Uite ZTE Blade V50 Design 5G pareri si pret in Romania. Daca va aflati in cautarea unui smartphone 5G accesibil si performant, astazi avem ceva interesant pentru voi 🙂 Pe online-ul romanesc a patruns noul terminal mid-range Blade V50 Design 5G al brand-ului chinezesc ZTE.

Device-ul aduce diverse dotari bune. Punctul hardware care iese cel mai puternic in evidenta este chipset-ul.

Convinsi ca am reusit sa va capturam interesul, inchidem rapid partea de introducere cu informatii despre pret 🙂 Va precizam ca terminalul este disponibil pe site-ul evoMAG.ro pentru suma de 770 lei.

Si acum haideti sa parcurgem punctele cheie ale device-ului. Va dorim o lectura placuta.

ZTE Blade V50 Design 5G pareri

ASPECTE HARDWARE FORTE

# Chipset Unisoc T760 6nm

# Stocare + memorie – 128GB UFS + 4GB de RAM LPDDR4X

# Panou LCD 6.6 inci, rezolutie 2408×1080 pixeli, refresh 90Hz, 400PPI, notch in V

# Conectivitate – 5G, 4G, NFC, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.1, scanner amprente (in butonul de power), USB C 2.0, Dual SIM, jack 3.5mm, slot MicroSD, GPS/AGPS/GLONASS

# Baterie de 4500mAh cu fast charging 22.5W

# Camera principala cu senzor 50MP, focalizare PDAF, video 1080p

ZTE Blade V50 Design 5G pareri – CATEVA OBSERVATII

Prima data trecem in revista detalii despre chipset. Unisoc T760 este un procesor modern si destul de performant. Ca si ‘arhitectura’, Unisoc T760 poseda 4 nuclee rapide Cortex A76 + 4 nuclee Cortex A55 pentru eficienta, frecventa max de 2.2GHz, tehnologie 6nm si procesor grafic Mali G57 MC4 (4 nuclee grafice).

Pe langa acestea, mai avem capabilitate de captura video 4K 30fps, suport pentru display Quad HD+ 60Hz sau FHD+ 120Hz si suport pentru stocare rapida tip UFS 3.1. Clar avem de-a face cu un chipset Unisoc modern.

Cum e cu partea de performanta ? Din ce am gasit pe net, propulsorul Unisoc T760 atinge in Antutu 9 scorul de aproximativ 425.000 puncte. Conform acestui scor, nivelul de performanta livrat de Unisoc T760 este similar cu cel al motorizarii MediaTek Dimensity 7020. Apoi, trebuie spus ca chipset-ul Unisoc este un pic mai bun decat chipset-ul Snapdragon 695. Excelent 🙂

Apropo de propulsoarele mentionate, va informam ca noi am testat Motorola Moto G54 5G Power (Dimensity 7020) si Motorola Moto G84 5G (Snapdragon 695).

Pentru un telefon de sub 800 lei, nivelul de performanta atins de procesorul Unisoc este bun (spre foarte bun).

ZTE Blade V50 Design 5G pareri

Pe partea de stocare si memorie, asa la prima vedere, combo-ul 4GB RAM + 128GB este cam slabut pentru cat de capabil este chipset-ul Unisoc. Asta este evident.

La cat de rapid este procesorul, 8GB de RAM erau ideali. Insa, trebuie tinut cont de faptul ca device-ul costa sub 800 lei. Datorita acestui aspect, nu putem stramba din nas legat de prezenta setup-ului 4GB RAM + 128GB (UFS) 🙂

Legat de ecran, panoul LCD din dotare este bun (FHD+, refresh 90Hz).

Ca si conectivitate, ne pare bine sa vedem ca smartphone-ul dispune de NFC, jack 3.5mm, MicroSD, WiFi 802.11ac etc.

Apoi, prezenta conexiunii 5G este binevenita in cazul persoanelor care locuiesc in orase mari unde acoperirea/raza 5G este cat de cat decenta.

Ce putem spune despre acumulator ? Capacitatea de 4500mAh este in regula. Pe langa asta, chipset-ul modern si eficient (are tehnologie 6nm) o sa ajute mult la partea de autonomie. In ceea ce priveste incarcarea, fast charging-ul 22.5W prezent pe device este perfect adecvat 🙂

ZTE Blade V50 Design 5G pareri

Inchidem partea de observatii prin a spune cateva vorbe si despre camera principala. Chipset-ul Unisoc T760 de pe smartphone este capabil de captura video 4K 30fps. Destul de impresionant 🙂

Avand in vedere profilul mid-range buget al device-ului, putem intelege motivul pentru care smartphone-ul nu este optimizat pentru filmare 4K.

ZTE Blade V50 Design 5G pareri

UN ASPECT CARE TREBUIE LUAT IN CALCUL

Smartphone-ul a fost lansat in August 2023 cu sistemul de operare Android 13. Putin probabil ca device-ul sa primeasca update-ul la Android 14. Ar fi excelent daca ne-am insela legat de acest lucru.

In ceea ce priveste update-urile de securitate, pe site-ul oficial noi nu am gasit nimic legat de acest aspect.

Ca sa fim sinceri, sistemul de operare este singurul factor care poate sta in calea achizitiei acestui device. OS-ul prezent pe device lasa o impresie de nesiguranta/incertitudine.

ZTE Blade V50 Design 5G pareri – CONCLUZIE

Ca si hardware, ZTE Blade V50 Design 5G este un terminal foarte interesant 🙂 Chipset-ul Unisoc care motorizeaza device-ul este neasteptat de bun 🙂 Problema smartphone-ului este sistemul de operare.

ZTE este o companie mare si bogata (cel putin asa credem), insa pe segmentul de telefoane mobile, compania este cu mult in spatele Xiaomi, Oppo, Huawei etc ca si volum de vanzari.

Cand o companie vinde foarte multe device-uri (precum Xiaomi), asta se traduce in update-uri regulate si frecvente (inclusiv pe modelele entry-level si mid-range)

Probabil ca ZTE inregistreaza un volum decent de vanzari, insa nu suficient pentru ca producatorul a aiba o armata de programatori care sa scoata update-uri pe banda rulanta.

Probabil ca in cazul modelelor high-end precum Nubia Red Magic 9 Pro, update-urile sunt destul de frecvente. Insa, in cazul modelelor entry-level si mid-range evident ca planeaza o stare de incertitudine (in ceea ce priveste upgrade-ul OS si update-urile).

Si care este concluzia ? Noua ne place device-ul, insa partea de sistem operare nu este incurajatoare. Telefonul in sine are un pret excelent, insa datorita sistemului Android care deja este usor invechit (Android 13; sanse mici de update/upgrade), recomandarea noastra este sa va orientati spre altceva.

Mai bine puneti 100 – 150 lei in plus si va indeptati spre un device Samsung, Motorola, Xiaomi, Oppo, Realme etc care primeste sau urmeaza sa primeasca update-uri OS si de securitate.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Camera selfie 8MP, video 1080p 30fps
  • Design – carcasa din plastic
  • Audio – difuzor pe marginea de jos
  • Senzori – accelerometru, proximitate

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).