Uite Huawei Mate 50 Pro pareri si pret in Romania. Dupa o zi de pauza si cu bateriile incarcate full, azi revenim in forta si va aducem la prezentare terminalul Mate 50 Pro, noul flagship Huawei care a intrat foarte recent pe online-ul romanesc.
Apropo de acest aspect, va mentionam ca dispozitivul este la vanzare pe site-ul eMAG.ro pentru suma de 6000 lei (versiune 8GB RAM/256GB) si 6500 lei (8GB RAM/256GB).
Cum avem de-a face cu varful de gama Huawei pentru 2022 si primele 3-4 luni din 2023, am luat hotararea de a compune articolul deja clasic pentru site-ul GadgetLab 🙂
Astfel ca, in randurile de jos gasiti principalele argumente/motive pentru care dispozitivul isi merita locul in cosul vostru de cumparaturi (ce-i drept un cos foarte valoros 🙂 )
Punem capat partii introductive prin a va ura o lectura cat mai placuta!
1. Huawei Mate 50 Pro pareri – Camera principala de top
Este binecunoscut faptul ca terminalele high-end Huawei ofera cele mai avansate dotari foto/video ale momentului. Flagship-ul Mate 50 Pro nu face exceptie de la aceasta regula 🙂
Pe langa faptul ca terminalul are dotari foto de top, el dispune si de un chipset pe masura pentru a scoate maxim (procesare foto/video) din acele dotari. In cazul unui flagship, asta este foarte important.
Apropo de chipset, va informam ca smarphone-ul poseda propulsorul Snapdragon 8 + Gen 1 (versiune fara conectivitate 5G).
Si acum haideti sa revenim la subiectul acestui capitol, in speta camera principala.
FISA TEHNICA
# Senzori – Ultra Aperture 50MP (Sony IMX766, F1.4 – F4.0, OIS) + 13MP (Sony IMX688 ultra-wide) + 64MP (telephoto, Omnivision OV64B, OIS)
Si acum va propunem sa detaliem fiecare senzor in parte. Cel primar de 50MP are la bord diverse tehnologii avansate. Avem tehnologia Ultra Aperture XMAGE, care ajusteaza apertura (partea care tine de luminozitate si nu numai) in mod automat in functie de conditiile din jur.
Modul Pro (professional) al camerei pune la dispozitie 10 presetari de marime apertura pentru pozare cu efecte depth of field (adancime) si bokeh (blur).
In comparatie cu generatia precedenta de Mate 40 Pro, camera lui Mate 50 Pro captureaza cu 24% mai multa lumina. Acest aspect a fost posibil datorita aperturii largi de F1.4, senzorului RYYB si procesorului de imagine XD Fusion Pro. Toate aceste imbunatatiri o sa ajute la pozarea pe timp de noapte. Excelent 🙂
Apoi, apertura larga lucreaza in tandem cu algoritmul ‘submillimetre segmentation’ pentru a captura poze tip portret de nivel profesional.
Senzorul primar 50MP mai dispune de tehnologiile de stabilizare OIS si AIS, functie de focalizare rapida (phase focus, contrast focus) si focalizare cu laser.
Huawei Mate 50 Pro pareri
Facem trecerea catre camera ultra-wide 13MP. Ea poseda unghi de filmare la 120 grade, lentile F2.2 si focalizare tip PDAF. In mod normal, camera ultra-wide trebuie sa fie capabila de captura video la nimim 4K 30fps.
Daca luam in calcul statutul de flagship al device-ului, captura video ultra-wide trebuie sa fie realizata in 4K 60fps.
Mergem mai departe si trecem in revista detalii despre camera telephoto 64MP. Ea utilizeaza senzor de tip RYYB. Camera de zoom poseda apertura F3.5, zoom optic 3.5X, stabilizare optica (OIS), focalizare tip PDAF si zoom digital care urca pana la 200X (hmmm… doar 200X 🙂 ).
Si acum trecem in revista cateva functii si dotari
# captura video 4K 60fps, mod super macro, mod high-res, mod ultra-wide, mod aperture, dual-view video, mod portret, mod pro, mod Slow-Mo 720p 3840fps, panorama, monochrome, filtre imagine, tehnologie AI, tehnologie 4D predictive focus, timer, audio control, fotografiere in rafala, story creator etc.
2. Huawei Mate 50 Pro pareri – Display impecabil
Inainte de toate, tinem sa precizam ca noi am testat modelul precedent, in speta smartphone-ul Huawei Mate 40 Pro.
Revenim la Mate 50 Pro. Precum era de asteptat, terminalul a primit un ecran cu specificatii impresionante 🙂
FISA TEHNICA
# Panou OLED 6.74 inci curbat
# Rezolutie 2616×1212 pixeli si 428PPI
# Raport ecran/corp de 91 procente
# Rata refresh de 120Hz, rata touch sampling de 300Hz
# Tehnologie 1440Hz PWM dimming (functie care previne fenomenul de palpaire)
# Culori pe 10 bit (peste 1 miliard de culori) si spectru culoare DCI-P3
# Notch (are dimensiune generoasa)
# Protectie cu sticla Kunlun Glass
3. Huawei Mate 50 Pro pareri – Configuratie foarte puternica
Tinem sa precizam ca au trecut aproape 2 ani de cand a fost lansat smartphone-ul Mate 40 Pro. Va informam ca telefonul inca utiliza chipset Kirin capabil de conectivitate 5G (Kirin 9000).
