
# Procesor grafic Adreno 610
# 4GB RAM LPDDR4X
# 64GB ROM tip UFS 2.2
CATEVA OBSERVATII
Va precizam ca Redmi 10C este cel de-al 3-lea smartphone cu chipset Snapdragon 680 testat de noi. Dintre celalalte 2, unul este tot un Xiaomi. Este vorba despre Xiaomi Redmi Note 11. Apoi, cel de-al 3-lea este smartphone-ul Motorola Moto G52 (review).
Apropo de device-urile mentionate, tinem sa mentionam ca echipa GadgetLab am mai avut in teste inca 3 telefoane din gama Redmi Note 11.
Astfel ca, va invitam cu multa caldura sa cititi recenzia pentru flagship-ul gamei, in speta Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G review in romana. Celalalte 2 modele testate de noi sunt Xiaomi Redmi Note 11S si Xiaomi Redmi Note 11 Pro 4G (review).
Smartphone-ul nu duce lipsa de functia memory extension (memorie virtuala), care suplimenteaza memoria cu 1GB (preluati din stocarea interna).
Xiaomi Redmi 10C review in romana – PERFORMANTA
Gratie chipset-ului Snapdragon 680, smartphone-ul se misca bine in aplicatii si decent in gaming. La aceste 2 aspecte clar ajuta mult stocarea UFS 2.2.
Datorita stocarii, device-ul se comporta decent la rapiditate instalare aplicatii, lansare si incarcare aplicatii + lansare si incarcare jocuri.
Ca si testare sintetica (aplicatie benchmark), stocarea UFS 2.2 s-a comportat excelent in benchmark-ul Androbench. Pentru un telefon din zona entry-level, vitezele ‘Random Read si ‘Random Write’ sunt impresionante.
Insa, trebuie spus faptul ca vitezele foarte bune atinse in aplicatia Androbench sunt cam overkill pentru chipset-ul Snapdragon 680. Sa nu ne intelegeti gresit.
Smartphone-ul se misca ok, insa ca si viteza, chipset-ul Snapdragon 680 nu este suficient de rapid pentru a tine pasul cu stocarea performanta.
Xiaomi Redmi 10C review in romana
Ca sa va faceti o idee precisa despre ceea ce vrem sa spunem, in benchmark-ul Androbench, stocarea de pe Redmi 10C a inregistrat performante similare cu stocarea de pe smartphone-urile Motorola Edge 20 si Xiaomi 11 Lite 5G NE (noi am testat ambele device-uri). Va precizam ca cele 2 telefoane poseda chipset-ul mid-range Snapdragon 778G.
Pe partea de gaming, Redmi 10C poate rula destul de cursiv inclusiv jocul Genshin Impact (detalii grafice low).
GAMING – Game Space/Game Turbo
TEMPERATURA CHIPSET – TESTE BENCHMARK si GAMING
Antutu stress test
Dupa 45 minute de Antutu stress test, valoarea maxima inregistrata de catre chipset a fost de 44 grade. La aceasta temperatura, partea din spate este usor calda.
Genshin Impact
Dupa 60 minute de Genshin Impact, chipset-ul a atins 44 de grade. La aceasta temperatura, zona din spate sus este usor calda.
Asphalt 9
Dupa 60 minute de Asphalt 9, chipset-ul Snapdragon 680 a inregistrat 42 de grade.
Per total, temperaturile inregistrate de telefon atunci cand este utilizat intens sunt destul de scazute, ceea ce este excelent.