Uite Asus ZenFone 6 pareri si pret in Romania. ‘Gigantul’ taivanez Asus nu sta cu mainile in san in aceasta perioada a anului si lanseaza un ‘inlocuitor’ pentru flagship-ul pe 2018, Asus ZenFone 5Z.

Noua generatie ‘face vant’ titulaturii de ‘Z’ si este denumit simplu si ‘memorabil’ Asus ZenFone 6. Terminalul este un model foarte interesant gratie ‘strategiei’ adoptate de Asus.

Producatorul s-a focusat sa ofere utilizatorilor un device high-end cu pret de bun simt. Astfel ca, exista cateva dotari hardware care nu sunt ‘exploatate’ la potentialul lor ‘maxim’.

Ce vrem sa spunem prin asta? Pai, spre exemplu, ZenFone 6 poseda un acumulator de capacitate masiva, insa el nu dispune de fast charging foarte performant si tehnologie de incarcare fara fir.

Un alt exemplu este display-ul, care nu e un varf de gama precum cel folosit pe flagship-ul OnePlus 7 Pro. Mai multe despre toate acestea ve-ti descoperi in cateva clipe.

UPDATE 20-05-2019 ”Smartphone-ul ZenFone 6 este la vanzare pe site-ul eMAG.ro pentru suma de 2700 lei (versiune 6GB RAM/128GB ROM).”

Inainte de toate vrem sa va mentionam detalii ‘picante’ despre pret. Noi suntem la curent cu faptul ca smartphone-ul va fi disponibil in Romania pe final de luna Mai pentru pretul de 2500 lei (versiune cu 6GB RAM/64GB).

‘Demaram’ articolul cu o noutate hardware foarte ‘cool’.

Asus ZenFone 6 pareri

1. Asus ZenFone 6 pareri – Camera foto ‘rabatabila’ cu senzor de 48MP

Din punct de vedere foto, noi suntem de parere ca Asus a realizat ceva special (spre foarte special). Producatorul nu s-a complicat prin dotarea device-ului cu 3 sau 4 senzori foto, precum procedeaza Huawei si Samsung.

In schimb, Asus a realizat o camera duala ‘flip’ (rabatabila) care poate fi utilizata pe post de camera principala sau secundara. Cand aparatul foto este folosit in modul de camera principala, el sta frumos incorporat pe spatele device-ului.

De indata ce se ‘comuta’ pe modul poze selfie, camera este ‘rabatata’ in partea frontala (deasupra display-ului).

Asus ZenFone 6 pareri

# Asus ZenFone 6 pareri

Acest tip de design poseda doua mari avantaje: pentru poze selfie ai la indemana un senzor foto foarte performant iar datorita ‘lipsei’ camerei din ecran (notch sau perforatie), display-ul are un design ‘Full Screen’ veritabil.

Pe site-ul oficial Asus se mentioneaza ca ‘modulul’ Flip Camera este ‘confectionat’ dintr-un material foarte rezistent si usor denumit ‘liquid metal’ (metal lichid sau aliaj amorf).

Mecanismul de rabatare contine un ‘motoras’ care rabateaza modulul camerei finut si precis. Pentru protectie, camera dispune de accelerometru care detecteaza miscarile bruste cauzate de caderi/trante si pozitioneaza camera intr-o ‘pozitie’ sigura care o fereste de stricaciuni ce pot fi cauzate in momentul ‘impactului’. Interesant 🙂

Pana aici toate bune si frumoase. Insa, cum se prezinta camera ‘strict’ din punct de vedere tehnic? Intr-un singur cuvant, excelent.