Iata ca in acesti 2 ani, Huawei a ajuns la o oarecare intelegere cu guvernul american, respectiv firmele americane. Smartphone-ul Mate 50 Pro foloseste cel mai nou si cel mai puternic chipset Qualcomm, in speta Snapdragon 8+ Gen 1 (4nm).
Insa, acea intelegere cu guvernul american/firmele americane bineinteles ca nu implica acceptul utilizarii de catre Huawei a tehnologiei 5G. Datorita acestui aspect, chipset-ul Snapdragon 8+ Gen 1 de pe device nu are modem 5G (limitat la conectivitate 4G).
Legat de chipset-ul Snapdragon 8+ Gen 1, va precizam ca noi am avut in teste cateva telefoane motorizate de versiunea precedenta a acestui chipset, in speta Snapdragon 8 Gen 1. Aici mentionam terminalele Poco F4 GT (review romana) si Motorola Edge 30 Pro (review romana).
Apropo de chipset-uri flagship, nu putem rata ocazia de a va spune ca noi am testat Poco X4 GT (dispune de ultra performantul Dimensity 8100).
Ce alte dotari mai contine configuratia terminalului Mate 50 Pro ?
# 8GB RAM LPDDR5
# 256GB ROM sau 512GB ROM tip UFS 3.1
# Baterie 4700mAh cu fast charging 66W, wireless charging 50W si reverse wirless charging 5W
# Tehnologii – SuperHold, SuperRender si SuperStorage
Huawei Mate 50 Pro pareri – CATEVA OBSERVATII si CATEVA PRECIZARI INTERESANTE
Remarcam faptul ca puternicul chipset Snapdragon are alaturi niste componente care nu se lasa mai prejos 🙂
Va precizam ca functiile SuperRender si SuperStorage sunt foarte interesante 🙂 Tehnologia SuperRender (pixel-level inter-frame prediction) reduce temperatura carcasei si consumul de energie pentru un gaming cat mai indelungat si cu cat mai multe fps-uri.
Apoi, functia SuperStorage ajuta la eliberarea a pana la 20GB de stocare prin gruparea fisierelor duplicat, prin compresarea aplicatiilor care nu sunt utilizate frecvent si prin eliminarea re-download-urilor. Interesant 🙂
Aaaa… sa nu uitam. Functia SuperHold se ocupa cu pornirea rapida a aplicatiilor, rulajul cursiv si web browsing-ul cat mai fluent posibil.
Pe partea de incarcare observam ca Mate 50 Pro este excelent pus la punct 🙂 Apropo de telefoane echipate cu incarcare foarte rapida, va mentionam ca echipa GadgetLab a avut in teste cateva device-uri de acest gen.
Incepem cu Redmi Note 11 Pro Plus 5G, primul telefon Xiaomi cu incarcare 120W testat de noi. Apoi, destul de recent noi am testat si publicat Xiaomi 12 Lite review.
Am mentionat acel aspect deoarece 12 Lite are incarcare 67W. Daca stam sa ne gandim bine, si Poco F4 (review) dispune de incarcare 67W.
In ceea ce priveste terminalele Motorola, telefoanele cu cea mai rapida incarcare butonate de noi sunt nava amiral Motorola Edge 30 Pro (incarcare 68W) si modelul mid-range de buget Motorola Moto G60S (incarcare 50W).
4. Huawei Mate 50 Pro pareri – Design superb
Smartphone-ul are o carcasa eleganta iar in ansamblul acesteia gasim urmatoarele elemente: sticla pe fata si spate, rama metalica subtire pe laterale si frumos curbata la colturi, modul de camera principala care arata foarte elegant si protectie IP68.
5. Diverse gadget-uri/dotari premium tipice pentru un varf de gama
# Camera selfie 13MP (ultra-wide) + senzor 3D Depth Sensing, video 4K 60fps
# WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.2, NFC, scanner de amprente in ecran
# Diversi senzori – 3D face recognition, gravitatie, infrarosu, hall, barometru, giroscop, compas, lumina, proximitate, pedometru, temperatura culoare (pentru display)
# Boxe stereo
# Port USB C 3.1 Gen 1 cu DisplayPort 1.2 (iesire video de pana la 4K 60Hz)
UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE
- Sistem de operare EMUI 13 (fara aplicatii Google)
- Conectivitate – Dual SIM sau Single SIM, 4G, WiFi Direct, WiFi Hotspot, slot MicroSD tip NM (compatibil doar cu carduri Huawei), GPS /AGPS/GLONASS/BeiDou/GALILEO/QZSS/NavIC
- 162.1 x 75.5 x 8.5mm si 209 grame
- Lipsuri – fara jack 3.5mm si slot MicroSD
- Accesorii – husa, incarcator
Huawei Mate 50 Pro pareri – GANDURI DE FINAL
Noul Huawei Mate 50 Pro este un flagship elegant, puternic, echipat cu camere de top si care dispune de dotari excelente 🙂
Din punctul nostru de vedere, singurele aspecte care te pot impiedica spre achizitia acestui high-end sunt lipsa aplicatiilor Google si a conectivitatii 5G. In rest, nu este ce reprosa device-ului.
Legat de pret, precum era de asteptat, versiunea 8GB RAM/512GB sare lejer de 6000 lei.