Uite Huawei P40 Pro review in romana si ganduri personale. Astazi avem o surpriza foarte placuta pentru dragii nostri cititori.

In ultima saptamana am avut prilejul sa butonam noul si puternicul flagship P40 Pro al brandului chinez Huawei. Dupa aceasta perioada in care am supus la teste terminalulul Huawei, vrem sa va impartasim gandurile si impresiile cu care noi am ramas.

Va ‘avertizam’ inca de pe acum ca smartphone-ul este foarte performant, se incarca foarte rapid, are un display superb, camere de top si chipset Kirin 990 compatibil 5G.

Detalii despre toate acestea si multe alte chestii interesante va invitam cu multa caldura sa descoperiti pe parcursul acestui lung review. Tot ce putem face este sa va dorim sa aveti parte de o lectura cat mai captivanta si relaxanta 🙂

Huawei P40 Pro review in romana

Huawei P40 Pro review in romana – DESIGN

Huawei P40 Pro review in romana

Prima data cand am tinut device-ul in mana, ne-a impresionat design-ul special al partii din spate. Spunem special deoarece sticla care acopera dispozitivul dispune de finisaj semi-mat. Pana la acest telefon, noi nu am vazut un spate din sticla finisat in acest mod.

Avantajul suprafetei semi-mate este faptul ca urmele de amprente si praf nu sunt foarte vizibile. Cu toate acestea, partea din spate retine un pic urmele de amprente. Ceva surprinzator ? Nope 🙂

Huawei P40 Pro review in romana

Sticla de pe spate are nuanta de argintiu (silver frost), care daca este expusa la o sursa de lumina, capata o culoare cu tenta de albastru. Noi credem ca arata foarte bine 🙂

Huawei P40 Pro review in romana

Spatele bolidului poseda un look minimalist care este usor ‘perturbat’ de catre logo-ul Huawei (inscriptionat mic si subtil) si de catre sistemul quad-camera.

# Huawei P40 Pro review in romana

Suntem convinsi ca ati remarcat camera principala a device-ului inca din prima poza a acestui review. Vom detalia mai multe despre design-ul camerei in cateva clipe 🙂

Huawei P40 Pro review in romana

Ne pare bine sa va anuntam ca spatele din sticla nu este foarte alunecos. Capeti un feeling de incredere atunci cand tii telefonul in mana in pozitia lui fireasca (cu ecranul orientat inspre tine).

# Huawei P40 Pro review in romana

Pentru a feri device-ul de eventualele zgarieturi, noi va recomandam sa il imbracati cu o husa. Partea buna este ca husa vine inclusa in dotarea standard 🙂

Huawei P40 Pro review in romana

Modulul camerei principale iese in afara corpului din sticla, insa nu exagerat de mult 🙂 Camera este acoperita cu sticla vopsita in negru iar in partea de jos a modulului gasim un inel metalic de culoare argintie.

Huawei P40 Pro review in romana

Sticla de pe spate dispune de margini usor curbate in toate cele 4 parti. Colturile telefonului sunt frumos rotunjite si de asemenea usor curbate.

Huawei P40 Pro review in romana

Curburile zonei din spate fac ca terminalul sa se muleze comod in palma utilizatorului.

Huawei P40 Pro review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN

Huawei P40 Pro review in romana

Parasim partea din spate a terminalului si facem un pit-stop in zona frontala. Aici gasim un display acoperit cu sticla curbata destul de pronuntat inspre partile laterale si partea de jos.

Nu putem trece cu vederea rama metalica argintie care este elegant extinsa la colturi. Asta asigura extra protectie in caz ca device-ul este scapat pe jos. Excelent 🙂

Huawei P40 Pro review in romana

La fel este si in cazul ramei metalice din partea de sus. Marginea metalica lucioasa este extinsa in ambele colturi. Putem remarca ca sticla care imbraca ecranul este usor curbata si in partea de sus.

Huawei P40 Pro review in romana

Din acest unghi putem vizualiza curburile stilate/elegante ale sticlei care protejeaza display-ul.

Huawei P40 Pro review in romana

# Huawei P40 Pro review in romana

Huawei P40 Pro review in romana

Zona din fata este inalta si poseda un look simplist si impunator. In partea de sus a ecranului poate fi zarit sistemul dual-camera, care este incorporat intr-un notch sub forma de pastila (daca se poate spune asa).

