Uite Oppo Reno 6 Pro pareri si pret in Romania. Weekend-ul se apropie cu pasi repejori iar asta doar poate sa ne bucure 🙂 Cu aceasta ocazie ne-am decis sa aruncam cateva priviri peste un smartphone flasghip recent intrat pe ‘piata’ din Romania.

Apropo, ce ciudat suna ‘piata’. Parca ne si imaginam o piata de telefoane similara unei piete de legume 🙂 Lasam gluma de-o parte si va precizam ca articolul de astazi este focusat pe noul terminal Reno 6 Pro al celor de la Oppo.

Mergem mai departe si va spunem ca smartphone-ul este la vanzare (Altex, emag, digi.ro) pentru suma de 4000 lei. Hmmm…. Daca punem la socoteala pretul piperat, este esential pentru telefon sa livreze serios (daca se poate spune asa) in cam toate compartimentele hardware. Haideti sa descoperim impreuna daca device-ul reuseste acest lucru. Ca de obicei, va uram o lectura placuta 🙂

Oppo Reno 6 Pro pareri

PUNCTE PRO

# Chipset Qualcomm Snapdragon 870

# Camera principala

# Baterie

# Display

# Conectivitate

# Design/constructie

DETALII DESPRE CELE ENUMERATE

# Oppo Reno 6 Pro pareri – Chipset si configuratie

Ne pare bine sa vedem ca terminalul Oppo are la bord un propulsor foarte performant. Va reamintim ca recent noi am compus Motorola Edge 20 Pro review in romana (device testat de catre echipa GadgetLab).

Smartphone-ul Motorola dispune de acelasi chipset Snapdragon 870. Pe parcursul testarii, va informam ca datorita chipset-ului SD870, terminalul Edge 20 Pro s-a comportat ireprosabil. Noi ne asteptam ca Reno 6 Pro sa aiba un comportament similar 🙂

Cum ne aflam in zona de configuratie interna, va relatam ca smartphone-ul dispune de 12GB RAM (LPDDR4X) si 256GB ROM (UFS 3.1). Cam putina memorie RAM 🙂 Aaaa… sa nu uitam. Smartphone-ul dispune de functie pentru suplimentarea RAM-ului (preluare din stocare) cu pana la 7GB. 19GB RAM pe un telefon mobil. No comment 🙂

Oppo Reno 6 Pro pareri

# Oppo Reno 6 Pro pareri – Camera

Ne indreptam privirea catre camera principala. Si din acest punct de vedere, smartphone-ul Oppo este bine pus la punct 🙂 Camera poseda un setup alcatuit din 4 senzori: 50MP (stabilizare OIS) + 16MP (ultra-wide 123 grade) + 13 (telephoto zoom optic 2X, AF) + 2MP (macro). Si acum haideti sa detaliem cateva din functiile senzorului principal.

Cel primar de 50MP este un senzor high-end. Avem de-a face cu modelul Sony IMX766. Va precizam ca el motorizeaza si smartphone-ul Oppo Find X3 Neo. El etaleaza functii moderne precum DOL-HDR si focalizare All-Pixel. Va informam ca DOL-HDR (Digital Overlap High Dynamic Range) este o tehnologie de procesare pentru imagini cu contrast ridicat.

DOL-HDR proceseaza diferite conditii de expunere pentru ca imaginea realizata sa arate bine chiar si atunci cand ea este capturata in conditii dificile (lumina prea puternica si/sau spatii cu mult negru).

Legat de functia All Pixel, ea este o tehnologie de autofocus care utilizeaza toti pixelii camerei pentru detectarea imaginii si pentru functia de phase detection.

In cazul unei tehnologii standard de autofocus, doar o parte din pixelii camerei sunt utilizati la partea de phase detection. Explicatia de pe site-ul oficial Sony este mult mai complexa. Practic, noi i-am facut un scurt rezumat 🙂

Oppo Reno 6 Pro pareri

In ceea ce priveste senzorul telephoto 13MP, prezenta lui este binevenita 🙂 Insa, nu ne prea place faptul ca el este capabil de doar zoom optic 2X.

Un terminal precum Galaxy S20 FE 5G (2600 lei) dispune de camera telephoto cu zoom optic 3X. Cum noi am testat device-ul, va invitam sa va uitati peste Samsung Galaxy S20 FE 5G review.

Apoi, ce sa mai zicem de noul smartphone mid-range premium Motorola Edge 20, care dispune de camera telephoto cu zoom optic 3X.

