Uite Honor 200 pareri si pret in Romania. Daca va era dor de un terminal mid-range elegant si foarte performant, atunci va aflati fix unde trebuie 🙂 Azi va propunem sa exploram impreuna noul terminal 200 5G al brand-ului chinezesc Honor.

Smartphone-ul aduce hardware de top precum chipset rapid, stocare potenta, panou OLED high-end, fast charging foarte vitezist si camera principala bine pusa la punct.

Cu aceste aspecte evidentiate, mergem mai departe si inchidem partea de introducere cu detalii despre pret. Va precizam ca device-ul este deja la vanzare in Romania pe site-ul Altex.ro pentru pretul de 3200 lei (versiune 12GB RAM/512GB).

Tot ce ne mai ramane de facut aici este sa va uram o lectura cat mai placuta.

Honor 200 pareri

PUNCTE HARDWARE FORTE

# Honor 200 pareri – Configuratie

Ne-am tot gandit cum sa abordam acest nou device. Sunt mult puncte hardware interesante iar pana la urma chiar nu conteaza cu ce incepem 🙂 Asa ca, prima data haideti sa aruncam o privire peste partea de configuratie. Va asiguram ca merita 🙂

FISA TEHNICA

# Procesor Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 4nm

# 12GB RAM LPDDR5

# 512GB stocare tip UFS 3.1

# Baterie de 5200mAh cu fast charging 100W

CATEVA OBSERVATII

Nu exageram cand spunem ca ‘platforma’ hardware a device-ului arata foarte bine 🙂

Chipset-ul Snapdragon 7 Gen 3 este unul care ofera un bun echilibru intre performante excelente si consum mic de energie. Apropo de performanta, tinem sa precizam ca procesorul este ceva mai bun decat propulsorul MediaTek Dimensity 8020. Nu-i rau 🙂

Legat de acest aspect, avem ceva cool pentru voi 🙂 Tinem sa mentionam ca noi am avut de-a face cu chipset-ul Dimensity 8020 atunci cand am testat si compus review in romana Motorola Edge 40.

Revenim la terminalul Honor. Daca punem la socoteala performantul propulsor Snapdragon 7 Gen 3, putem spune ca setup-ul 12GB RAM LPDDR5 + 512GB UFS 3.1 este unul adecvat si justificat. Poate combo-ul este usor overkill, insa chipset-ul Snapdragon este suficient de performant pentru a utiliza destul de eficient combo-ul memorie + stocare de capacitate foarte generoasa.

In ceea ce priveste acumulatorul, setup-ul 5200mAh + 100W fast charging este foarte atractiv 🙂

Daca ar fi sa reprosam ceva, producatorul putea face un efort si sa implementeze pe device si functia pentru incarcare wireless. Oricum, absenta acestei functii nu este ceva decisiv/un mare minus.

Honor 200 pareri

# Honor 200 pareri – Panou OLED foarte, foarte bun

Legat de ecran, producatorul a abandonat traiectoria mid-range premium adoptata configuratiei si a adoptat display-ului ‘tratamentul’ high-end. Ceva in neregula cu asta ? In niciun caz 🙂 🙂

FISA TEHNICA

# Panou OLED 6.7 inci curbat

# Rezolutie 2664×1200 pixeli

# Refresh 120Hz

# Culori pe 10 bit si spectru culoare DCI-P3

# Luminozitate max de 4000 niti

# Tehnologii – Always On, HDR, PWM dimming 3840Hz

# Raport ecran/corp de 90%

CATEVA SCURTE OBSERVATII

In ceea ce priveste diagonala, design-ul curbat si refresh-ul 120Hz, va mentionam ca display-ul este similar cu panourile AMOLED prezente pe terminalele Realme 11 Pro Plus si Oppo Reno 10 5G (ambele testate de echipa GadgetLab).

# Diverse (alte) dotari premium

# Sistem audio compus din boxe stereo

# 5G, NFC, WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.3, senzor infrarosu, scanner de amprente in ecran

# Camera principala 50MP Sony IMX906 (OIS) + telephoto 50MP Sony IMX856 (OIS, zoom optic 2.5X) + ultra-wide 12MP (AF, unghi 112 grade, pozare macro), video 4K 30fps, ultra-wide video 4K 30fps, stabilizare EIS

# Camera selfie 50MP, captura video 4K 30fps

# Design – spate si fata acoperite cu sticla, protectie IP65 (durabilitate la apa si praf), profil slim de 7.7mm

Honor 200 pareri – CE NU NE PLACE LA DEVICE

# Nu are protectie full IP68

# Portul USB C este de tip 2.0

CATEVA OBSERVATII

Avand in vedere statutul de device premium scump al terminalului Honor 200, lipsa IP68 si a portului USB C 3.1 cu iesire video sunt clar 2 minusuri cu greutate destul de mare.

Daca era vorba de un telefon ce nu depasea cu mult pragul 2000 lei, USB-ul C 2.0 era in regula. Insa, nu si in cazul unui telefon de peste 3000 lei.

Cu toate ca am mentionat in randurile de sus ca lipsa wireless charging nu este ceva major, prezenta acestei tehnologii era clar binevenita.

Va mai mentionam ca device-ul are rama din plastic. Nici acest aspect nu este ceva major, insa clar era de preferat rama metalica.

Honor 200 pareri – GANDURI DE FINAL

Noul Honor 200 este fara indoiala un terminal mid-range atractiv 🙂 Are multe dotari excelente iar device-ul arata foarte bine. Pana aici toate bune si frumoase 🙂

Aspectul care nu ne prea convinge este pretul. Asa per total, noi consideram ca pretul de 3200 lei nu este justificat.

In acest pret, smartphone-ul trebuia sa dispuna si de incarcare wireless, protectie IP68 si port USB C 3.1 cu iesire video. Avand in vedere aceste aspecte, noi consideram ca un pret corect este de 2500 – 2600 lei.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 14 cu interfata MagicOS 8.0
  • Conectivitate – Dual SIM, GPS/AGPS/GLONASS/BeiDou/Galileo
  • Senzori – gravitatie, giroscop, compas, lumina, proximitate
  • Culori – alb, verde, roz, negru; greutate – 187 grame
  • Lipusuri – fara MicroSD si jack 3.5mm
  • Accesorii – husa, folie

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).