Nokia C32 review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE

Nokia C32 review in romana

Smartphone-ul foloseste un propulsor alcatuit din componente entry-level.

FISA TEHNICA

# Chipset Unisoc SC9863A (octa-core Cortex A55, 22nm)

# 3GB RAM; functie Memory extension care ofera 3GB de memorie virtuala

# 64GB tip eMMC

# Procesor grafic PowerVR GE8322

PERFORMANTA

Din pacate, performanta este capitolul unde device-ul sufera. Chipset-ul Unisoc SC9863A este depasit de evenimente. Daca te limitezi la utilizare basic (apelare, mail, youtube, mesaje etc), procesorul + stocarea eMMC (este lenta) se comporta decent.

Insa, cam orice activitate care necesita putere de procesare este desfasurata lent. Aici ne referim la instalare/download aplicatii, gaming, procesare foto, multitasking destul de intens, web browsing, benchmark-uri si asa mai departe.

Noi consideram ca Nokia trebuia sa aleaga pentru telefon un alt chipset. Aici ne gandim la Helio G35 sau Helio G37. Si aceste propulsoare sunt lente, insa comparativ cu motorizarea Unisoc SC9863A, sunt superioare. Apropo de chipset-urile mentionate, va precizam ca noi am testat Redmi 9C NFC (are Helio G35).

TESTARE INTENSIVA – Antutu Stress Test

Pentru a vedea cum se comporta chipset-ul Unisoc SC9863A ca si temperatura cand este fortat la maxim, am rulat benchmark-ul Antutu stress test (dureaza 45 minute). Chipset-ul a atins 44 grade, ceea ce este cam mult pentru un procesor entry-level.

Nokia C32 review in romana – TESTE SINTETICE

ANTUTU

GEEKBENCH

ANDROBENCH

SPEEDTEST

DEVICE INFO HW (sistem info)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).