Uite Poco M5s review in romana si pareri. Intampinam in mare stil weekend-ul cu review-ul unui terminal Xiaomi lansat foarte recent pe online-ul din Romania. Este vorba despre smartphone-ul mid-range de buget Poco M5s.

Device-ul captureaza atentia prin diverse aspecte cool: are panou AMOLED, chipset destul de potent, stocare UFS, baterie performanta, conectivitate bine pusa la punct, camera principala capabila de video 4K etc. Hmmm… ‘suna’ foarte bine 🙂

Va precizam ca noi am butonat device-ul in jur de 7 zile. In aceasta perioada ne-am facut o impresie precisa despre telefon. Ne oprim aici cu introducerea si va invitam cu drag sa parcurgeti acest nou review ‘marca’ GadgetLab 🙂

Poco M5s review in romana

Poco M5s review in romana – DESIGN

Poco M5s review in romana

Smartphone-ul etaleaza un design elegant si constructie din plastic. Spatele din plastic are suprafata glossy si lasa un feeling de calitate la atingere (daca se poate spune asa).

Constructia este una solida iar prezenta pe dispozitiv a protectiei IP53 (durabilitate la praf si stropiri cu apa) este clar binevenita 🙂 Ca si coloristica, smartphone-ul este ‘vopsit’ in gri.

Poco M5s review in romana

Precum era de asteptat, spatele glossy din plastic este un magnet de amprente si praf. Partea buna este ca suprafata lucioasa se lipeste bine de palma utilizatorului 🙂

Cand spatele este expus in bataia soarelui, el capata accente de albastru cu argintiu. Apoi, cu device-ul inclinat, pe spate isi pot face aparitia raze luminoase.

Poco M5s review in romana

Poco M5s review in romana

‘Componenta’ de design care acapareaza peisajul este modulul camerei principale, alaturi de care gasim ‘inscriptionat’ logo-ul POCO. Noi credem ca arata bine 🙂

Poco M5s review in romana

Ne indreptam privirea catre partea frontala iar aici ne intampina un ecran inzestrat cu 6.43 inci, format 20:9 si perforatie asezata sus pe mijloc.

Poco M5s review in romana

Poco M5s review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN

Poco M5s review in romana

Difuzorul pentru apeluri este pozitionat pe marginea de deasupra ecranului. Noi am purtat diverse convorbiri si va putem spune ca sunetul redat este unul de calitate (volum suficient, vocile se aud clar).

Poco M5s review in romana

Cu toate ca device-ul are baterie mare de 5000mAh, carcasa este una destul de slim, in speta 8.29mm.

Pe marginea stanga este pozitionat in partea de sus slotul SIM (Dual SIM + MicroSD). Pe marginea dreapta gasim inspre partea de sus butonul de pornire/oprire (incorporeaza scanner de amprente) si tasta de reglare volum. Acestea ofera un feedback bun la apasare.

Poco M5s review in romana

In ceea ce priveste senzorul de amprente, el este usor de configurat iar ca si deblocare, senzorul este precis si rapid.

 

Apropo de deblocare, se poate utiliza si functia face unlock. Deblocarea faciala functioneaza bine in conditii bune, medii si relativ scazute de luminozitate. Va precizam ca pe intuneric (bezna), face unlock-ul nu merge.

Poco M5s review in romana

Pe marginea din partea de sus avem un microfon, senzorul infrarosu si unul din cele 2 difuzoare audio. Pe marginea din partea de jos gasim cel de-al 2-lea difuzor audio, portul USB C (2.0), cel de-al 2-lea microfon si jack-ul 3.5mm.

Modulul camerei principale este incorporat intr-o ‘insula’ vopsita in negru. Modulul in sine arata elegant si iese usor in afara corpului din plastic.

Ecranul este inconjurat pe margini de jur imprejur de o dunga neagra din plastic.

Spatele din plastic este usor curbat inspre marginile laterale. Asta ajuta la asezarea comfortabila a device-ului in palma.

Poco M5s review in romana – AUDIO

Poco M5s review in romana

Cele 2 difuzoare sunt pozitionate pe marginile de sus si jos. Inainte de toate, va precizam ca smartphone-ul are Radio FM si jack 3.5mm cu certificare audio Hi-Res. Excelent 🙂

Boxele din dotare au un volum puternic si emit un sunet de calitate buna. Cu volumul urcat la maxim, boxele nu distorsioneaza. Aspectul remarcat de noi este ca la volum maxim, frecventele inalte sunt usor accentuate. Nu este ceva care sa deranjeze.

Legat de jack-ul 3.5mm, noi am testat iesirea audio cu niste casti destul de performante, Oneodio Fusion A70. Sunetul redat este excelent.

In sectiunea cu setari audio, pot fi gasite diverse functii utile.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).