Poco M5s review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA

Poco M5s review in romana

SPECIFICATII

# Senzori – 64MP (OmniVision OV64B) + (8MP ultra-wide Sony IMX355, unghi 118 grade) + 2MP (macro) + 2MP (adancime/bokeh)

# Functii/dotari – focalizare rapida, mod pro, mod documente, HDR, functie AI, functie Google Lens, infrumusetare, filtre imagine, mod macro, mod portret, mod night, mod 64MP, panorama, video 4K 30fps, 1080p 60fps, 1080p 30fps, ultra-wide 1080p 30fps, macro video 720p 30fps etc

CATEVA OBSERVATII

Va mentionam ca noi ne-am mai intersectat cu senzorul OmniVision 0V64B 64MP atunci cand am testat terminalul Poco F4 (review in romana). Hmmm… daca stam sa ne gandim bine, si smartphone-ul Motorola Moto G100 (device testat de noi) foloseste camera OmniVision 0V64B.

PARTEA FOTO

Demaram cu segmentul de pareri/impresii despre camera principala prin a spune cateva vorbe despre cum performeaza modul foto de inalta rezolutie, in speta 64MP. Inainte de toate, va precizam ca fotografiile cu 64MP nativi au rezolutia efectiva de 9248×6944 pixeli, ceea ce este destul de impresionant.

Pozele de acest gen sunt bogate in detaliu, au o imagine foarte clara, sunt frumos colorate si au luminozitate buna. In ceea ce priveste viteza de focalizare si captura foto, chipset-ul Helio G95 are suficient de multi cai putere pentru a asigura o experienta pozitiva.

Mergem mai departe si facem pasul spre modul foto standard. Pozele capturate arata destul de bine, insa se observa o scadere importanta in calitate si rezolutie (in comparatie cu pozele 64MP). Atuurile modului foto standard sunt viteza de focalizare si rapiditatea capturii foto.

Am continuat cu testarea modului standard si am aplicat functia de zoom 2X. Fotografiile realizate arata decent, insa nimic mai mult. Este o diferenta mare de calitate imagine intre modul standard fara zoom si modul standard cu zoom 2X.

Poco M5s review in romana

Si acum haideti sa ne indreptam atentia catre modul foto night (pozare pe timp de noapte). In conditii foarte bune de luminozitate, se pot capta niste poze de calitate decenta. Insa, trebuie precizat un aspect.

Camera accentueaza prea mult sursele de lumina iar ceea ce rezulta sunt niste poze in care sunt prezente dungi/raze luminoase. In conditii slabe de luminozitate, calitatea foto este slaba. Pozele au zgomot accentuat. Legat de viteza captura si procesare foto, dureaza un pic pana cand fotografiile sunt realizate.

Parasim modul night si ne focusam pe modul foto ultra-wide. In conditii ok de luminozitate, senzorul ultra-wide 8MP se comporta decent. Pozele captate arata destul de bine.

Partea pozitiva este ca pozele ultra-wide au extremitati laterale care arata surprinzator de bine. Extremitatile sunt usor sterse, insa nimic deranjant. In conditii slabe de luminozitate, apar momente cand camera captureaza poze cu extremitati sterse/blurate.

Poco M5s review in romana

Si acum este randul modului foto portret. Va anuntam ca el performeaza bine. Pozele capturate arata placut. Obiectul pe care s-a focalizat este bine evidentiat, fundalul este blurat intens iar per total, calitatea imaginii este foarte ok 🙂

Mergem mai departe si analizam modul foto macro. Din pacate, camera macro 2MP este slaba. Multe din pozele captate de noi au iesit blurate sau usor blurate. In momentele in care pozele ies fara blur, calitatea imaginii este rezonabila.

In ceea ce priveste restul de moduri foto testate (panorama, filtre imagine), pozele realizate arata interesant 🙂

PARTEA DE FILMARE – PE TIMP DE ZI

Si uite ca am ajuns la partea de filmare. Va informam ca datorita chipset-ului MediaTek Helio G95, smartphone-ul este capabil de captura video 4K 30fps 🙂

Legat de calitatea filmarii, imaginea este clara, detaliata si destul de luminoasa. Din pacate, in lipsa functiei de stabilizare, filmarea are un tremur destul de accentuat. Acest aspect se face remarcat atunci cand se filmeaza in miscare. In cazul filmarii stand pe loc, tremurul dispare (ar fi culmea sa fie prezent 🙂 ).

In ceea ce priveste restul de moduri video testate, va precizam detalii despre filmarea 1080p 60fps, ultra-wide 1080p 30fps si super slow-motion HD 960fps.

Captura video 1080p 60fps este decenta. Filmarea este cursiva, destul de luminoasa si decent de clara (pentru 1080p). In lipsa stabilizarii, in miscare, filmarea are joc/tremur.

Poco M5s review in romana

Legat de filmarea ultra-wide 1080p 30fps, in conditii de luminozitate buna, ea arata decent. Daca cerul este innorat iar lumina are intensitate redusa, calitatea video este slaba.

Facem trecerea catre captura video super slow-motion HD 960fps. Acest tip de filmare este destul de impresionant. Va informam ca dupa ce se apasa butonul de filmare, procedura este finalizata in cateva secunde. Dupa filmare urmeaza partea de procesare, care dureaza in jur de 6 secunde. Cea ce rezulta este un clip video slow-motion cu durata de 10 secunde.

FILMARE PE TIMP DE NOAPTE

Daca in jur sunt surse de lumina (lampi stradale) si se filmeaza aproape de ele, in filmarea 4K isi fac aparitia raze/dungi luminoase. In rest, captura 4K pe noapte are zgomot (nu exagerat) iar imaginea este usor spalacita.

Filmarea 1080p 60fps este intunecoasa iar in apropierea surselor de lumina, isi fac aparitia razele luminoase.

Legat de captura ultra-wide 1080p 30fps, ea este slaba. Filmarea este foarte zgomotoasa.

Poco M5s review in romana – CAMERA FOTO SECUNDARA

Poco M5s review in romana

SPECIFICATII

# Senzor 13-megapixeli, F2.4, HDR, functie AI, display flash, infrumusetare, filtre imagine, mod portret, selfie panorama, video 1080p 30fps etc

Din cele cateva teste facute am remarcat ca pozele selfie arata bine. Imaginea este clara, destul de detaliata si bine luminata. Functia de infrumusetare corecteaza bine defectele iar modul portret este bine optimizat.

GALERIE FOTO (camera selfie)

LED CARE INDICA FUNCTIONAREA CAMEREI

INTERFATA CAMERA FOTO

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).