Uite Honor X7b pareri si pret in Romania. Continuam cu prezentarea de terminale Honor si astazi ne indreptam atentia catre un nou device al companiei. Dansul este intitulat X7b iar principalul highlight al device-ului este acumulatorul performant.

Va spunem inca de pe acum ca telefonul poseda acumulator de 6000mAh. Device-ul este primul terminal al companiei care dispune de asa ceva. Daca ne inselam legat de acest lucru, va rugam sa lasati un comment 🙂

Insa, trebuie sa mentionam faptul ca telefonul este mai mult decat un simplu battery phone. Spunem asta in contextul in care terminalul poseda un panou LCD destul de potent, combo stocare + memorie atractiv, sistem audio compus din boxe stereo, conectivitate bine pusa la punct, un procesor decent etc. Hmmm… suna bine 🙂

Mergem mai departe si ne indreptam atentia catre sectorul de pret. Va mentionam ca smartphone-ul este la vanzare pe site-ul Honor Italia pentru suma de 230 euro. Device-ul va fi lansat curand in Romania pentru un pret de aproximativ 1150 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

[UPDATE 29-12-2023] Terminalul Honor X7b este disponibil pe site-ul Altex.ro pentru suma de 1000 lei (6GB RAM/128GB).

Honor X7b pareri

Honor X7b pareri – ASPECTE HARDWARE FORTE

# Acumulator de 6000 mAh echipat cu fast charging (Honor SuperCharge 35W)

# Audio – boxe stereo, jack 3.5mm, certificare audio Hi-Res

# Conectivitate – 4G, NFC, WiFi 802.11 ac (WiFi Direct, WiFi hotspot), Bluetooth 5.0, Dual SIM, MicroSD, USB C 2.0, GPS /AGPS/GLONASS/BeiDou/Galileo

# Panou LCD foarte luminos – 850 niti; 6.8 inci, rezolutie 2412×1080 pixeli, refresh 90Hz, format 20:9, raport ecran/corp de peste 87%, 389PPI densitate pixeli, culori pe 8 bit

# Configuratie ok – CPU Qualcomm Snapdragon 680, 6GB RAM LPDDR4X + 128GB ROM UFS 2.2

# Camera principala cu senzor de 108MP

CATEVA OBSERVATII

Incepem prin a spune ca smartphone-ul se alatura modelelor Honor X7 si Honor X7a. Bine de stiut 🙂

Acum haideti sa parcurgem cateva din elementele hardware insirate putin mai sus 🙂

# Honor X7b pareri – Acumulator si sunet

Prima data spunem cateva vorbe despre acumulator. Setup-ul 6000mAh + incarcare 35W este foarte atractiv. In contextul in care pe device este prezent eficientul chipset Snapdragon 680, ne putem astepta ca device-ul sa livreze o autonomie impresionanta 🙂

Apropo de telefoane echipate cu baterie foarte mare, nu putem rata ocazia de a va spune ca noi am testat Motorola Moto G54 5G Power (6000mAh + incarcare 30W). Putem spune ca cele 2 telefoane au un setup baterie + incarcare similar.

Facem trecerea catre partea de audio a device-ului. Laudam producatorul pentru ca a echipat telefonul cu boxe stereo. Ca si fapt divers, X7b este primul mid-range de buget Honor care poseda boxe stereo. Pana la aparitia acestui device, boxele stereo erau prezente doar pe terminale Honor premium.

De asemenea laudam si includerea pe device a mult ravnitului jack audio 3.5mm.

# Honor X7b pareri – Conectivitate si ecran

In sectorul focusat pe conectivitate, observam ca dispozitivul ofera cam tot ce trebuie (Dual SIM, MicroSD, NFC, WiFi 802.11 ac etc).

Si acum ne indreptam atentia catre ecran. Din punctul nostru de vedere, este foarte impresionanta luminozitatea max de 850 niti. Iata ca si un panou LCD poate sa fie foarte luminos 🙂

Impresionanta este si diagonala ‘periculos’ de aproape de 7 inci (6.8). Acest aspect o sa fie un plus pentru unii si un inconvenient pentru alti utilizatori. Noua personal ne plac telefoanele cu diagonala foarte mare 🙂

Lasand la o parte luminozitatea si diagonala, restul de caracteristici ale display-ului sunt si ele foarte ok 🙂

# Honor X7b pareri – Configuratie

Trio-ul Snapdragon 680 + 6GB RAM + 128GB UFS 2.2 este unul reusit 🙂 Dansul nu o sa doboare recorduri in benchmark-uri, insa el este capabil sa asigure un nivel perfect adecvat de performanta la utilizarea de zi cu zi. Ne permitem sa afirmam acest lucru deoarece echipa GadgetLab a testat cateva telefoane motorizate de procesorul Snapdragon 680.

Acestea sunt Motorola Moto G52 (review), Xiaomi Redmi 10C (review) si Xiaomi Redmi Note 11. Nu putem rata ocazia de a va spune ca noi am testat si Redmi Note 12 4G (dispune de Snapdragon 685).

Honor X7b pareri

ALTE DOTARI CARE MERITA A FI MENTIONATE

# Carcasa (din plastic) slim (8.24mm) si destul de usoara (199 grame)

# Sistem de operare Android 13 cu interfata MagicOS 7.2

Honor X7b pareri – ASPECTE DE CATRE TREBUIE TINUT CONT

Prima data va informam ca device-ul nu poseda protectie la apa/praf. Apoi, camera principala (senzor primar de 108MP) are 2 senzori de umplutura: ultra-wide 5MP si macro 2MP.

Producatorul trebuia sa se debaraseze de modesta camera macro si sa puna pe dispozitiv o camera ultra-wide decenta (gen 8-megapixeli cu AF).

GANDURI DE FINAL

Noul Honor X7b este fara indoiala un mid-range bun. Aspectele care impiedica device-ul sa fie foarte bun sunt chipset-ul usor slabut pentru un mid-range, absenta protectiei la apa/praf si absenta unei camere ultra-wide adecvate.

Daca telefonul avea un procesor precum Helio G99, protectie IP52/54 si o camera ultra-wide 8MP cu AF, puteam spune lejer ca device-ul este un mid-range (de buget) foarte bun.

In ceea ce priveste pretul, aici situatia este un pic delicata. Telefonul costa aproape 1200 lei iar la acest pret, el intra pe teritoriul smartphone-ului Motorola G54 Power (review).

Va informam ca G54 Power este net superior in cateva puncte cheie: chipset Dimensity 7020 (capabil 5G), camera principala cu OIS, camera ultra-wide 8MP cu AF, 12GB RAM + 256GB UFS 3.1 si protectie IP52.

Avand in vedere cele mentionate, noi consideram ca 1000 lei este un pret corect si adecvat pentru noul Honor X7b.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Camera selfie 8-megapixeli, video 1080p
  • Senzori – gravitatie, lumina, proximitate
  • Culori – verde, negru
  • Accesorii – folie display (preaplicata)

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).