Uite Nokia C21 Plus pareri si pret in Romania. Si iata ca inaintea noastra se asterne o noua saptamana de an 2023. Ce repede trecea vremea 🙁 In fine. Astazi ne-am decis sa ne focusam pe un terminal Nokia entry-level. Device-ul se numeste C21 Plus.

Telefonul este prezent de ceva vreme in ofertele magazinelor online. Ne-am gandit anul trecut prin Octombrie/Noiembrie sa-i compunem articol device-ului. Insa, datorita faptului ca dispozitivul este unul slabut ca si hardware (ceva firesc pentru un entry-level) iar in acel moment pe piata erau prezente diverse modele mid-range noi, am amanat compunerea de articol pentru device.

Revenim in prezent. Datorita faptului ca in aceasta perioada lansarile de telefoane sunt ca si inexistente, am zis ca e momentul propice pentru a parcurge terminalul C21 Plus 🙂

Inainte de a inchide partea de introducere, scoatem in evidenta detalii despre pret. Va precizam ca smartphone-ul este la vanzare pe site-ul evomag.ro pentru suma de 563 lei.

Haideti sa demaram cu prezentarea dispozitivului. Va dorim o lectura cat mai placuta.

Nokia C21 Plus pareri

PUNCTELE CHEIE ALE DEVICE-ULUI

# Panou LCD 6.52 inci, 1600×720 pixeli, 269PPI, refresh 60Hz, notch in V, sticla durabila la zgarienturi

# Sistem de operare Android 11 Go

# Chipset Unisoc SC9863A (28nm, octa-core Cortex A55)

# 2GB RAM + 32GB ROM eMMC 5.1

# Baterie de 4000mAh, incarcare 10W

# Conectivitate – 4G, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS/AGPS/GLONASS, Dual SIM, MicroSD dedicat, Radio FM, port MicroUSB 2.0

# Senzori – lumina, proximitate, accelerometru, amprenta (pe spate), deblocare faciala

# Camere: principala duala 13MP + 2MP, video 1080p; selfie 5MP, flash LED, video 720p

Nokia C21 Plus pareri – CATEVA OBSERVATII

Asa la prima vedere am putea spune ca telefonul este decent. Insa, daca intram in detaliu, descoperim ca nu este chiar asa. Haideti sa o luam treptat.

Incepem cu partile care te pot convinge ca telefonul este destul de bun. Pentru un dispozitiv entry-level, display-ul din dotare este chiar ok. Avem diagonala mare, rezolutie perfect adecvata (1600×720 pixeli) si un design placut (margini negre destul de inguste, notch in V mic, logo Nokia pe marginea de jos).

Apoi, bateria din dotare (4000mAh + incarcare 10W) este ok, camera principala are destul de multi megapixeli (poate filmare 1080p) iar pe partea de conectivitate, smartphone-ul dispune de cateva elemente atractive (4G, Dual SIM, MicroSD, amprenta).

Cam acestea sunt aspectele pro/pozitive ale device-ului.

Si acum haideti sa facem pasul catre aspectele care ne-au impins spre concluzia ca telefonul este unul slab.

Elementul contra cu cea mai mare greutate este chipset-ul. Terminalul Nokia C21 Plus dispune de motorizarea Unisoc SC9863A. Va informam ca chipset-ul este unul modest. El poseda tehnologie pe 28nm iar asta inseamna caldura atunci cand procesorul este solicitat la maxim si eficienta foarte scazuta in ceea ce priveste consumul de energie.

Apropo de solicitare, chipset-ul obtine in jur de 100.000 puncte in benchmark-ul Antutu 9. Hai sa zicem ca scorul este relativ decent (pentru un entry-level). Din proprie experienta va spunem ca un telefon capabil de 100.000 – 130.000 puncte in Antutu se comporta decent la utilizarea de zi cu zi (aici nu includem gaming-ul).

Mergem mai departe si remarcam urmatoarele aspecte: telefonul are microUSB, WiFi single band, Bluetooth 4.2 si camera selfie incapbila de video 1080p. Nasol 🙁

ALTERNATIVE

Ai putea spune ca avem pretentii prea mari din partea unui telefon de 560 lei.

Insa, daca privim cu atentie peste ofertele magazinelor online, remarcam faptul ca pragul de pret 530 – 600 lei contine cateva device-uri cu mult peste terminalul Nokia C21 Plus.

Aici scoatem in evidenta Motorola E22, Samsung Galaxy A04s, Nokia G11 si Motorola E32s. Smartphone-urile mentionate au ecrane LCD 90Hz, NFC, WiFi 802.11 ac, USB C, Bluetooth 5.0, chipset-uri superioare etc.

Apropo de Moto E22, trebuie spus faptul ca telefonul este modelul entry-level echipat cu cel mai complet pachet de dotari. Moto E22 dispune de panou LCD 90Hz, boxe stereo, NFC, protectie IP52, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, USB C, amprenta, radio FM, Dual SIM, MicroSD dedicat, camera selfie capabila de 1080p 30fps etc.

Apoi, printre device-urile mentionate mai sus remarcam ca este prezent Nokia G11. Ca dotari si performanta, G11 spulbera modelul C21 Plus.

Nokia C21 Plus pareri – CONCLUZIE

Din punctul nostru de vedere, Nokia C21 Plus este un smartphone in care nu trebuie investit mai mult de 400 lei. In acesti bani, telefonul poate fi o alegere destul de buna.

Pretul actual de 560 lei este complet nejustificat. Precum am mentionat putin mai sus, pragul 530 – 600 lei are in componenta cateva telefoane cu mult peste modelul C21 Plus.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Design – carcasa din plastic, culori – gri, albastru
  • 164.8 x 75.9 x 8.55 mm si 190 grame
  • Altele – 1 microfon
  • Accesorii – incarcator, husa

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).