Uite ZTE Blade V50 Vita pareri si pret in Romania. Astazi va propunem sa exploram impreuna un terminal entry-level/mid-range interesant, frumos si cel mai important accesibil 🙂

Modelul in cauza se numeste Blade V50 Vita (o denumire foarte cool 🙂 ) si este asamblat/pus laolalta de catre brandul chinezesc ZTE. Va mentionam inca de pe acum ca telefonul este la vanzare pe site-ul evoMAG.ro pentru pretul de 679 lei (versiune 4GB RAM/256GB).

Observam faptul ca terminalul ne ofera multa stocare nativa. Pe langa acest aspect, smartphone-ul mai dispune de baterie performanta, conectivitate bine pusa la punct, panou LCD decent si o carcasa eleganta. Detalii despre aceste aspecte (si nu numai) va invitam sa descoperiti pe larg doar in cateva momente 🙂 Inchidem partea de introducere prin a va ura o lectura cat mai placuta.

ZTE Blade V50 Vita pareri

FISA TEHNICA CU CELE MAI BUNE DOTARI

# Baterie 5200mAh cu incarcare rapida 18W

# Conectivitate – NFC, 4G, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.2, USB C, Dual SIM, MicroSD, jack 3.5mm, GPS/AGPS/GLONASS, scanner de amprente (in butonul de power)

# Configuratie – procesor Unisoc T606, 4GB RAM LPDDR4X + 256GB stocare eMMC 5.1

# Camera principala cu senzor 50MP, focalizare PDAF, video 1080p 30fps

# Panou LCD 6.75 inci, rezolutie 1600×720 pixeli, rata refresh 90Hz, format 20:9, 260PPI densitate pixeli

ZTE Blade V50 Vita pareri – OBSERVATII DESPRE CELE MENTIONATE

Incepem cu acumulatorul. Remarcam faptul ca ZTE a inchegat pentru device un setup baterie + incarcare destul de puternic 🙂 Capacitatea de 5200mAh este excelenta iar fast charging-ul 18W este rezonabil de potent/rapid.

Ca si conectivitate, observam ca telefonul ofera utilizatorului cam tot ce trebuie (NFC, MicroSD, jack 3.5mm etc). Excelent 🙂

In ceea ce priveste configuratia, dansa este interesanta 🙂 Procesorul Unisoc T606 asigura performate decente (in jur de 220.000 puncte in Antutu 9) iar cei 4GB de RAM sunt perfect adecvati pentru nivelul de performanta al chipset-ului Unisoc.

Highlight-ul/punctul de atractie in configuratie este stocarea 🙂 Capacitatea foarte generoasa de 256GB este mai mult decat binevenita.

Ca si fapt divers, motorizarea Unisoc T606 mai echipeaza terminale consacrate precum Nokia G22 si Moto E32.

Revenim la terminalul ZTE. Apropo de camera principala, asteptarile trebuie sa fie realiste. O fi avand dansa 50-megapixeli si focalizare PDAF, insa telefonul costa sub 700 lei iar din proprie experienta va spunem ca un device de acest gen se comporta cel mult mediocru pe partea de foto si filmare.

Inchidem partea de observatii cu cateva vorbe despre ecran. Panoul LCD din dotare este ok. Insa, noi consideram ca producatorul a cam exagerat cu diagonala. Setup-ul 6.75 inci + rezolutie 1600×720 pixeli este unul care nu lasa o impresie prea grozava. Era suficient daca ZTE echipa ecranul cu 6.5/6.6 inci.

Practic, cu cei aproape 6.8 inci, telefonul se apropie de dimensiunile unei tablete mici (de 7 inci). Pe langa acest aspect, gratie diagonalei mari, densitatea pixeli este cam mica (260PPI).

ZTE Blade V50 Vita pareri

ALTE ASPECTE/DOTARI CARE MERITA A FI MENTIONATE

# Sistem de operare Android 13

# Carcasa eleganta (din plastic), profil slim de 8.3mm

# Functie de memorie virtuala

ZTE Blade V50 Vita pareri – GANDURI DE FINAL

ZTE Blade V50 Vita este un telefon bun. Dotarile hardware sunt ok, device-ul arata placut iar pretul de sub 700 lei (679) este corect si accesibil. Cam atat cu acest articol 🙂

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Camera selfie 8-megapixeli, video 1080p 30fps
  • Difuzor pe marginea de jos
  • Senzori – accelerometru, proximitate, lumina
  • Culoare – albastru cu negru

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).