Marginile curbate ofera partii frontale un look modern si foarte elegant. Atunci cand telefonul este privit din fata, ramai cu impresia ca marginile metalice lipsesc 🙂

Huawei P40 Pro review in romana

Cu toate ca diagonala este una generoasa (6.58 inci), cand tii device-ul in mana, descoperi ca ai de-a face cu un telefon destul de compact si usor de manevrat.

Din acest unghi putem spune ca telefonul parca nu dispune de rame metalice 🙂

Huawei P40 Pro review in romana

Va mentionam ca terminalul are rame metalice solide dotate cu finisaj lucios. Pe rama din partea de sus putem zari (de la stanga la dreapta) o linie de antena, port infra-rosu, microfon si o alta linie de antena.

Huawei P40 Pro review in romana

Pe rama din partea de jos gasim insirate (de la stanga spre dreapta) difuzorul audio, o linie de antena, portul USB C (3.1), microfon, o alta linie de antena si slotul Single SIM.

# Huawei P40 Pro review in romana

Apropo de sunetul emis de difuzor, el are volum puternic iar calitatea audio este una buna. Vocile in clipuri video si filme se aud clar iar muzica de pe YouTube este redata cu un pic de bass. Insa, mare pacat ca flagship-ul nu are in dotare sistem audio compus din doua boxe 🙁

Huawei P40 Pro review in romana

Va precizam ca telefonul are 9mm in grosime. La prima vedere, asta poate parea mult, insa va asiguram ca la utilizare, nu ramai cu senzatia ca telefonul este unul butucanos 🙂

Pe marginea metalica din partea dreapta gasim un singur element, in speta linia de antena.

Pe marginea metalica din partea stanga sunt incorporate (de la stanga la dreapta) o linie de antena, tasta de volum, butonul de pornire/oprire si o alta linie de antena.

Noi consideram ca telefonul este excelent pus la punct pe partea de design. Sticla curbata si metalul sunt asamblate impecabil iar device-ul se simte foarte solid in mana.

Apropo de soliditate/durabilitate, flagship-ul Huawei P40 Pro are la bord protectia IP68 (durabilitate la apa si praf). Asta este binevenit 🙂 Noi ne-am rezervat dreptul de a nu testa protectia IP68 🙂

Huawei P40 Pro review in romana – GALERIE FOTO

DISPLAY

Terminalul este echipat cu un display potent si foarte elegant ca design. Din punct de vedere tehnic, afisajul se prezinta in felul urmator: panou OLED, diagonala 6.58 inci, rezolutie FHD+ (2640×1200 pixeli), 441PPI, ratie ecran/corp de 91 procente, tehnologie HDR10, spectru culoare DCI-P3 si scanner de amprente incorporat sub display.

Aaaa… sa nu uitam. In premiera pentru un device Huawei, display-ul de pe P40 Pro poseda rata refresh de 90Hz. Cool 🙂

Incepem prin a va spune ca display-ul etaleaza o imagine de calitate cu adevarat premium. Panoul OLED high-end isi face simtita pe deplin prezenta. Cu toate ca imaginea de mai sus este retusata si micsorata, culorile surprinse de camera cu care noi am pozat display-ul device-ului arata neobisnuit de bine 🙂

Imaginativa cum se prezinta situatia cand ecranul flagship-ului P40 Pro este orientat pe viu inspre ochii tai. Va spunem noi 🙂 Culorile sunt foarte vii, imaginea este una clara/naturala iar nivelul de contrast este unul foarte bun (negru inchis, luminozitate excelenta).

# Huawei P40 Pro review in romana

Rezolutia FHD+ (2640×1200 pixeli) in combinatie cu diagonala de 6.58 inci rezulta intr-o densitate pixeli cu valoarea de 441 PPI. Va precizam ca este mai mult decat suficient.

De fiecare data cand ridici telefonul pentru a butona display-ul, ‘operatiunea’ este una foarte placuta si foarte satisfacatoare 🙂

Ecranul este unul destul de inalt si ingust. Asta face ca smartphone-ul sa fie relativ usor de butonat/manevrat intr-o singura mana.

Si acum haideti sa abordam elefantul din camera, in speta refresh-ul de 90Hz. Cu aceasta setare activata, pe display totul devine foarte cursiv.

