Popularul producator de telefoane mobile, Xiaomi, in ultima perioada si-a diversificat gama de produse. Cu ceva timp in urma producatorul chinez a lansat camera de actiune mica si compacta capabila sa filmeze la rezolutia 4K, Xiaomi YI 4K, si media player-ul potent ce poate rula continut video la rezolutia 4K cu 60 de frame-uri pe secunda, Xiaomi Mi Box.

Xiaomi Mi Drone 1

De cateva ore, firma chineza a anuntat prima lor drona intitulata Xiaomi Mi Drone. Gadget-ul a fost prezentat in cadrul unui eveniment desfasurat pe meleagurile natale, China.

Mi Drone este realizat dintr-o combinatie de materiale ca fibra de carbon si polycarbonat. Gadget-ul este usor si are dimensiuni compacte. Xiaomi ofera doua versiuni de Mi Drone: un model ce poate surprinde imagini la rezolutia 4K si un model ce poate inregistra in Full HD.

Xiaomi Mi Drone in varianta de top este echipata cu senzor Sony Exmor R BSI de 12-megapixeli ce dispune de lentile 6P, stabilizare optica de imagine si unghi de vizualizare la 90 de grade. Camera poate inregistra clipuri video la rezolutia 4K, 3840 x 2160 pixeli, cu 30 de frame-uri pe secunda. Drona poate fi controlata de la o distanta de maxim 2 kilometri.

Modelul standard de Mi Drone este inzestrat de Xiaomi cu senzor foto CMOS de 16-megapixeli cu unghi de vizualizare la 104 grade si capabilitatea de a inregistra continut video in rezolutia 1920×1080 pixeli cu 60 de frame-uri pe secunda. Drona poate fi controlata de la o distanta maxima de 1 km.

Xiaomi Mi Drone 2

Noul gadget dispune de controller, cu ajutorul caruia se pot face poze si inregistra video-uri in timp ce drona se afla in zbor. Zborul este controlat prin intermediul controller-ului. Acesta permite lansarea dronei in zbor, aterizarea, inaltarea, intoarcerea inapoi si alte fel si fel de manevre. In caz ca Xiaomi Mi Drone zboara in afara zonei de control, gadget-ul revine in mod automat in locatia de unde s-a lansat in zbor.

In interiorul aparatului, Xiaomi a instalat o baterie LG de 5100mAh. Acumulatorul permite zborul continuu cu o durata de pana la 27 minute. Cand bateria este aproape consumata, pe display-ul smartphone-ului este afisata o alarma vizuala.

Xiaomi Mi Drone in varianta cu senzor foto ce captureaza la 1080p costa 380 dolari. Pentru modelul de top ce filmeaza la 4K, trebuie platit 457 dolari. Drona va fi pusa la vanzare spre sfarsitul lunii Iulie.

Xiaomi Mi Drone 3

Via: Fonearena.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).