Asus ZenFone 6 pareri – SPECIFICATII PENTRU CAMERA

  • Combinatie de senzori 48MP + 13MP
  • Senzorul de 48MP – Sony IMX586, apertura F1.79, lentile 6P, unghi de vizualizare 79 grade, focalizare PDAF, focalizare cu laser, flash LED dual
  • Senzorul de 13MP – ultrawide de 125 grade
  • Functii disponibile in modul camera principala – HDR+ Enhanced, mod portret, auto-panorama, Super Night (pozare pe timp de noapte), 8 filtre de imagine, mod Pro (setarea manuala a diverse setari), AI Scene Detection (detectare automata a 16 tipuri de scene/scenarii – mancare, cer, camp verde, planta, ocean, apus, zapada etc)
  • Functii disponibile in modul camera frontala – HDR+ Enhanced, mod portret, mod Pro, 8 filtre de imagine
  • Filmare – 4K cu 30 sau 60fps, 1080p cu 30 sau 60fps, stabilizare electronica a imaginii pe 3 axe, time lapse video la 4K, video slow-motion 1080p 240fps sau 720p 480fps

O SCURTA OBSERVATIE

Va ‘atentionam’ ca filmarea 4K 60fps este valabila in ambele moduri (camera principala sau camera frontala). Asta este impresionant. Doar imaginativa cum vor arata clipurile selfie in 4K 60fps 🙂

Noi suntem de parere ca acest tip de design adoptat de Asus pentru camera ar trebui implementat de toti producatorii. Utilitatea lui este ‘incontestabila’.

Asus ZenFone 6 pareri

2. Asus ZenFone 6 pareri – ACUMULATOR CU INCARCARE 18W; SISTEM AUDIO CU DOUA AMPLIFICATOARE

La inceputul articolului va mentionam ca anumite dotari hardware nu sunt exploatate la potentialul lor maxim (de aici provine pretul bun al smartphone-ului).

O astfel de dotare este acumulatorul. Ca si capacitate, bateria se prezinta excelent, fiind inzestrata cu un generos 5000mAh.

Una dintre primele ‘manevre’ de a tine costul smartphone-ului la un nivel cat mai scazut este dotarea acumulatorului cu tehnologia de incarcare Quick Charge 4.0. Am verificat pe net si am descoperit ca aceasta tehnologie este capabila de un ‘output’ de 18W.

Va precizam ca noul ZenFone 6 este motorizat de cel mai puternic chipset Qualcomm al momentului, in speta Snapdragon 855 2.84GHz.

Chipset-ul Snapdragon 855 este compatibil cu tehnologie de incarcare Quick Charge 4+. Smartphone-ul Xiaomi Mi 9, care dispune de aceeasi motorizare SD855, poseda tehnologie de incarcare cu ‘output’ de 27W (prin USB C).

Merita mentionat faptul ca terminalul Xiaomi are la bord si wireless charging (aceasta tehnologie lipseste de pe ZenFone 6).

Pe noi personal nu ne deranjeaza acest mic compromis la care a recurs Asus pe partea de acumulator. Un fast charging cu 18W este o putere respectabila care poate oferi timpi redusi la incarcarea acumulatorului.

Lipsa wireless charging poate fi considerata un minus. Insa, noi suntem de parere ca absenta incarcarii fara fir nu este ceva ‘decisiv’.

Acum haideti sa facem pasul spre zona audio. Nu dorim sa ne complicam inutil si lasam sa ‘vorbeasca’ specificatiile pentru noi.

Asus ZenFone 6 pareri – CARACTERISTICI AUDIO

  • Boxe stereo – una este pozitionata in partea de sus; cealalta pe dunga metalica de jos
  • Difuzoare de tip 5-magnet
  • 2 amplificatoare NXP TFA9874
  • Tehnologii – Hi-Res audio 192kHz/24 bit, DTS audio pe 7.1 canale, codec Qualcomm Audio, Asus AudioWizard
  • 2 microfoane cu tehnologie Asus Noise reduction (reducere zgomot de fond)

Asus ZenFone 6 pareri

3. Asus ZenFone 6 pareri – DISPLAY FHD+ SI CONFIGURATIE DE TOP

O alta componenta hardware ce nu a fost exploatata la ‘maxim’ este display-ul. Atunci cand vine vorba de flagship-uri, Huawei si Samsung opteaza in majoritatea cazurilor pentru ecrane tip Quad HD+. ‘Problema’ unor astfel de telefoane este pretul exagerat care de multe ori depaseste 4000 lei.

