Iti aducem Realme X pareri si pret in Romania. Cu aproximativ o luna in urma v-am prezentat la noi pe site atractivul mid-range Realme 3 Pro. Iata ca producatorul chinez (Oppo) lanseaza o versiune pe ‘steroizi’ a acestui terminal. Este vorba despre modelul denumit simplu si (credem noi) inspirat Realme X.

Device-ul poseda o multitudine de dotari premium si un pret destul de accesibil. Vrem sa va aducem in atentie ca Realme X este la vanzare pe site-ul Banggood pentru suma de 320 dolari iar oferta completa o puteti gasi aici. Pretul in lei cu taxe incluse este de aproximativ 1650 lei (versiune 4GB RAM/64GB).

Acum este cazul sa ne focusam pe ceea ce conteaza cu adevarat. Care sunt cele mai ‘tari’ 5 aspecte hardware care te pot convinge sa ‘investesti’ in acest nou terminal?

Realme X pareri

1. Realme X pareri – Tehnologie fast charging puternica

Unul dintre atuurile acestui smartphone este fara ‘discutie’ acumulatorul. Suntem bucurosi sa va anuntam ca bateria poseda capacitate adecvata si incarcare rapida performanta.

Acumulatorul are capacitate de 3765mAh si tehnologie VOOC Flash Charge 3.0 cu putere de 20W. Conform producatorului chinez, incarcarea de la 0 pana la 55% dureaza doar 30 minute. Noi suntem de parere ca asta este foarte bine.

Tine neaparat sa va aducem in atentie un aspect important. Incarcarea pe terminalul Realme 3 Pro se face prin port MicroUSB 2.0. Noul model ‘X’ face pasul spre portul USB C, iar asta e un mare plus.

Realme X pareri

2. Scanner amprente incorporat in ecran; panou AMOLED performant

Pentru fanii de cele mai noi gadget-uri si functii incorporate pe un telefon, avem o veste buna. Terminalul Realme dispune de scanner amprente ‘montat’ in ecran.

Scanner-ul este unul de tip optic, dispune de dimensiune generoasa si are motor DSP pentru deblocare intr-un timp cat mai scurt.

Senzorul de amprente este ‘gazduit’ de un ecran Super AMOLED echipat cu caracteristici bune si design ‘full screen’ superb.

Afisajul poseda diagonala ‘masiva’ de 6.53 inci, rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli), 394PPI, luminozitate de 430 niti, raport ecran/corp de 91.2% si format 19.5:9. Vrem sa mentionam ca partea frontala a receptionat sticla protectoare tip Gorilla Glass 5.

Design-ul full screen superb a fost posibil datorita ‘eliminarii’ notch-ului din partea frontala. Atunci unde se ascunde camera secundara?

3. Realme X pareri – Camera selfie ‘retractabila’

Camera secundara este ‘ascunsa’ pe marginea de sus, ea fiind una de tip ‘pop-up’. Producatorul a facut eforturi considerabile in a crea un mecanism de ‘retractare’ cat mai fiabil.

Pe site-ul oficial se precizeaza ca ‘unitatea’ foto selfie suporta pana la 200.000 de retractari iar ‘procedura’ de retractare se face in sub 1 sec (0.74 secunde). Toate acestea ‘suna’ bine 🙂

Din punct de vedere hardware, camera se prezinta in felul urmator: senzor Sony IMX 471 de 16-megapixeli, tehnologie AI, lentile cu apertura F2.0, tehnologie de infrumusetare, mod portret, HDR si filmare in 1080p cu 30fps. Putem spune ca ‘aparatul’ foto secundar are specificatii bune 🙂

Realme X pareri

4. Realme X pareri – Chipset ‘vitezist’ si stocare tip UFS 2.1

Unul dintre primele smartphone-uri dotate cu motorizarea Snapdragon 710 este Nokia 8.1, terminal pe care noi am avut prilejul sa-l testam in detaliu.

Iata ca smartphone-ul Realme X primeste si el potentul chipset Qualcomm Snapdragon 710 2.2GHz. Asta reprezinta o ‘veste’ buna. Va reamintim ca fratele mai mic, Realme 3 Pro, dispune de acelasi chipset SD710.

Puterea procesorului Snapdragon nu este deloc ‘irosita’ deoarece’ smartphone-ul Realme X a receptionat stocare interna performanta de tip UFS 2.1. Asta este excelent 🙂 Acest tip de stocare este capabil de viteze cuprinse intre 700-900 Mbps (la citire).

Ca si capacitate memorie/stocare, firma producatoare ofera terminalul in 3 versiuni: 4GB RAM/64GB, 6GB RAM/64GB si 8GB RAM/128GB. Tinem sa va precizam ca memoria RAM este de tip LPDDR4X.

5. Realme X pareri – Camera principala cu senzor de ‘doar’ 48-megapixeli

Un alt aspect hardware care nu poate fi trecut cu vederea este sistemul dual-camera. Smartphone-ul se ‘mandreste’ cu o camera principala potenta alcatuita din perechea de senzori 48MP+5MP.

Senzorul de 48MP este Sony IMX586, acelasi care echipeaza unul dintre cele mai atractive flagship-uri ale momentului, in speta smartphone-ul ZenFone 6 al taivanezilor de la Asus. No comment 🙂

Legat de caracteristicile tehnice ale camerei de pe terminalul Realme, ele sunt bune. Avem urmatoarele: apertura F1.7 + F2.4, HDR, mod Super night scene (pozare pe timp de noapte), mod Bokeh, flash LED, functie EIS de stabilizare a imaginii (pentru video), functie de reducere a zgomotului, efecte ‘profesionale’ de iluminare si tehnologie AI.

Pe partea de filmare, camera este capabila de 4K 30fps si video slow-motion la 720p cu 960fps. Excelent 🙂

Realme X pareri

IATA RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Android 9.0 cu interfata ColorOS 6
  • Procesor grafic Adreno 616
  • Audio – amplificator dedicat si tehnologie Dolby Atmos
  • Slot Dual SIM, Dual 4G VoLTE, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou, port USB C, Bluetooth 5.0, jack 3.5mm
  • Lipsuri – fara slot MicroSD
  • Senzori – compas, lumina, proximitate, giroscop, accelerometru
  • Culori – albastru, alb
  • Carcasa din plastic cu finisaje glossy
  • 161.2 x 76 x 8.6mm si 191 grame
  • Accesorii – husa

Realme X pareri – CONCLUZIE

Noul Realme X este un mid-range premium destul de impresionant. Smartphone-ul are la bord un ‘pachet’ de dotari bine pus la punct iar pretul apropiat de 1700 lei este bun. Singura noastra nemultumire este legata de absenta slotului MicroSD.

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).