Au aparut noi informatii cu privire la viitorul procesor al celor de la Mediatek pentru smartphone-uri, MT6797 Helio X20. Avem de a face cu un procesor cu 10 nuclee – doua Cortex A72 fiecare cu frecventa la 2.5GHz, patru Cortex A53 fiecare cu frecventa la 2GHz si patru Cortex A53 fiecare cu frecventa la 1.4GHz.

Acest chip comparat cu cel de pe HTC One M9 Plus (MT6795) ofera un spor de performanta de 40%. In benchmark-ul sintetic AnTuTu, Mediatek MT6797 Helio X20 a obtinut scorul impresionant de peste 70.000 puncte.

Noul procesor de la Mediatek utilizeaza arhitectura Tri-Cluster. Chip-ul va fi produs prin utilizarea procesului de productie pe 20nm al TSMC ( (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co). Chip-ul de la Mediatek ofera suport pentru LTE-A/Cat. 6 si poate sustine viteze de download de pana la 300Mbps. Productia MediaTek MT6797 Helio X20 va incepe din luna Iulie.

mediatek 10core

mediatek 10core1

Sursa: PhoneArena

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).