Motorola Moto G75 5G review in romana – DISPLAY

Motorola Moto G75 5G review in romana

Inainte de toate, va precizam ca echipa GadgetLab a avut la testare generatia precedenta de Motorola Moto G73 5G (review).

Revenim la subiectul zilei. Demaram acest segment al review-ului cu partea de caracteristici display. Va precizam ca dansele sunt bune 🙂

FISA TEHNICA

# Panou LCD 6.78 inci

# Rezolutie FHD+ (2388×1080 pixeli) si 387PPI

# Coloristica pe 8 bit si spectru culoare DCI-P3

# Refresh max 120Hz si rata touch sampling de 240Hz

# Luminozitate max de 1000 niti

# Format 19.9:9

# Raport ecran/corp de 86.9%

# Protectie cu sticla Gorilla Glass 5

Motorola Moto G75 5G review in romana
Va precizam ca display-ul este unul dintre cele mai bune panouri LCD mid-range buget cu care noi am avut de-a face 🙂 Ecranul are culori placute, luminozitate generoasa, o imagine clara, raspuns bun la atingeri si un negru inchis (pentru display cu tehnologie LCD).

Legat de setup-ul 2388×1080 pixeli + diagonala 6.78 inci, dansul este unul perfect adecvat (imagine bine pixelata). Apropo de diagonala, aici a exagerat Motorola ? Un pic. Cu toate acestea, datorita formatului ‘ciudat’ (19.9:9), display-ul nu este atat de mare precum te-ai astepta (este inalt si destul de ingust).

Ca si design, observam ca ecranul are margini negre slim. Cea de jos este o idee mai lata.

Motorola Moto G75 5G review in romana

Motorola Moto G75 5G review in romana

In ceea ce priveste unghiurile de vizualizare, acestea sunt decente. Insa, aici isi face simitita prezenta tehnologia LCD (imaginea isi schimba usor nuanta cand ecranul este privit din unghi).

Display-ul plat arata si se simte excelent la butonat 🙂

Acum va propunem sa ne mai uitam inca odata peste design-ul slim al marginilor negre (cea de jos este un picut mai lata).

Motorola Moto G75 5G review in romana

Senzorul pentru luminozitate adaptiva este bine optimizat. Ajustarea luminozitatii este realizata fin si progresiv (daca se poate spune asa).

Activarea modului dark releva faptul ca avem de-a face cu un panou LCD calitativ (negru inchis).


Va reamintim ca display-ul afiseaza niste culori placute/frumoase. In aceasta sectiune a ecranului gasim cateva setari utile: afisare culori in mod natural sau vivid si ajustare temperatura culoare.


In setari gasim ‘bare’ pentru ajustare marime font si/sau interfata.

Motorola Moto G75 5G review in romana


In sectiunea refresh a display-ului ne sunt puse la dispozitie 3 optiuni: auto (refresh ajustat automat in functie de utilizare), 60Hz (refresh standard) sau 120Hz (refresh maxim). Cu ecranul setat sa ruleze la 120Hz, totul este rapid, cursiv si fluent 🙂

La aceste aspecte joaca un rol important si chipset-ul Snapdragon 6 Gen 3, care poseda suficienta putere ca sa tina pasul cu refresh-ul de 120Hz al ecranului.

Din setari este nelipsita optiunea ‘Night Light’. Ea este de mare ajutor pentru cei cu deficiente de vedere sau daca esti genul de utilizator care petrece multe ore cu ochii in ecran.

In cazul navigarii, sunt disponibile deja clasicele optiuni – sistem cu gesturi (excelent optimizat) sau butoane software (back, home, recent apps).

Motorola Moto G75 5G review in romana
Chiar daca ecranul este o idee cam mare, experienta oferita la web browsing (si nu numai) este de neegalat (poate ne-a cam luat valul 🙂 ).

Motorola Moto G75 5G review in romana

Va reamintim ca aplicatia/tehnologia ‘Ready For’ a fost redenumita in ‘Smart Connect’. Noi ne-am intersectat pentru prima oara cu noul ‘Smart Connect’ atunci cand am testat terminalul Motorola Moto G85 5G.