Tranzitia intre ecrane este foarte fluenta, scrolling-ul prin meniul cu aplicatii este super cursiv, scrolling-ul prin setari este la fel, navigarea pe net sau prin magazinul Huawei AppGallery este de asemenea foarte fluent etc.

# Huawei P40 Pro review in romana

Refresh-ul de 90Hz este binevenit daca petreci mult timp in aplicatii gen YouTube, Facebook, Twitter, Instagram, Google News etc. Practic acestea sunt niste aplicatii in care se face mult scrolling iar cei 90Hz fac ca totul sa fie rapid, fluent si cursiv.

Apropo de gaming, noi nu am sesizat mari diferente de cursivitate intre modurile 60Hz si 90Hz (am testat jocurile Asphalt 9 si Real Racing 3).

Huawei P40 Pro review in romana

Marginile display-ului sunt curbate, insa nu exagerat. Din aceste unghiuri putem observa cat de slim sunt marginile negre care inconjoara display-ul.

Huawei P40 Pro review in romana

Huawei P40 Pro review in romana

Ne indreptam atentia catre perforatia de tip pastila (daca se poate spune asa). Ea are dimensiune generoasa, insa cu toate acestea te obisnuiesti cu ea.

# Huawei P40 Pro review in romana

Dupa 30 minute de utilizare a display-ului, putem spune ca am si uitat ca perforatia este acolo 🙂 Clar era de preferat o perforatie cu o idee mai ingusta, insa precum am mentionat, te obisnuiesti cu ea.

Huawei P40 Pro review in romana

Daca acea perforatie nu este pe gustul tau, ea poate fi mascata/ascunsa usor si rapid din setari. Excelent 🙂

Huawei P40 Pro review in romana

Ecranul este destul de inalt si ingust iar manevrarea device-ului intr-o singura mana este destul de comoda. Poate cei cu maini mai mici o sa aiba mici probleme in a naviga in partea de sus a ecranului.

# Huawei P40 Pro review in romana

Formatul ingust si inalt al display-ului il face ideal pentru navigare pe net, navigare plin aplicatii precum Facebook, Twitter etc.

Absolut orice culoare afisata de panoul OLED arata impecabil. Design-ul usor curbat si cu margini foarte subtiri iti lasa senzatia ca display-ul pluteste (poate exageram 🙂 ).

Huawei P40 Pro review in romana

Cu ecranul setat in 90Hz, scrolling-ul prin aplicatii (si nu numai) este o reala placere.

Display-ul este foarte luminos si poate fi utilizat cu usurinta afara in bataia soarelui. Ceva normal pentru un panou OLED high-end 🙂

Huawei P40 Pro review in romana

Si iata-ne ajunsi la scanner-ul de amprente optic incorporat sub display. Ne pare bine sa va anuntam ca el este foarte bine pus la punct. Configurarea scanner-ului se face in cateva clipe iar deblocarea este una rapida (spre foarte rapida). Senzorul de amprente deblocheaza device-ul in cam o secunda (poate mai putin) ceea ce este excelent 🙂

Ca tot am adus vorba despre deblocare, terminalul Huawei are functie pentru deblocare faciala care functioneaza rapid inclusiv pe intuneric (senzorul de adancime al camerei selfie dispune de senzor infrarosu).

Huawei P40 Pro review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE

Smartphone-ul P40 Pro are la bord niste componente hardware foarte puternice. Avem urmatoarele: chipset Huawei Kirin 990 5G, 8GB de memorie RAM (tip LPDDR4X), 256GB stocare (tip UFS 3.0) si procesorul grafic ARM Mali G76 MP16 (16 nuclee grafice).

Huawei P40 Pro review in romana

Huawei P40 Pro review in romana – PERFORMANTA

Ca sa fim sinceri, multe lucruri nu avem de spus in acest sector al articolului. Smartphone-ul ruleaza impecabil absolut orice (jocuri, aplicatii, multitasking, aplicatie camera foto etc).

Huawei P40 Pro review in romana

Inainte de a trece mai departe, avem cateva precizari (pana la urma avem ceva lucruri de spus 🙂 ). In setarile device-ului exista modul Performance care seteaza telefonul pentru a functiona la performanta maxima.

