Nu mai este mult pana la sosirea unui nou weekend iar cu aceasta ocazie ne-am hotarat sa realizam un articol, credem noi special. Este vorba despre flagship-ul Xiaomi Mi 8 Explorer Edition. Vrem sa va prezentam sincerele noastre pareri despre acest super device si toate detaliile importante pe care trebuie sa le stiti.

In acest moment, aceasta versiune de Mi 8 reprezinta (poate) cel mai performant smartphone Xiaomi. Telefonul se lupta pentru prima pozitie pe podium (din punct de vedere al performantelor) cu doua modele super atractive (tot din curtea Xiaomi). Este vorba despre smartphone-ul de gaming Black Shark si flagship-ul de buget Pocophone F1.

Inainte de a demara cu analiza acestui terminal vrem sa va mentionam ceva important. Mi 8 Explorer Edition este la vanzare pe Gearbest.com pentru pretul de 700 dolari (in jur la 3000 lei, taxe+transport incluse).

Daca punem la socoteala super caracteristicile hardware, putem spune ca pretul este unul cat de cat rezonabil. Asta in contextul in care pe piata exista terminale de peste 4000 lei.

Smartphone-ul este destul de similar cu versiunea standard de Mi 8. Insa, exista cateva diferente importante pe partea de hardware si cea de design. Prima data haideti sa trecem in ‘revista’ elementele hardware.

# Xiaomi Mi 8 Explorer Edition

a. Hardware

Aceasta versiune de Mi 8 este singura care dispune de combinatia ridicola 8GB RAM LPDDR4X (configuratie dual-channel) + 128GB ROM tip UFS 2.1. Datorita acestor doua componente, suntem convinsi ca ‘bolidul’ isi ia ‘zborul’ in multitasking si la instalarea de aplicatii. Perfect 🙂

In ceea ce priveste acumulatorul, el are capacitate de 3000mAh (cu 400mAh mai putin decat bateria care motorizeaza smartphone-ul Mi 8). La prima vedere, am putea spune fara probleme ca bateria dispune de capacitate mica.

Insa, telefonul functioneaza cu chipset-ul Snapdragon 845, care este foarte eficient pe partea de consum energie. Prin urmare, ne putem astepta ca Xiaomi Mi 8 Explorer Edition sa asigure cu usurinta peste 24 ore de utilizare moderata mixata pe alocuri cu intensa.

Bateria a receptionat moderna tehnologie de incarcare rapida Quick Charge 4.0+, ceea ce inseamna alimentare de la 0% – 50% in 20-25 minute. Excelent 🙂

Smartphone-ul reprezinta primul model Xiaomi dotat cu scanner de amprente incorporat in display (mai bine zis sub display). Trebuie sa recunoastem ca asta este o functie foarte cool care se potriveste perfect unui smartphone ‘ultra’ high-end.

Un alt aspect hardware diferit fata de ceea ce gasim pe versiunea standard este sistemul pentru deblocare faciala. Mi 8 Explorer Edition dispune de tehnologie Face ID 3D, care permite o deblocare sigura si rapida.

Diferentele hardware nu sunt radicale fata de versiunea standard. Cu toate acestea, noi suntem de parere ca producatorul chinez a reusit sa includa niste elemente atractive si utile.

b. Design

Aici lucrurile iau o turnura foarte interesanta. Xiaomi Mi 8 Explorer Edition a primit un spate din sticla usor transparenta, care iti permite sa admiri componentele interne ale smartphone-ului. Insa, aparentele insala. Ceea ce se vede sub sticla este de fapt un desen sau sticker care iti lasa impresia ca vezi componente hardware.

Chipset-ul SD845, memoriile LPDDR4 si restul de componente se pot incalzi destul de mult in anumite situatii (gaming, utilizare foarte intensa). Astfel ca era total aiurea ca peste acele componente sa existe doar un capac de sticla.

In acest mod, spatele se incalzea foarte tare si puteau aparea diverse probleme. Cel mai probabil, componentele sunt adapostite la interior intr-un decupaj special realizat pentru a face fata cu brio caldurii emisa de hardware.

Chiar daca ceea ce se vede prin sticla transparenta este ‘fake’, spatele device-ului poseda un look destul de spectaculos.

# Uite restul de specificatii (similare cu ale smartphone-ului Mi 8)

  • Sistem de operare – Android 8.1 Oreo cu interfata grafica MIUI 10
  • Chipset – Qualcomm Snapdragon 845 2.8GHz, Adreno 630 de 710MHz
  • Display – Samsung AMOLED de 6.21 inci, decupaj, rezolutie FHD+ (2248×1080 pixeli), 402PPI, luminozitate de 600 niti, spectru de culoare DCI-P3, tehnologie HDR10
  • Camera principala – sistem dual-camera 12MP (F/1.8) + 12MP (F/2.4), OIS 4 axis (stabilizare optica a imaginii), inteligenta artificiala (detectare tip peisaj, efecte de lumina, super rezolutie, traducere text etc), sistem focalizare Dual Pixel PDAF, flash LED dual, zoom optic 2X, video 4K 60fps, video slow-motion 1080p 240fps
  • Camera secundara – 20-megapixeli, apertura F2.0, HDR, inteligenta artificiala (scene detection), mod portret, video 1080p
  • Conectivitate – Dual 4G, 4G LTE Cat 16, Bluetooth 5.0, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, port USB C, GPS/AGPS/GLONASS/BDS/GALILEO/QZSS, NFC, giroscop, compas, barometru, fara jack 3.5mm (audio prin USB C), fara slot MicroSD
  • Dimensiuni si greutate – 154.9 x 74.8 x 7.6 mm si 177 grame
  • Accesorii – husa, adaptor USB C – jack 3.5mm

# CONCLUZIE

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition este un device cu totul si cu totul special. Smartphone-ul poseda super hardware, dotari de top, design interesant si (cel mai important) un pret destul de rezonabil. Daca doriti sa economisiti cateva sute de lei, noi va recomandam sa va orientati catre modelul standard de Xiaomi Mi 8.

Via: Mi.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).