In caz ca nu sunteti la curent cu aceasta tehnologie Motorola, ea ofera diverse setari/functii utile precum transfer fisiere (PC – telefon si invers), rulaj aplicatii Android direct pe desktop, mobile desktop (experienta Android tip desktop) etc.

Motorola Moto G75 5G review in romana

Terminalul dispune de functie ‘Sleep display’ (bine optimizata), care permite activarea rapida a ecranului printr-un simplu tap pentru vizualizare rapida de informatii esentiale precum data, ora, conditii meteo si nivelul de incarcare al bateriei. Va precizam ca notificarile sunt afisate clar si elegant in fereastra ‘Sleep display’. Interactiunea cu notificarile primite este simpla, rapida si intuitiva 🙂

Aaa… sa nu uitam. Sectiunea ‘Sleep display’ mai ofera cateva optiuni pentru activare ecran precum lift to show (activare prin ridicare device) si move to show (activare prin miscare device).

Este nelipsita functia pentru activare/blocare ecran prin dublu tap (excelent implementata).

In setari gasim prezenta functia ‘Sidebar’, care ofera acces simplu si rapid la aplicatiile de pe device.

Tinem sa precizam ca aplicatiile deschise din fereastra ‘Sidebar’ sunt afisate sub forma de ferestre plutitoare. Trebuie spus faptul ca functia ‘Freeform’ (ferestre plutitoare) si alte setari utile (split screen, rulaj in full screen, pauzare aplicatie) pot fi accesate din meniul recents.

Smartphone-ul poseda un sistem de gesturi excelent pus la punct (lanterna rapida, screenshot cu 3 degete, captura rapida etc).

Motorola Moto G75 5G review in romana

Senzorul de amprente (incorporat in butonul de power) este usor si rapid de setat/configurat. Ca si functionare, scanner-ul este suficient de rapid si precis.

Aplicatiile de pe device pot fi grupate sub forma de app tray/app drawer sau in mod open (toate aplicatiile pe ecranul/ecranele home).

O ‘chestie’ interesanta si utila inclusa in setari este ‘Curated content’. Dansa permite customizarea rapida a interfetei direct din ecranul home.

Un alt aspect interesant este sectiunea ‘Control center’. Aici gasim 2 optiuni – mod classic style (meniul cu notificari si setari rapide este afisat prin swipe down in partea de sus a ecranului) sau mod modern style (meniul cu notificari este afisat prin swipe down in stanga sus a ecranului; meniul cu setari rapide este afisat prin swipe down in drepta sus a ecranului).

Motorola Moto G75 5G review in romana

Dispozitivul are certificare DRM Widevine L1. Asta permite rulajul Youtube (si platformele de filme) la rezolutie HD sau mai mult. Legat de aplicatia Youtube, gratie chipset-ului, ea ruleaza excelent la rezolutie 2160p60 (4K 60fps).

In setarile Home gasim prezente optiunile ‘Icon size’ (ajustare marime icoane) si ‘Swipe Access’ (accesare feed google news prin swipe dreapta din ecranul Home).

O chestie noua introdusa de Motorola este ‘Live lock screen’. Ea permite afisarea unui wallpaper diferit la fiecare activare de ecran. Toate bune si frumoase pana aici.

Insa, ce nu ne place este faptul ca aplicatia/functia afiseaza reclame (atunci cand se face scrolling prin wallpapers in lock screen; cand este accesata fereastra ‘DISCOVER’).

Motorola Moto G75 5G review in romana

Legat de lock screen, va spunem ca si aceasta sectiune dispune de optiuni pentru customizare/personalizare.

Si uite ca am ajuns la partea de lizibilitate display. Gratie celor 1000 niti, ecranul este usor lizibil atunci cand este expus in lumina soarelui.

Trebuie spus ca pe timpul testarii, soarele a fost unul de luna Februarie/Martie. Noi suntem increzatori ca display-ul o sa aiba un comportament bun (ca lizibilitate) si pe timp de vara.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).