Din testele facute de noi, in gaming (am testat Asphalt 9 si Real Racing 3) nu se prea merita sa setezi telefonul pe modul Performance. Performanta oferita in modul standard este oricum excelenta. Poate ca modul Performance ofera cateva fps-uri in plus, insa cu aceasta setare activata, terminalul se incalzeste (nu deranjant).

In benchmark-ul AnTuTu, am reusit sa trecem de 500.000 puncte doar cu modul Performance activat. In modul standard, device-ul obtine in jur de 490.000 puncte.

# Huawei P40 Pro review in romana

Vrem sa mentionam ca dupa testari repetate in AnTuTu pe modul Performance, si-a facut aparitia fenomenul de thermal throttling. Punctajul a scazut la 463.000 puncte.

Daca vreti neaparat un punctaj foarte generos in AnTuTu, atunci puteti seta device-ul in modul Performance. Insa, pentru restul de activitati, va recomandam sa lasati dezactivat modul Performance. Telefonul oricum isi ia zborul in modul Standard 🙂

Inca o precizare si trecem mai departe 🙂 In benchmark-ul Androbench, rezultatele obtinute de stocarea interna sunt ridicol de mari 🙂 Viteza de citire s-a apropiat destul de mult de pragul 2000 Mbps (1814.74Mbps). Practic, telefonul dispune de stocare cu viteza similara unui SSD tip NVMe pentru desktop. Foarte tare 🙂

Huawei P40 Pro review in romana – TESTE SINTETICE

ANTUTU

GEEKBENCH

3DMARK

ANDROBENCH

SPEEDTEST

AIDA64

Huawei P40 Pro review in romana – SISTEM DE OPERARE SI INTERFATA

Smartphone-ul ruleaza sistemul de operare Android 10.0, peste care vine aplicata interfata EMUI 10. Interfata este una bine optimizata, bogata in setari, rapida si usor de utilizat.

Lipsesc aplicatiile Google (Play Store, Gmail, YouTube etc), insa dupa ce am butonat flagship-ul Huawei Mate 30 Pro, putem spune ca ne-am cam obisnuit cu acest aspect.

In mod evident ca lipsa aplicatiilor Google este un minus, insa cu un pic de rabdare, device-ul poate fi setat sa ruleze dupa bunul plac. Dupa parerea noastra, 2 aspecte importante care sunt in acest moment foarte greu (daca nu imposibil) de rezolvat sunt Google Maps si aplicatia YouTube.

Hai sa zicem ca YouTube poate fi rulat prin browser (nu este prea convenabil), insa hartile Google Maps sunt indispensabile pentru multe persoane. Chiar daca nu este prea convenabil, Gmail, Drive si alte aplicatii pot fi acesate/rulate tot prin browser.

# Huawei P40 Pro review in romana

In ceea ce priveste aplicatiile non-Google care inca nu se gasesc pe magazinul AppGallery, se poate instala store-ul APKPure care include o gramada de aplicatii.

In perioada in care noi am testat nava amiral Mate 30 Pro (Februarie 2020), magazinul Huawei AppGallery ducea lipsa de aplicatiile populare care se gasesc pe Google Play.

In momentul testarii flagship-ului P40 Pro, am fost surprinsi sa vedem ca in AppGallery s-au adaugat aplicatii precum CPU-Z, Aida 64, Poweramp, OLX, Speedtest, eMAG si altele. Asta este incurajator 🙂

Din punctul nostru de vedere, este doar o chestiune de timp pana cand ecosistemul Huawei AppGallery o sa fie bine pus la punct.

Un aspect care trebuie imbunatatit rapid pe store-ul AppGallery il reprezinta jocurile. Sunt foarte multe titluri de tip clona care vor sa imite fara succes diverse jocuri populare precum Call of Duty si altele. Singurele titluri de tip blockbuster prezente pe Huawei AppGallery sunt Asphalt 9, World of Tanks Blitz si Fortnite. Putin 🙁

Huawei P40 Pro review in romana

Multe jocuri pot fi descarcate de pe net (APK-uri), insa exista sanse ca unele dintre ele sa nu mearga. Noi am incercat sa rulam titlul Shadowgun Legends si am primit mesajul din screenshot-ul de mai sus.

 

INTERFATA

Huawei AppGallery

SETARI

Huawei P40 Pro review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA

Un alt aspect hardware impresionant al flagship-ului Huawei este sistemul foto quad-camera. Prima data trecem in revista partea tehnica, urmand ca apoi sa va prezentam impresiile noastre despre camera principala.

