Uite Oppo A5 4G pareri si pret in Romania. In acest nou articol va invitam sa explorati impreuna cu noi un terminal entry-level ‘aterizat’ recent pe online-ul romanesc. Subiectul acestei zile este A5 4G, smartphone realizat/dezvoltat de catre brand-ul chinezesc Oppo.

Prima data abordam partea de pret. Va precizam ca dispozitivul este la vanzare pe site-ul Altex.ro pentru suma de 700 lei (6GB RAM/128GB).

Al 2-lea aspect (si ultimul) pe care il mentionam in introducere este segmentul de dotari. Terminalul aduce cateva dotari excelente pentru un device cu profil entry-level. Avem baterie foarte performanta, stocare rapida tip UFS, panou LCD luminos, carcasa durabila si conectivitate bine pusa la punct.

Cu toate aceste lucruri evidentiate, inchidem introducerea si demaram cu prezentarea device-ului. Va dorim o lactura cat mai placuta.

Oppo A5 4G pareri

Cateva dintre dotari sunt foarte bune (pentru un entry-level)

# Acumulator 6000mAh cu fast charging 45W

# Memorie + stocare – 6GB RAM LPDDR4X + 128GB stocare UFS 2.1

# Design – profil slim 8mm, protectii/certificari – IP65 (durabilitate la praf si stropiri cu apa) si MIL STD 810H (durabilitate la caderi, impact, vibratii, temperaturi extreme etc)

Oppo A5 4G pareri – CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, va precizam ca echipa GadgetLab a compus articole pentru terminalele Oppo A5x, Oppo A5 5G, Oppo A5 Pro 4G si Oppo A5 Pro.

Revenim la subiectul zilei, in speta A5 4G. Setup-ul baterie + incarcare inchegat de Oppo pentru device este foarte atractiv 🙂 Apropo de telefoane motorizate de 6000mAh, echipa GadgetLab are ceva cool pentru voi 🙂 Noi am testat 2 astfel de telefoane: Poco X7 Pro (review) si Motorola G54 5G Power (review).

Continuam cu observatiile si spunem cateva vorbe si despre stocare. Ne pare bine sa vedem ca Oppo s-a debarasat de modestul si anticul eMMC 5.1 (lansat in 2015) si a ales pentru terminal stocarea cu tehnologie UFS 2.1 🙂

Si tehnologia UFS 2.1 este imbatranita/foarte imbatranita (lansata in 2016). Insa, ca si performante, UFS-ul 2.1 este net, net, net superior in comparatie cu stocarea eMMC 5.1.

Pe partea de design, prezenta protectiilor MIL STD 810H si IP65 este un mare, mare plus 🙂 Apropo de telefoane echipate cu durabilitate impact si/sau apa/praf, in ultima perioada noi am testat cateva astfel de dispozitive 🙂 Aici scoatem in evidenta Motorola Edge 60 (review), Motorola Moto G86 5G (review), Motorola Edge 60 Fusion (review), Motorola Moto G75 5G (review) si Huawei Nova 13 Pro. Aveti multe recenzii de parcurs 🙂

Oppo A5 4G pareri

Cum sunt restul de dotari ? Decente 🙂

# Display LCD 6.67 inci, 1604×720 pixeli, refresh max 90Hz, luminozitate max 1000 niti, coloristica pe 8 bit, ratie ecran/corp 85%

# Conectivitate – NFC, 4G, scanner amprente (pe lateral in butonul power), WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, slot MicroSD, jack 3.5mm, USB C 2.0, Dual SIM

# Sistem de operare Android 15 cu interfata ColorOS 15

# Procesor Snapdragon 6s 4G Gen 1 11nm

Oppo A5 4G pareri – O SCURTA OBSERVATIE

In cazul unui telefon mid-range, chipset-ul Snapdragon 6s 4G Gen 1 este foarte modest. Practic, propulsorul are la baza imbatranita motorizare Snapdragon 662 (lansata in 2020). Insa, pentru un telefon entry-level, procesorul este in regula.

Ca si fapt divers, noi am avut la teste cateva device-uri dotate cu chipset SD662. Daca vreti sa pasiti in trecut pentru cateva momente, va invitam cu drag sa parcurgeti review-urile pentru Motorola Moto G9 Play si Motorola Moto G9 Power.

CONCLUZIE

Oppo A5 4G este un smartphone demn de luat in seama 🙂 Terminalul are cateva dotari excelente, per total este bine echipat, are corp durabil la intemperii si arata placut.

Legat de pret, va reamintim ca device-ul costa 700 lei. Ni se pare a fi o idee cam mult. Cel mai potrivit ar fi ca dispozitivul sa nu depaseasca pragul de 620 lei.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Camera principala 50MP + 2MP, AF, video 1080p 30fps
  • Camera selfie 5MP, video 1080p 30fps
  • Senzori – proximitate, accelerometru, compas
  • Carcasa din plastic, 193 grame
  • Accesorii – incarcator, husa

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).