Uite Oppo A17 pareri si pret in Romania. Pornim la drum in aceasta noua saptamana cu un telefon entry-level aparut recent pe online-ul romanesc. Este vorba despre terminalul A17 al brand-ului chinezesc Oppo.

Device-ul ofera cateva dotari interesante precum durabilitate la apa, baterie de capacitate mare, stocare + memorie suficiente si o carcasa eleganta.

Mergem mai departe cu partea de introducere si ne indeptam atentia catre pret. Mentionam ca A17 este la vanzare pe site-ul vexio.ro pentru suma de 817 lei. Parerile noastre despre partea de pret le exprimam in concluzia acestui articol. In regula.

Acum haideti sa dam drumul la treaba. Va dorim o lectura placuta 🙂

[UPDATE 03-12-2022] Terminalul A17 este disponibil pe site-ul eMAG.ro pentru suma de 800 lei.

Oppo A17 pareri

DOTARI CU PROFIL DE MID-RANGE

# Carcasa cu rame din aluminiu si spate cu textura care imita pielea

# Protectie IPX4 (durabilitate la stropiri cu apa)

# Display 6.56 inci, LCD HD+ (1612×720 pixeli), luminozitate maxima 600 niti, spectru culoare DCI-P3, refresh 60Hz, rata touch sampling 120Hz si protectie cu sticla Panda

# 4GB RAM LPDDR4X + 64GB stocare (eMMC 5.1); functia Extended RAM (memorie virtuala) ofera pana la 4GB de memorie

# Camera principala cu senzor de 50MP, video 1080p 30fps

# Baterie de 5000mAh, incarcare standard 10W

# Conectivitate – WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.3, 4G, Dual SIM, MicroSD, jack 3.5mm, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou

# Senzori – compas, lumina, proximitate, accelerometru, gravitatie, amprenta (pe lateral)

Oppo A17 pareri – CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, va precizam ca smartphone-ul scoate la pensie modelul de Oppo A16 🙂 Va mentionam inca de pe acum ca A17 nu are NFC. Nu e ceva neobisnuit pentru un entry level. Insa, avand in vedere ca producatorul a lansat versiunea de Oppo A16s (are NFC), sunt mari sansele ca sa fie lansata o varianta cu NFC intitulata Oppo A17s.

Si acum haideti sa ne focusam pe subiectul acestui articol. Incepem cu design-ul lui A17. Trebuie sa recunoastem ca avem de-a face cu un device elegant 🙂 Partea din spate are un aspect placut iar marginile metalice arata foarte bine. La toate acestea se adauga protectia la stropiri cu apa, ceea ce este un plus evident 🙂

Ne indreptam privirea spre ecran. Pentru un telefon entry-level, cei 600 niti luminozitate si spectrul culoare DCI-P3 sunt niste caracteristici excelente.

Daca punem la socoteala acele aspecte, producatorul putea face un efort si sa echipeze device-ul cu panou LCD 90Hz. Insa, veti descoperi in randurile de mai jos motivul pentru care telefonul nu dispune de asa ceva.

Pe partea de stocare si memorie, combo-ul 4GB RAM + 64GB ROM este unul reusit 🙂

Legat de senzorul 50MP al camerei principale, noi banuim cu Oppo a ales modelul Samsung S5KJN1 50MP. Tinem sa precizam ca echipa GadgetLab a acumulat ceva vechime atunci cand vine vorba de testarea acelei camere Samsung.

Spunem asta in contextul in care noi am avut in teste diverse telefoane motorizate de catre camera Samsung JN1 50MP. Aici evidentiem Motorola Moto G52, Xiaomi Redmi Note 11, Motorola Moto G82 (review), Xiaomi Redmi 10C (review) si Realme 9 5G.

Hmmm… daca stam sa ne gandim bine, si terminalul Xiaomi Redmi 10 (device testat de noi) dispune de camera Samsung. Bine de stiut 🙂

Oppo A17 pareri

Oppo A17 pareri – DOTARI PUR ENTRY-LEVEL

# Chipset Helio G35

CATEVA OBSERVATII

Chipset-ul este rezonabil (pentru un entry-level), insa producatorul putea face un efort si sa echipeze device-ul cu propulsorul Helio G37.

Mentionam acest aspect deoarece Helio G37 este usor mai performant si ofera suport pentru ecran de 90Hz refresh. Trebuie spus faptul ca Helio G35 suporta ecran cu maxim 60Hz.

Tinem sa scoatem in evidenta faptul ca noi am testat Xiaomi Redmi 9C NFC (are Helio G35).

DEVICE-UL ESTE PUTERNIC TRAS IN JOS DE 2 ASPECTE

# port MicroUSB

# pret

CATEVA OBSERVATII SI CONCLUZIE

In contextul in care telefonul dispune de un ecran surprinzator de bun, rama metalica, protectie IPX4 etc, prezenta pe device a portului MicroUSB nu are nici o logica 🙁

Intelegem ca telefonul are profil entry-level iar producatorul a vrut sa economiseasca ceva. Insa, noi consideram ca device-ul trebuia sa aiba o carcasa normala pentru un astfel de device (constructie full din plastic) iar Oppo trebuia sa se focuseze pe echiparea device-ului cu dotari ce conteaza cu adevarat: chipset mai bun, port USB C, difuzoare stereo etc.

Din pacate, pare ca prin cele cateva dotari premium, Oppo vrea sa mascheze cele cateva slabiciuni cu mare greutate ale device-ului (chipset-ul slab, portul microUSB). Noi nu agreeam absolut deloc aceasta strategie.

Oppo A17 pareri

Totul culmina cu pretul de 820 lei, care este exagerat (suntem blanzi cand afirmam asta). Initial am crezut ca telefonul a ajuns in Romania pentru un pret umflat de catre comercianti.

Insa, ne-am uitat pe site-ul Oppo Spania iar aici device-ul este comercializat pentru 159 euro (in jur de 784 lei). Ne-am uitat si pe site-ul mediaexpert.pl iar aici device-ul are pret de 799 zl (in jur de 170 euro).

Deci, pare ca pretul de aproximativ 800 lei este cel real. Nasol 🙁 Din punctul nostru de vedere, smartphone-ul nu merita mai mult de 600 lei.

Ca sa va faceti o idee precisa despre pretul piperat al smartphone-ului Oppo, va precizam ca Moto E22 costa 580 lei iar per total smartphone-ul Motorola este net superior: boxe stereo, NFC, Helio G37, panou LCD HD+ 90Hz, port USB C etc.

Uite restul de specificatii pentru smartphone-ul Oppo

  • Sistem de operare Android 12 cu interfata ColorOS 12.1
  • Camera principala 50MP + 2MP (adancime)
  • Camera selfie 5MP, video 1080p 30fps
  • Culori – negru, albastru
  • 164.2 x 75.6 x 8.3mm si 189 grame
  • Altele – deblocare faciala
  • Accesorii – incarcator, husa

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).