asus rog 3

Asus ROG Maximus VIII Extreme este in acest moment disponibila la vanzare. Placa de baza este cea mai performanta din portofoliul Asus si este vanduta pe teritoriul SUA la pretul de 500 dolari.

Placa este dedicata in primul rand pasionatilor de gaming. Produsul face parte din seria ROG, divizie Asus care realizeaza device-uri dedicate exclusiv gaming-ului.

Asus ROG Maximus VIII Extreme are socket LGA1151 si este compatibila cu ultimele procesoare Intel din seria Skylake. Pe placa se pot instala pana la 64GB DDR4 cu frecventa maxima de 3866 MHz.

Maximus VIII Extreme suporta pana la 4 placi video Nvidia in configuratie Quad SLI si 4 placi AMD Radeon in configuratie CrossFireX.

Pentru un overclocking eficient Asus a echipat placa de baza cu OC Panel II. Acesta este un accesoriu care poate fi folosit pentru overclocking-ul diverselor componente instalate. OC Panel II include ecran de 2.6 inch.

Placa dispune de slot M.2 x4 care permite instalarea de SSD-uri cu interfata PCI Express. SSD-urile pe PCI E ofera viteze foarte ridicate si capacitati de stocare mari.

In zona de audio placa Asus are instalat procesor audio dedicat ESSES9023P DAC si amplificator de sunet TI RC4580 2VRMS.

Pe partea de conectica Asus ROG Maximus VIII Extreme include 4 porturi USB 3.1, 8 porturi USB 3.0 si 6 porturi USB 2.0.

asus rog 4

 

asus rog 6

asus rog 5

asus rog 7

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).