amd zen

Urmatoarele procesoare de la AMD vor fi lansate spre finalul lui 2016. Noile modele vor avea numele de AMD Zen si se anunta a fi foarte performante. AMD a publicat recent pe un forum IT cateva detalii legat de noile lor procesoare.

AMD Zen va include modele de procesoare cu pana la 32 de nuclee. Aceste nuclee sunt impartite in doua module a cate 16 nuclee fiecare. Ca si numar este impresionant, insa ramane da vazut cat de utile vor fi cele 32 de nuclee in jocuri si aplicatii, adica cat de multe nuclee vor fi utilizate simultan.

Procesoarele AMD Zen vor fi construite pe tehnologie FinFET de 14nm. Asta inseamna ca noile modele vor avea consum de energie mai scazut si vor fi mai performante decat generatia precedenta. AMD a precizat ca viitoarele procesoare vor fi mai performante cu pana la 40% decat modelele actuale.

AMD Zen va fi compatibil cu memoria DDR4 de cea mai noua generatie. Noile procesoare vor oferi suport si pentru PCIe 3.0.

Eu unul as fi foarte incantat daca noile AMD Zen vor oferi performante mai bune decat Intel Core i5 si i7. Ar fi cazul ca AMD sa aiba din nou procesoare mai performante ca cele de la Intel, cum era celebrul Athlon 64.

amd zen 1

Sursa: Techspot.com Eteknix.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).