Uite Xiaomi Redmi 10C review in romana. Ne facem debutul in aceasta noua saptamana cu ceva cool si interesant. Cu ceva timp in urma am primit in teste terminalul entry-level Redmi 10C al celor de la Xiaomi.
Cum am incheiat cu perioada de testare, azi va prezentam pe larg toate parerile si impresiile ramase de pe urma interactiunii cu smartphone-ul.
Va ‘avertizam’ ca nu avem de-a face cu un telefon entry-level oarecare. Dispozitivul se numara printre primele device-uri entry-level echipate cu stocare rapida de tip UFS (versiune 2.2).
Pe langa asta, terminalul poseda chipset Snapdragon 680, baterie de capacitate mare, conectivitate generoasa si …. ne oprim aici. Haideti sa facem pasul catre review si sa descoperim impreuna tot ceea ce are de oferit device-ul. Va dorim o lectura placuta 🙂
Xiaomi Redmi 10C review in romana – DESIGN
Din start va precizam ca telefonul are dimensiuni generoase (diagonala de 6.71 inci). In ciuda acestui aspect, dispozitivul este relativ usor de manevrat (nu butonat) cu o singura mana.
La asta contribuie formatul ‘ciudat’ de 20.6:9, care face ca ecranul sa fie inalt si destul de ingust. Apropo de manevrare, trebuie spus faptul ca partea din spate este un pic cam alunecoasa.
Va precizam ca zona din spate este dintr-un policarbonat (plastic) solid si placut la atingere. Spatele este vopsit in gri iar policarbonatul poseda suprafata cu striatii, ce pot fi percepute usor la atingere.
Plasticul retine urmele de amprente. Apoi, modulul camerei principale retine amprente si praf.
Xiaomi Redmi 10C review in romana
Cand telefonul este ‘scaldat’ in lumina soarelui, suprafata din spate capata o nunanta de argintiu. Noi credem ca arata bine.
Va spunem inca de pe acum ca telefonul ascunde in corpul din policarbonat un acumulator de 5000mAh. In ciuda acestui ‘impediment’, Xiaomi a inchegat o carcasa care poseda profil slim de 8.29mm.
Piesa de design care fura prim planul (in partea din spate) este modulul camerei principale. Pe langa faptul ca modulul incorporeaza un sistem dual-camera, el mai gazduieste senzorul de amprente si logo-ul Redmi.
Ne mutam privirea catre zona frontala. Aici intalnim un ecran inzestrat cu diagonala de 6.71 inci, format 20.6:9 si notch in forma de V.
Xiaomi Redmi 10C review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN
Deasupra ecranului gasim incorporat difuzorul pentru apeluri. Noi am purtat destul de multe convorbiri si va putem spune ca sunetul in apeluri este unul calitativ (volum suficient, vocile se aud placut).
Ecranul este inconjurat pe margini de jur imprejur de o dunga neagra din plastic.
Pe marginea din partea de sus avem inclus jack-ul audio 3.5mm. Coboram in partea de jos iar aici gasim difuzorul audio, portul USB C si un microfon.
Apropo de difuzor, el suna decent. Volumul este destul de puternic (la volum maxim, difuzorul distorsioneaza usor) iar calitatea audio este rezonabila.
Pe marginea stanga este pozitionat in partea de sus un slot triplu (Dual SIM + MicroSD). Pe marginea dreapta tot inspre partea de sus pot fi zarite tasta de volum si butonul de pornire/oprire. Va precizam ca cele 2 butoane ofera un feedback bun atunci cand sunt apasate.
Xiaomi Redmi 10C review in romana
In ceea ce priveste senzorul de amprente, el are plasament clasic, in speta pe spatele device-ului. Inainte de telefoanele cu amprenta in ecran sau in butonul de pornire/oprire, majoritatea terminalelor aveau amprenta incorporata in zona din spate sau in partea frontala (in butonul fizic de home; Samsung Galaxy S4/S5/S6/S7 etc).
Va mentionam ca scanner-ul de amprente de pe Redmi 10C este usor de gasit si atins. Referitor la procedeul pentru deblocare, el este unul precis si destul de rapid.
Pentru deblocarea dispozitivului, se poate apela si la functia face unlock (deblocare faciala). Va precizam ca functia este bine optimizata. Ea functioneaza bine inclusiv pe intuneric.
Modulul cu amprenta, logo-ul si camera duala are dimensiune generoasa si un design placut. Modulul iese subtil in afara carcasei din plastic.
Xiaomi Redmi 10C review in romana
Spatele etaleaza un design de tip unibody. Observam faptul ca extremitatile laterale sunt usor curbate. Precizam ca marginile device-ului sunt ‘curate’ (nu dispun de striatii precum partea din spate).