In aceasta listare putem include si terminalul Huawei P40 Pro (zoom optic 5X). Va informam ca device-ul poate fi gasit online pentru 3500 lei. Insa, cum P40 Pro nu dispune de aplicatiile Google, multe persoane o sa ignore flagship-ul Huawei. Stim ca nu este drept, insa asta e situatia 🙁

Trebuie spus ca in segmentul 3000-4000 lei, cel mai bine pus la punct device (cu aplicatii Google incluse) ca si zoom optic este noul Motorola Edge 20 Pro (zoom optic 5X, 3300 lei). Va mentionam ca link-ul catre review-ul pentru Edge 20 Pro il gasiti in randurile de sus (sectiunea chipset).

Inainte de a trece mai departe, va precizam ca Oppo Reno 6 Pro este capabil de filmare 4K 60fps (cu stabilizare). Ceva firesc pentru un telefon de asemenea calibru.

Oppo Reno 6 Pro pareri

# Oppo Reno 6 Pro pareri – Acumulator

Ne focusam pentru cateva momente pe bateria device-ului. Ea dispune de 4500mAh si fast charging cu putere 65W. Combo-ul este destul de impresionant, insa in niciun caz nou.

Concernul BBK (detine Oppo, Vivo, Realme, OnePlus, IQOO) a folosit acel combo pe diverse telefoane high-end/mid-range. Nimic in neregula cu asta. Dintre acele dispozitive va enumeram terminalele Realme GT si OnePlus Nord 2.

# Afisaj

Si acum este randul ecranului. Va spunem ca el poseda niste caracteristici atractive 🙂

FISA TEHNICA

# Panou AMOLED 6.5 inci si rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli)

# 402PPI densitate pixeli si raport ecran/corp de 89 procente

# Format 20:9 si rata refresh de 90Hz

# Rata touch sampling de 180Hz

# Luminozitate maxima de 1100 niti si rata contrast de 5.000.000:1

# Spectru culoare DCI-P3 si sRGB 100%

# Perforatie in partea stanga sus

# Tehnologie HDR10+ si protectie Gorilla Glass 5

# Scanner de amprente incorporat in ecran

# Tehnologie Always-On

# Oppo Reno 6 Pro pareri – Conectica

Facem pasul catre segmentul focusat pe conectivitate. Per total, el este bine pus la punct. Urmeaza o alta insiruire 🙂

FISA TEHNICA

# 5G, 4G, Dual SIM, WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.2, USB C (2.0), NFC, Face Unlock

# WiFi Display, WiFi Hotspot, GPS/AGPS/GLONASS/BeiDou/Galileo/QZSS

# Senzori – compas, proximitate, accelerometru, giroscop, pedometru

# Design

Si iata-ne ajunsi in zona dedicata design-ului. Smartphone-ul arata foarte bine (camera cu design high-tech, zona frontala cu margini curbate) iar spatele si fata sunt imbracate cu sticla (Gorilla Glass 5 pe ecran).

Oppo Reno 6 Pro pareri – PUNCTE CONTRA

Filmare selfie limitata la 1080p 30fps

Fara wireless charging

Fara boxe stereo, jack 3.5mm si slot MicroSD

Fara un minim de protectie la apa

CATEVA DETALII

Ca sa fim sinceri, aceasta parte a articolului nu necesita explicatii. Spunem doar atat: pentru un telefon de 4000 lei, lista cu aspecte contra este cam lunga 🙁

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 11 cu interfata ColorOS 11.3; mod Game Focus (pentru gaming)
  • Camera selfie de 32-megapixeli, video cu stabilizare
  • Audio – difuzor in partea de jos, optimizare Dolby Atmos
  • Culori – albastru, gri
  • 160.8 x 72.5 x 7.99mm si 188 grame
  • Accesorii – husa
  • Altele – sistem de racire ‘Vapor Chamber’, motor de vibratii X-axis Linear, certificare Widevine (L1, L2, L3) pentru YouTube, Netflix, Amazon Prime in HD si HDR, sistem de luminozitate automata 360 Light Sensing (senzori plasati frontal si in spate)

Oppo Reno 6 Pro pareri – GANDURI DE FINAL

Noul Oppo Reno 6 Pro este fara indoiala un flagship interesant. Insa, problema este ca device-ul are cam multe lipsuri, ceea ce nu este in regula in cazul unui telefon de 4000 lei. Hai sa zicem ca oarecum putem trece cu vederea absenta jack 3.5mm si a slotului MicroSD. Din pacate acest trend este practicat cam de toti producatorii.

Insa, in cazul unui telefon atat de scump, nu putem trece cu vederea lipsa capturii selfie in 4K, a boxelor stereo si a minimului de protectie la apa (macar un IP52). Datorita acestor aspecte, noi consideram ca pretul smartphone-ului trebuie sa coboare spre pragul de 3300 – 3500 lei.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).