Motorola Moto G75 5G review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA

Motorola Moto G75 5G review in romana

SPECIFICATII

# Senzori – Sony Lytia 600 50MP (tehnologii OIS, quad pixel, PDAF) + ultra-wide 8MP (unghi 118.6 grade, autofocus, functie pentru pozare Macro + senzor flicker (pentru display)

# Captura video – 4K 30fps cu stabilizare pe senzorul primar si senzorul ultra-wide

GALERIE FOTO – CAMERA PRINCIPALA

MOD ULTRA-RES

Modul foto de inalta rezolutie (ultra res – poze cu rezolutie efectiva de 8192×6144 pixeli) este unul excelent 🙂 Pozele capturate arata foarte bine: imagine clara, detaliu bogat, luminozitate buna, culori frumoase etc.

Trebuie sa recunoastem ca in modul foto ultra res, camera Sony 50MP (cu OIS) isi arata coltii 🙂 Lasam gluma de-o parte si va spunem ca partile de focalizare + captura foto in modul foto de inalta rezolutie sunt si ele excelente (focalizare si captura rapide).

MOD ULTRA-WIDE

Ca sa fim sinceri, inainte de a incepe cu testarea camerei UW, nu aveam asteptari prea mari din partea dansei. Ne pare bine sa va relatam ca senzorul ultra-wide 8MP (cu autofocus) suprinde placut 🙂 Atat timp cat conditiile de luminozitate sunt bune, pozele capturate arata bine.

Aspectul surprinzator pentru o camera UW de telefon buget este distorsionarea de intensitate redusa la extremitatile laterale. In ceea ce priveste restul de aspecte, numai de bine 🙂 Detaliul si rezolutia sunt ok, culorile arata placut, unghiul de pozare/filmare de 118.6 grade ‘prinde’ mult decor iar focalizarea + captura foto sunt realizate repede.

MOD STANDARD ZOOM 2X (digital)

Modul de pozare standard dispune in interfata camerei de presetare zoom 2X (digital; functia de zoom nu este disponibila in modul ultra-res). In ciuda faptului ca functia de zoom este una digitala, pozele realizate arata multumitor (imagine clara, detaliu surprinzator de generos, culori placute/realiste, luminozitate ok etc).

MOD NIGHT VISION STANDARD

Suntem nerabdatori si va spunem inca de pe acum ca pozarea pe timp de noapte este unul dintre punctele forte ale camerei Sony Lytia 600 50MP (cu OIS) 🙂

Fotografiile captate in conditii bune si medii de luminozitate arata excelent (uneori chiar impresionant). Avem o imagine clara, zgomot de intensitate foarte redusa, luminozitate buna, culori placute si detaliu generos.

In ceea ce priveste captura aproape de o sursa de lumina, ne pare bine sa va spunem ca razele luminoase sunt si ele de intensitate redusa. Excelent 🙂 In ceea ce priveste focalizarea + captura foto + procesarea foto, toata aceasta procedura este realizata rapid.

MOD NIGHT VISION STANDARD – comportament OIS in conditii slabe de luminozitate

Pentru a pune functia OIS la treaba, am cautat sa fotografiem spatii/locuri cat mai intunecate. Ne pare bine sa va spunem (din nou 🙂 ) ca OIS-ul este excelent optimizat. Din multele poze facute, doar cateva au iesit usor blurate. Felicitam producatorul pentru acest aspect!

Legat de iluminare atunci cand se fotografiaza in zone foarte intunecate, aici chipset-ul Snapdragon 6 Gen 3 isi arata limitele (pozele ies intunecate). In acest scenariu clar este nevoie de un chipset mai potent pe partea de procesare foto.

MOD NIGHT VISION ULTRA-WIDE

Revenim la camera ultra-wide si va spunem ca modul foto night vision (pozare pe timp de noapte) este oferit si aici.

Atat timp cat conditiile de luminozitate sunt bune, pozele night vision captate de camera UW arata surprinzator de bine (distorsionare de intensitate redusa la extremitatile laterale, imagine decent de clara, zgomot redus, culori ok etc).

MOD NIGHT VISION ULTRA-WIDE – comportament in conditii slabe de luminozitate

Punctul slab al camerei UW atunci cand vine vorba de pozare night vision sunt zonele cu luminozitate medie si slaba. Imaginile realizate ies blurate si intunecate.

MOD PORTRET

MOD MACRO

In ceea ce priveste modurile foto Portret si Macro, pozele capturate arata placut 🙂

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).