Pentru a tine costurile sub control, Asus a recurs la un display dotat cu specificatii mid-range potente. Din punctul nostru de vedere asta este perfect in regula.

Asus ZenFone 6 pareri – CARACTERISTICI PENTRU DISPLAY

  • Panou IPS LCD
  • Marime de 6.4 inci
  • Rezolutie Full HD+ (2340×1080 pixeli)
  • Raport ecran/corp de 92 procente
  • Luminozitate de 600 niti
  • Protectie Corning Gorilla Glass 6
  • Panou touch care suporta 10 atingeri simultane
  • Tehnologii – HDR10 si spectru culoare DCI-P3
  • Filtru de lumina albastra care protejeaza vederea utilizatorului
  • Format 19.5:9

O SCURTA OBSERVATIE

Noi suntem de parere ca partea frontala (implicit display-ul) arata superb. Avem un ecran mare, profil curbat si o ratie ecran-corp cu valoare de invidiat. La asta se adauga ‘absenta’ notch-ului. Ce-ti poti dori mai mult ?

Asus ZenFone 6 pareri – ACUM ESTE RANDUL CONFIGURATIEI

Speram ca nu am lungit prea mult articolul 🙂 Acum ca ne apropiem cu pasi repezi de ‘Concluzie’, mai vrem sa va mentionam cateva detalii despre configuratie.

Asus ZenFone 6 este ‘propulsat’ de chipset-ul Qualcomm Snapdragon 855. Avand in vedere display-ul dotat cu rezolutie FHD+, ne putem astepta ca smartphone-ul sa ‘doboare’ recorduri in benchmark-ul AnTuTu 🙂

Pe partea de memorie, cea mai ‘modesta’ versiune a acestui terminal dispune de 6GB RAM+64GB/128GB ROM. Asus pune la dispozitie si versiune cu 8GB RAM+256GB ROM. Va mentionam ca stocarea interna este de tip UFS 2.1. No comment 🙂

Asus ZenFone 6 pareri – UITE RESTUL DE INFORMATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 9.0 Pie cu interfata grafica Asus ZenUI 6
  • Conectica – Slot MicroSD dedicat (pana la 2TB), slot Dual SIM dedicat, Dual 4G, 4G LTE Cat 18, WiFi 802.11 ac 2×2 MIMO, Bluetooth 5.0, WiFi Direct, NFC, port USB C cu OTG, GPS/GLONASS/BDS/GALILEO/QZSS, jack 3.5mm
  • Senzori – amprenta (pe spate), deblocare faciala, accelerometru, compas, proximitate, lumina, giroscop, hall
  • Culori – argintiu cu albastru, negru
  • 159.1 x 75.4 x 9.2 mm si 190 grame
  • Accesorii – casti Asus ZenEar Pro High-Res cu microfon, husa transparenta
  • Carcasa superba dotata cu rama metalica si spate/fata acoperite cu Gorilla Glass

O (ALTA) SCURTA OBSERVATIE

Remarcam faptul ca telefonul nu duce lipsa de dotarile esentiale precum jack-ul 3.5mm si slotul MicroSD. Apreciem mult faptul ca slotul MicroSD si slotul Dual SIM sunt ambele dedicate.

IN SFARSIT AM AJUNS LA CONCLUZIE 🙂

Ca sa fim sinceri, este foarte usor sa ‘tragem’ o concluzie precisa in ceea ce priveste noul smartphone Asus ZenFone 6. Noi suntem de parere ca terminalul ofera un excelent raport pret/dotari.

Cate telefoane din ziua de azi ofera combinatia Snapdragon 855 + 5000mAh? Putine. Device-ul poseda un pachet de dotari complet, design superb si un pret bun. Va reamintim ca ZTE a lansat in Germania noul flagship Axon 10 Pro, care este ‘fidel’ filosofiei raport pret/dotari bun (precum noul ZenFone 6).

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).