FISA TEHNICA

# Senzori – 50MP Ultra Vision (wide angle, F 1.9, OIS) + Cine Camera 40MP (ultra wide angle, F1.8) + SuperSensing 12MP (telephoto, F3.4, OIS) + senzor TOF 3D (adacime, efecte bokeh)

# Dotari/functii – tehnologie Octa PD Autofocus, tehnologii OIS si AIS de stabilizare a imaginii, zoom optic 5X, zoom hybrid 10X, zoom digital 50X, tehnologie AI, HDR, optica Leica, filmare 4K 60fps cu stabilizare EIS, filmare ultra slow-motion la 720p 7680fps, poze cu rezolutia maxima de 8192 x 6144 pixeli etc

Huawei P40 Pro review in romana

Mergem mai departe si va prezentam impresiile cu care noi am ramas de pe urma testarii destul de indelungate a camerei foto. Din start va mentionam ca datorita perioadei dificile in care ne aflam, am decis sa nu ne riscam prin a iesi afara in spatiu larg si ne-am rezumat in a poza imprejurimile domiciliului personal (locuiesc la bloc).

Demaram prin a va spune ca aplicatia de camera foto este usor de utilizat si ruleaza rapid gratie hardware-ului puternic. In regula.

# Huawei P40 Pro review in romana

Ca sa fim sinceri, nu am recurs la metode complicate de testare. Tot ce am facut a fost sa testam modurile foto care noua ni s-au parut a fi cele mai interesante 🙂

Cu camera setata in modul Photo (standard), telefonul capteaza imagini de o foarte buna calitate in conditii bune si medii de luminozitate. Tehnologia Octa PD Autofocus focalizeaza imaginea aproape instant iar functia OIS are grija ca pozele captate sa fie clare si lipsite de blur.

Apoi am facut pasul spre modul foto ultra-wide. Senzorul de 40MP are unghi larg de filmare iar asta permite captarea cu usurinta de peisaje largi, cladiri/obiecte voluminoase.

Va precizam ca senzorul poate capta multa imagine si chiar daca te afli aproape de o cladire inalta sau ceva similar, camera ultra-wide o poate incadra in obiectiv fara probleme (daca se poate spune asa). In ceea ce priveste calitatea pozelor realizate in modul ultra-wide, nu este surprinzator ca acestea arata excelent 🙂

# Huawei P40 Pro review in romana

Dupa ce am terminat de testat modul ultra-wide, nu am mai putut rezista tentatiei si am facut pasul spre a testa functia de zoom a camerei 🙂 Primul lucru pe care vrem sa vi-l spunem este ca datorita hardware-ului puternic, functia de zoom merge foarte cursiv.

Apoi, functia de zoom in sine este una bine optimizata. Din testele facute de noi, imaginile capurate arata decent chiar si atunci cand se depaseste bariera de zoom digital 30X. Calitatea imaginii este una foarte buna cu functia de zoom urcata pana spre 15X. Daca se depaseste pargul de 40X, calitatea imaginii se degradeaza.

Atunci cand se abuzeaza de functia zoom, device-ul se incalzeste, insa nu suficient ca sa deranjeze 🙂

# Huawei P40 Pro review in romana

Un alt mod foto foarte interesant este High-Res. Fotografiile realizate astfel au rezolutia nativa de 50-megapixeli (8192×6144 pixeli). Nu exageram deloc cand spunem ca pozele High-Res arata impresionant.

Nivelul de claritate si detaliu este cel mai bun pe care noi l-am vazut atunci cand vine vorba de telefoane mobile. In acest mod foto, camera se misca o idee mai lent, insa nu se poate spune ca ea merge greu 🙂

# Huawei P40 Pro review in romana

Pentru pozarea pe timp de noapte, camera pune la indemana modul foto Night. Daca in spatiul/locul in care pozezi este prezenta o sursa minima de lumina (bec stradal sau ceva similar), camera reuseste sa o capteze iar ceea ce rezulta este o poza de calitate surprinzator de buna. Exista un pic de procesare software, insa ne pare bine sa vedem ca nu s-a exagerat din acest punct de vedere (imaginea nu este super finisata).

