Uite Motorola Moto G52 review in romana. Pentru fanii de telefoane mid-range premium accesibile, astazi avem ceva interesant si atractiv 🙂

De cateva zile am incheiat cu procedura de ‘butonare’ a smartphone-ului Moto G52. In acest review va prezentam pe larg toate gandurile, parerile si impresiile ramase de pe urma perioadei de testare a terminalului Motorola.

Ne oprim aici cu partea introductiva si dam drumul la treaba. Va dorim sa aveti parte de o lectura cat mai captivanta 🙂

Motorola Moto G52 review in romana

Motorola Moto G52 review in romana – DESIGN

Motorola Moto G52 review in romana

Telefonul are un aspect elegant/modern, constructie solida si protectie IP52 (durabilitate la praf si stropiri cu apa). Avem un spate din plastic dotat cu suprafata lucioasa si rama, care este tot din plastic.

Ca si coloristica, spatele are nuanta de gri. Griul isi schimba nuanta in albastru atunci cand este expus in lumina de afara.

Mentionam ca suprafata glossy nu este alunecoasa (se lipseste destul de bine de palma utilizatorului). Suprafata retine destul de tare urmele de amprente si praf.

Cand device-ul este expus in lumina soarelui, griul se transforma intr-un albastru metalizat (daca se poate spune asa).

Remarcam faptul ca spatele primeste raze luminoase si insertii tip curcubeu. Trebuie sa recunoastem ca ‘efectele luminoase’ arata foarte cool 🙂

Motorola Moto G52 review in romana

Motorola Moto G52 review in romana

In partea din spate, elementul de design care domina ‘peisajul’ este modulul camerei principale. El arata foarte bine 🙂 Pe centrul device-ului gasim logo-ul M iar aproape de marginea de jos avem inscriptia motorola.

Ne indreptam privirea catre zona frontala. Aici ne intampina un ecran dotat cu suprafata plata, diagonala 6.6 inci, format 20:9 si perforatie pozitionata sus pe mijloc.

Motorola Moto G52 review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN

Motorola Moto G52 review in romana

Deasupra ecranului poate fi zarit un grilaj care incorporeaza difuzorul pentru apeluri si unul din cele 2 difuzoare audio. Mentionam ca noi am purtat cateva convorbiri iar calitatea audio este una buna (volum suficient, vocile se aud placut).

Ecranul este inconjurat pe margini de jur imprejur de o dunga neagra din plastic.

Spatele din plastic are design non-unibody iar extremitatile laterale ale acestuia sunt usor curbate.

Modulul camerei principale (arata foarte elegant) iese usor in afara. Apoi, cei 3 senzori ies usor la randul lor in afara modulului.

Motorola Moto G52 review in romana

Pe marginea dreapta gasim incorporate in partea de sus tasta de ajustare volum si butonul de pornire/oprire. Pe marginea stanga avem pozitionat in zona de sus slotul Dual SIM Hybrid.

Motorola Moto G52 review in romana

Legat de senzorul pentru amprente, el este usor de gasit/atins. Apoi, senzorul este configurat repede si usor iar procedura pentru deblocare este una rapida si precisa.

Pentru deblocare device, se poate utiliza si functia face unlock. Precizam ca deblocarea faciala functioneaza ok in conditii bune/medii de luminozitate. Trebuie spus faptul ca face unlock-ul nu merge pe intuneric.

Pe marginea de jos avem insirate cel de-al 2-lea difuzor audio, portul USB C, un microfon si jack-ul 3.5mm. Ne indreptam atentia catre marginea de sus. Aici gasim o dubla perforatie (prin care este emis sunet) si cel de-al 2-lea microfon.

Motorola Moto G52 review in romana

Precizam inca de pe acum ca smartphone-ul are acumulator de 5000mAh. In ciuda acestui aspect, device-ul are design slim de 8mm (mai exact 7.99). Nu-i rau 🙂

Legat de marginile laterale, mentionam ca ele sunt ceva mai lucioase decat partea din spate.

Motorola Moto G52 review in romana – AUDIO

Motorola Moto G52 review in romana

Smartphone-ul Moto G52 are la bord un sistem audio compus din 2 difuzoare (unul pe marginea de jos, altul sus deasupra ecranului), amplificator digital smart PA si optimizare cu tehnologia Dolby Atmos.

Va precizam ca cele 2 difuzoare suna foarte bine. Ele au volum generos (nu distorsioneaza cand sunt date la maxim), emit un sunet placut, au o usoara tenta de bass si acopera fara probleme o camera (de bloc) de dimensiuni medii.

Tinem sa precizam ca sunetul de apel/sunetul de notificare se aude destul de clar atunci cand te afli intr-un loc aglomerat si zgomotos.

 

In sectiunea Dolby Atmos sunt puse la dispozitie 5 presetari audio: smart audio, music, film, game si podcast. Va spunem ca presetarea smart audio ajusteaza sunetul in functie de cotinutul rulat.

Celalalte 4 presetari ofera fiecare functie de egalizator. Dupa testele efectuate, putem spune ca tehnologia Dolby Atmos asigura auditiei un plus binevenit de calitate.

Motorola Moto G52 review in romana

In setarile device-ului la sectiunea sunet avem diverse optiuni utile si interesante.

 

Functiile Multi volume si Media controls sunt atractive si utile. Multi volume permite reglarea individuala a volumului pentru aplicatia media care este rulata pe telefon.

Cu ajutorul Media controls, player-ul audio/media poate fi controlat prin intermediul tastei de volum (cand device-ul este blocat).

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).