Iata Poco X4 GT review in romana. Celebram in cel mai bun mod cu putinta sosirea weekend-ului si va aducem review-ul pentru un telefon Xiaomi lansat recent.

Este vorba despre Poco X4 GT, un terminal foarte interesant care poseda niste dotari ce fac pe plac fanilor de device-uri Android foarte puternice. De ce spunem asta ?

Smartphone-ul are la bord un chipset MediaTek Dimensity nou si foarte performant. Pe langa asta, avem stocare si memorie ultra rapide, panou LCD high end si o baterie performanta. Ce parere aveti ? Noi credem ca ‘suna’ foarte bine 🙂

Incheiem aici partea introductiva si dam drumul la treaba. Ca de obicei, va dorim sa aveti parte de o lectura placuta 🙂

Poco X4 GT review in romana

Poco X4 GT review in romana – DESIGN

Poco X4 GT review in romana

Smartphone-ul afiseaza un design placut, finisaje de calitate si o constructie solida. Va precizam ca partea din spate si rama sunt realizate din plastic.

Spatele poseda suprafata mata de culoare gri. Gri-ul capata tenta de albastru atunci cand device-ul este expus in lumina de afara.

Va precizam ca Xiaomi nu mentioneaza nimic legat de prezenta protectiei IP53 (durabilitate la praf si stropiri cu apa) pe device.

Pe diverse site-uri/blog-uri de telefoane mobile apare ca terminalul are IP53. Cu toate acestea, noi tindem sa credem ca telefonul duce lipsa de protectie la apa/praf.

Spatele din plastic retine urmele de amprente.

Poco X4 GT review in romana

Cand smartphone-ul este ‘scaldat’ in lumina directa a soarelui, spatele capata o nuanta de argintiu. Ea arata foarte bine 🙂 Privita din unghi, pare ca suprafata din plastic este texturata. Acest aspect este un efect vizual care isi face aparitia in bataia soarelui.

Poco X4 GT review in romana

In spate, ‘componenta’ de design care domina peisajul este modulul camerei principale. El arata modern si elegant. Coboram in partea de jos iar aici gasim inscriptiile POCO si 5G.

Va spunem inca de pe acum ca telefonul are un acumulator de aproape 5100mAh (5080). In acest context, noi consideram ca profilul de 8.87mm al device-ului este rezonabil de slim.

Poco X4 GT review in romana

Parasim pentru cateva momente partea din spate si ne focusam pe zona frontala. Aici avem un display echipat cu 6.6 inci, format 20.5:9 si perforatie pozitionata sus pe mijloc.

Poco X4 GT review in romana

Poco X4 GT review in romana

Poco X4 GT review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN

Poco X4 GT review in romana

Deasupra ecranului este incorporat difuzorul pentru apeluri. Noi am purtat cateva convorbiri iar calitatea audio este una buna. Volumul este puternic iar vocea se aude placut.

Partea din spate a receptionat un design de tip non-unibody (daca se poate spune asa). Remarcam faptul ca spatele este usor curbat inspre extremitati.

Modulul camerei principale iese in afara corpului din plastic (nu exagerat). Dintre cei 3 senzori, 2 ies la randul lor in afara modulului (care pare a fi din metal).

Ecranul este inconjurat pe margini de jur imprejur de catre o dunga neagra subtire realizata din plastic.

Rama din plastic este solida si eleganta. Pe marginea dreapta a device-ului gasim inspre partea de sus butonul de pornire/oprire (incorporeaza scanner de amprente) si tasta de ajustare volum. Marginea stanga este ‘curata’.

Poco X4 GT review in romana

Poco X4 GT review in romana

Scanner-ul de amprente este bine pozitionat, e usor de gasit/atins si se configureaza simplu/rapid. In ceea ce priveste deblocarea, va informam ca senzorul este precis si rapid. Excelent 🙂

Poco X4 GT review in romana

Functia pentru deblocare faciala este bine optimizata. Face unlock-ul functioneaza bine inclusiv pe intuneric.

Atunci cand face unlock-ul este activat, in partea stanga sus se aprinde in verde icoana de camera. Incheierea cu succes a deblocarii faciale este semnalizata in partea de sus a ecranului.

Pe marginea de sus avem insirate jack-ul 3.5mm, unul din cele 2 difuzoare si senzorul infrarosu. Pe marginea de jos gasim slotul Dual SIM, un microfon, portul USB C si cel de-al 2-lea difuzor audio.

Poco X4 GT review in romana – AUDIO

Poco X4 GT review in romana

Pe partea de sunet, smartphone-ul este bine pus la punct. El dispune de boxe stereo, optimizare cu tehnologia Dolby Atmos, certificare Hi-Res audio wireless si jack 3.5mm cu certificare Hi-Res.

Boxele sunt pozitionate pe marginile de sus si jos. Ele au volum puternic, emit un sunet de calitate buna si nu distorsioneaza cand sunt urcate la volum maxim. Excelent 🙂

Noi am testat iesirea jack cu niste casti decente iar sunetul emis este de calitate foarte buna.

Functia Dolby Atmos poate fi activata din setari sau din meniul drop down cu setari rapide. Functia ofera 4 presetari de sunet (dynamic, video, music, voice) si un egalizator audio pentru personalizarea sunetului dupa bunul plac.

Poco X4 GT review in romana

In setari la sectiunea sunet avem disponibile diverse functii interesante. Dintre acestea scoatem in evidenta functia ‘Adjust media sound in multiple apps’, care permite ajustarea volumului per aplicatie media.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).