In ceea ce priveste restul de moduri foto testate (bokeh, panorama, monochrome, hdr), pozele capturate nu dezamagesc din punct de vedere al calitatii 🙂 In randurile de mai jos gasiti o galerie foto care cuprinde multe poze realizate cu modurile de fotografiere testate de noi. Va dorim vizionare placuta 🙂

Am testat si partea de filmare 4K 60fps si va spunem doar atat: din nou telefonul se comporta excelent 🙂 Va mentionam ca in randurile de mai jos gasiti 2 video sample 4K 60fps. Vizionare placuta 🙂

Huawei P40 Pro review in romana – CAMERA FOTO SECUNDARA

Pentru selfie-uri, telefonul dispune de o camera puternica alcatuita din urmatoarele elemente: senzori 32MP + TOF 3D, tehnologie autofocus, mod portret, mod night si filmare 4K 60fps.

Huawei P40 Pro review in romana

P40 Pro este capabil sa captureze niste selfie-uri foarte aspectuoase. Va informam ca sistemul dual-camera are un comportament bun chiar si in conditii vitrege de lumina. Daca se alege modul foto Night, rezultatele obtinute sunt foarte ok.

Pentru conditii de bezna totala, exista functie de display flash care lumineaza ecranul in alb. Va mentionam ca acea lumina alba nu este suparatoare pentru ochi. Pozele realizate astfel arata bine 🙂

Ne-am jucat un pic si cu filmarea selfie 4K 60fps iar smartphone-ul nu dezamageste 🙂

Huawei P40 Pro review in romana – INTERFATA CAMERA FOTO

Huawei P40 Pro review in romana – GALERIE FOTO

MOD APERTURE (background blurat)

MOD NIGHT

MOD PHOTO (standard)

MOD PHOTO (wide)

POZE CU ZOOM

MOD PANORAMA

MOD MONOCHROME (poze alb negru)

MOD HDR

MOD HIGH-RES (50MP)

VIDEO SAMPLE 4K 60FPS 1

VIDEO SAMPLE 4k 60FPS 2

Huawei P40 Pro review in romana – BATERIE, INCARCARE SI AUTONOMIE

In corpul din sticla si metal, smartphone-ul incorporeaza un acumulator de 4200mAh. Bateria dispune de tehnologiile Huawei SuperCharge 40W, Huawei SuperCharge wireless 27W si reverse wireless charging.

Huawei P40 Pro review in romana

Noi nu am avut la indemana un pad wireless si un alt dispozitiv Huawei pentru a testa incarcarea fara fir, respectiv functia de reverse wireless charging.

Insa, am testat pe indelete tehnologia fast charging 40W (prin USB C). Noi am obtinut urmatoarele rezultate:

# Incarcare 0% – 50% in 18 minute

# Incarcare 50% – 100% in 42 minute

# Incarcare 0% – 100% in 60 minute

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Timpul de incarcare de la 0 – 50 procente este foarte impresionant. Incarcarea de la 50 – 100 procente parca dureaza un pic cam mult. Insa, avand in vedere capacitatea relativ mare de 4200mAh si cele 60 minute necesare unei alimentari complete, nu avem motive sa ne plangem 🙂

Huawei P40 Pro review in romana – AUTONOMIE CU ECRANUL SETAT IN 90HZ

Prima data noi am testat sa vedem cu se comporta telefonul ca autonomie atunci cand display-ul este setat la rezolutie maxima (2640×1200 pixeli) si rata refresh de 90Hz.

Dupa 6 ore si 48 minute de utilizare intensa si continua, din baterie au mai ramas 10 procente.  Autonomia este decenta, insa parca se putea mai bine.

Va invitam sa va uitati peste screenshot-urile de mai jos pentru a descoperi detalii complete despre cum am utilizat telefonul in modul 90Hz.

 

Huawei P40 Pro review in romana – AUTONOMIE CU ECRANUL SETAT IN 60HZ

Atunci cand vine vorba de autonomie, cele mai bune rezultate se obtin atunci cand ecranul este setat in modul standard, in speta 60Hz. Noi am pastrat rezolutia maxima de 2640×1200 pixeli.

Dupa 8 ore si 16 minute de utilizare intensa si continua, din acumulator au mai ramas 8 procente. Nu e rau deloc 🙂

Va invitam sa va uitati peste screenshot-urile de mai jos pentru a descoperi detalii complete despre cum am utilizat telefonul in modul 60Hz.

