Uite Poco F4 review in romana. Demaram aceasta saptamana cu ceva foarte special pentru voi, dragii nostri cititori/vizitatori 🙂 Astazi va aducem review-ul unui terminal Xiaomi high-end lansat recent. Este vorba despre terminalul intitulat Poco F4.

Device-ul poseda diverse dotari care de care mai cool si interesante. Dintre acestea evidentiem display-ul AMOLED 120Hz, puternicul chipset Snapdragon 870, sistemul audio potent, conectivitatea bine pusa la punct si configuratia atractiva (baterie, RAM si memorie).

Cum probabil sunteti nerabdatori in a parcurge review-ul compus de noi, incheiem introducerea prin a va ura o lectura cat mai placuta 🙂

Poco F4 review in romana

Poco F4 review in romana – DESIGN

Poco F4 review in romana

Telefonul poseda un look elegant, asamblare premium, sticla pe fata/spate si protectie IP53 (durabilitate la praf si stropiri cu apa). Mentionam ca intre cele 2 ‘fasii’ de sticla sade o rama din plastic.

Sticla de pe spate (‘vopsita’ in negru) are suprafata glossy care isi schimba nuanta in preajma unei surse luminoase (daca se poate spune asa).

In imaginea de mai sus remarcam nuanta de gri cu albastrui. Precizam ca sticla are o ‘aderenta’ decenta in palma utilizatorului.

Poco F4 review in romana

In aceasta imagine observam ca partea din spate are nuanta de negru si cateva raze luminoase. Aceasta poza a fost realizata afara, telefonul fiind ferit de razele soarelui.

Poco F4 review in romana

Poco F4 review in romana

Sticla retine urmele de amprente si praf (nu exagerat).

Cu device-ul expus in lumina soarelui, observam ca spatele primeste cateva ‘elemente’ cool: raza luminoasa, nuanta de argintiu cu striatii si o culoare care imbina negrul cu griul.

Poco F4 review in romana

Componenta de design care capteaza prim planul este modulul camerei principale. El arata foarte elegant. Coboram in partea de jos iar aici intalnim inscriptiile POCO si 5G.

Poco F4 review in romana

Facem pasul in zona frontala iar aici gasim un ecran echipat cu 6.67 inci, format 20:9 si perforatie plasata sus pe mijloc.

Poco F4 review in romana

Poco F4 review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN

Poco F4 review in romana

Deasupra ecranului este incorporat difuzorul pentru apeluri. Noi am efectuat cateva apeluri iar calitatea audio in timpul convorbirilor este una buna (volum suficient, vocile sa aud clar/placut).

Smartphone-ul are un profil slim de 7.7mm. In ceea ce priveste rama din plastic, ea este solida si arata elegant.

Sticla de pe spate are suprafata plata.

Modulul camerei principale dispune de 3 senzori, care sunt incorporati la randul lor intr-un modul. Sub modulul cu cei 3 senzori este pozitionat flash-ul LED.

Camera principala iese destul de mult in afara corpului din sticla.

Poco F4 review in romana

Ecranul este inconjurat pe margini de jur imprejur de o dunga negra din plastic.

Pe marginea dreapta avem incluse inspre partea de sus butonul de pornire/oprire (incorporeaza scanner de amprente) si tasta pentru ajustare volum. Marginea stanga nu contine niciun element.

Poco F4 review in romana

Scanner-ul de amprente are o pozitie comoda (este usor de gasit/atins) si functioneaza excelent (deblocare precisa si rapida). Pentru deblocare se poate apela si la tehnologia face unlock.

Deblocarea faciala merge bine in conditii bune si medii de luminozitate. Din testele facute am remarcat ca face unlock-ul nu functioneaza in conditii de bezna.

Poco F4 review in romana

Cand face unlock-ul intra in ‘actiune’, in partea stanga sus isi face aparitia o bulina verde (are icoana de camera). Cand deblocarea faciala este finalizata, acest aspect este semnalizat sus pe ecran.

Pe marginea din partea de jos avem slotul Dual SIM, un microfon, portul USB C si unul din cele 2 difuzoare audio.

Pe marginea din partea de sus sunt pozitionate cel de-al 2-lea microfon, cel de-al 2-lea difuzor audio si senzorul infrarosu. Ne pare bine sa vedem ca Xiaomi nu renunta in asi echipa noile device-uri cu senzor infrarosu. Dotarea poate fi una foarte utila.

Poco F4 review in romana – AUDIO

Poco F4 review in romana

Si acum haideti sa ne focusam pentru cateva momente pe segmentul audio. Va precizam ca smartphone-ul dispune de urmatoarele: boxe stereo (pozitionate sus si jos), tehnologie Dolby Atmos si certificare Hi-Res audio.

Va informam ca boxele suna bine. Ele au un volum puternic, sunetul redat este clar iar difuzoarele nu distorsioneaza cand sunt date la maxim.

Functia Dolby Atmos poate fi activata din setari sau din meniul drop down cu setari rapide. Functia pune la dispozitie 4 presetari de sunet (dynamic, video, music si voice) si un egalizator audio (pentru a customiza sunetul dupa bunul plac).

In setarile de sunet ale dispozitivului sunt oferite diverse optiuni interesante.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).