Din cate se pare viitoarele console de gaming de la Microsoft si Sony vor aparea mai repede decat se credea.

PlayStation 4 si Xbox One au fost lansate in Noiembrie 2013 iar modelele precedente, PS3 si Xbox 360, au aparut in noiembrie 2006. Avem o diferenta de 7 ani intre cele doua generatii.

ps5

Conform unor informatii aparute pe net, viitoarele console PlayStation 5 si Xbox Two vor aparea prin 2018, adica cu 2 ani mai devreme decat se credea initial, 2020.

Dupa parerea mea unul dintre motivele pentru care viitoarele console vor aparea atat de repede sunt televizoarele cu rezolutia 4K, 3840 x 2160.

In prezent pretul acestora este unul destul de bun, insa inca e un pic cam ridicat. Cel mai ieftin model costa in jur la 2300 lei.

Intr-un an sau doi pretul eu zic ca va ajunge in jurul a 1500-1800 lei. Peste 3 ani de zile pe cand e posibil sa apara PlayStation 5 si Xbox Two, televizoarele 4K cu siguranta vor fi accesibile pentru foarte multa lume.

ps5 xbox two 2

PS4 si Xbox One abia duc jocuri la rezolutia Full HD, 1920×1080. Hardware-ul de pe consolele actuale nu face fata in 4K. In prezent rezolutia Full HD inca arata foarte bine. Insa peste 3 ani grafica si rezolutia in Full HD vor fi total depasite.

Pe langa asta, Microsoft si Sony nu-si permit sa ramana in urma la capitolul de gaming fata de telefoanele mobile si PC.

In 3 ani de zile gaming-ul pe device-urile mobile si PC va evolua foarte mult. Prin 2018 telefoanele cu ecran 4K nu vor fi nimic neobisnuit iar pe PC gaming-ul in 4K cred ca va deveni un standard.

xbox two

PlayStation 5 si Xbox Two vor avea ca si consolele actuale hardware AMD. Insa hardware-ul va fi foarte performant capabil sa ruleze jocuri la rezolutia 4K.

Pe langa asta Xbox Two va fi compatibil cu jocuri Xbox One si PlayStation 5 va putea rula jocuri PlayStation 4.

Sursa: TweakTown ValueWalk TechSpot

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).