Tinem sa va mentionam ca dupa aproximativ 90 minute de utilizare destul de intensa a camerei principale, de la 97%, bateria a coborat la 70% (ecran setat la 60Hz). Putem spune ca bateria face fata ok 🙂

Huawei P40 Pro review in romana – CONECTIVITATE SI SENZORI

Din start va informam ca de pe device lipseste jack-ul audio 3.5mm. Cu partea de auditie in casti se ocupa portul USB C (in dotarea standard sunt incluse castile USB C). Legat de slotul MicroSD, telefonul dispune de asa ceva, insa pot fi montate doar carduri Huawei NM.

Exceptand acele aspecte, putem spune ca telefonul este bine pus la punct. Avem urmatoarele:

# NFC, USB C 3.1, conectivitate 5G, conectivitate 4G, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.1, port infrarosu

# GPS/AGPS/Glonass/Beidou/Galileo/QZSS/NavIC, WiFi Direct, WiFi Hotspot

# Diversi senzori – gravitatie, amprenta, hall, giroscop, busola, lumina ambientala, proximitate, gesturi etc

Huawei P40 Pro review in romana

Huawei P40 Pro review in romana – AMBALAJ SI ACCESORII

Huawei P40 Pro review in romana

Exemplarul de P40 Pro primit de noi la test a venit cu urmatoarele accesorii – husa, casti USB C, cheita pentru slotul SIM, incarcator 40W si cablu USB C. Castile USB C sunt binevenite, insa am fi dorit ca in dotarea standard sa fie prezent adaptorul USB C – jack 3.5mm.

Prezenta husei in dotarea standard este binevenita 🙂 Husa nu este una premium, insa este de calitate decenta si protejeaza bine marginile si partea din spate a device-ului.

Huawei P40 Pro review in romana – CONCLUZIE SI PRET

Perioada petrecuta impreuna cu noul Huawei P40 Pro a fost una foarte placuta. Telefonul ne-a impresionat in aproape toate capitolele: design, display, hardware, camera foto, baterie etc.

In ceea ce priveste aspectele mai putin reusite, aici putem trece absenta difuzoarelor stereo si a slotului MicroSD standard (pe device pot rula doar carduri Huawei NM). La aspecte mai putin reusite putem include si lipsa jack-ului 3.5mm.

Lipsa aplicatiilor Google este fara indoiala un aspect care nu poate fi ignorat. Exista metode de a face device-ul sa ruleze dupa bunul plac, insa trebuie timp si rabdare.

# Huawei P40 Pro review in romana

Ca sa concluzionam, daca aplicatiile Google sunt esentiale pentru tine (Google Maps, YouTube, Play Store), atunci cel mai bine este sa te orientezi spre alt device. Insa, daca te poti lipsi de anumite aplicatii Google, va asiguram ca telefonul nu o sa va dezamageasca.

Legat de pret, telefonul poate fi gasit online (emag, altex) pentru suma de 4000 lei.

PRO

  • Design superb si durabil (protectie IP68)
  • Display OLED excelent; refresh de 90Hz si luminozitate generoasa
  • Hardware foarte puternic
  • Baterie de capacitate mare; fast charging 40W si wireless charging 27W
  • Incarcarea 0-50% se face in 18 minute
  • Autonomie buna cu ecranul setat in 60Hz
  • Camera principala foarte performanta
  • Camera selfie potenta capabila de 4K 60fps
  • Sistem de operare Android 10 bine optimizat si bogat in setari
  • Scanner de amprente rapid; functie face unlock care deblocheaza repede inclusiv pe intuneric
  • Conectivitate atractiva – NFC, 5G, WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.1, port infrarosu etc
  • Husa si casti USB C in dotarea standard
  • Difuzorul din dotare este de calitate

CONTRA

  • Nu are difuzoare stereo
  • Fara jack 3.5mm si adaptor USB C – jack 3.5mm
  • Fara servicii/aplicatii Google
  • Autonomia putea fi mai buna in modul 90Hz
  • Slot MicroSD care accepta doar carduri Huawei (sunt scumpe)
  • Pret piperat

Am avut ocazia sa va aducem Huawei P40 Pro review in romana gratie noului nostru partener Huawei Romania.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).