Iata Xiaomi 12 Lite review in romana. Daca va era dor de un review ‘marca’ GadgetLab, atunci va aflati exact unde trebuie 🙂 Astazi va invitam sa parcurgeti review-ul unui terminal Xiaomi patruns destul de recent pe online-ul din Romania.
Este vorba despre mezinul gamei Xiaomi 12, in speta smartphone-ul Xiaomi 12 Lite. Va precizam ca noi am avut dispozitivul la testare pentru mai mult de 7 zile. In aceasta perioada am reusit sa ne formam o impresie foarte precisa despre telefon.
Tot ce ne mai ramane de facut este sa inchidem partea de introducere si sa dam drumul la treaba. Va dorim o lectura cat mai placuta 🙂
Xiaomi 12 Lite review in romana – DESIGN
Smartphone-ul arata elegant si poseda o constructie solida pusa laolalta din materiale premium. Acestea sunt sticla Gorilla Glass 5 din partea frontala si sticla de pe spate. Intre aceste doua ‘felii’ de sticla sade o rama din plastic. Mai multe detalii despre acest aspect veti descoperi in cateva momente.
Sticla de pe spate etaleaza o nuanta de negru imbinat cu gri. Va precizam ca sticla poseda suprafata mata. In ceea ce priveste protectia la apa si praf, Xiaomi precizeaza ca device-ul poate incasa stropiri cu apa si praf. Insa, trebuie spus faptul ca terminalul nu are protectie IP52/53.
Ne pare bine sa va anuntam ca sticla mata de pe spate retine doar usor urmele de amprente si praf. Excelent 🙂
Spatele dispune de suprafata plata (la fel si partea frontala).
Xiaomi 12 Lite review in romana
Smartphone-ul are rama din plastic ‘colorata’ in ton cu sticla de pe spate. Rama este solida si arata elegant. Din aceste imagini se poate observa foarte clar suprafata plata a partii din spate.
Dispozitivul poseda profil slim de 7.29mm.
Cand telefonul este expus in bataia soarelui, sticla mata poate primi o nuanta de argintiu sau o nuanta de albastru cu gri. Noi credem ca device-ul arata foarte cool 🙂
Daca telefonul este purtat fara husa (inclusa in dotarea standard), va precizam ca el este destul de alunecos. Mentionam ca noi am avut parte de cateva momente in care era sa scapam pe jos smartphone-ul.
Pe spate, elementul de design care fura toate privirile este modulul camerei principale. El arata modern si elegant.
Xiaomi 12 Lite review in romana
Si acum haideti sa ne indreptam atentia catre partea frontala. Aici gasim un display echipat cu 6.55 inci, format 20:9, protectie Gorilla Glass 5 si perforatie pozitionata sus pe mijloc.
Xiaomi 12 Lite review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN
Difuzorul pentru apeluri este asezat in partea de sus a display-ului. Va informam ca sunetul in convorbiri este de calitate (volum generos, vocile se aud clar si placut).
Si display-ul poseda suprafata plata. Putem observa faptul ca ecranul este ‘lipit’ direct pe rama device-ului. Din acest unghi remarcam folia preaplicata.
Pe marginea din partea de sus avem pozitionate un microfon, unul din cele 2 difuzoare audio si senzorul infrarosu. Ne indreptam privirea spre marginea din partea de jos iar aici gasim cel de-al 2-lea difuzor audio, portul USB C (2.0), cel de-al 2-lea microfon si slotul Dual SIM.
Xiaomi 12 Lite review in romana
Pe marginea laterala din partea dreapta avem tasta de ajustare volum si butonul pentru pornire/oprire. Va informam ca cele 2 butoane ofera un feedback bun la apasare. Marginea laterala stanga nu contine niciun element.
Modulul camerei principale arata foarte bine si iese (nu exagerat) in afara suprafetei din sticla. Observam ca cei 3 senzori ies la randul lor in afara modulului din sticla.
Xiaomi 12 Lite review in romana – AUDIO
Din punct de vedere audio, smartphone-ul dispune de boxe stereo (una pe marginea de sus, alta pe marginea de jos) si optimizare cu tehnologia Dolby Atmos.
Boxele suna bine. Volumul este puternic, sunetul nu este distorsionat cand boxele sunt urcate la volum maxim iar per total, calitatea auditiei este buna (jocuri, youtube, sunet notificari, sunet apel etc).
Functia Dolby Atmos poate fi activata din setari sau din meniul drop down cu setari rapide. Functia ofera 4 presetari de sunet: dynamic, video, music sau voice. Daca aceste presetari nu emit sunetul dorit, Dolby Atmos pune la dispozitie un egalizator audio pentru a personaliza sunetul dupa bunul plac.
In setarile audio ale smartphone-ului sunt prezente diverse functii interesante.