Uite LG K50S pareri si pret in Romania. Demaram acest articol prin a va ura Sarbatori fericite si un An nou cat mai reusit 🙂 Cu aceasta ocazie foarte speciala ne-am pus in minte sa aruncam o privire peste smartphone-ul mid-range K50S al celor de la LG.
Terminalul aduce cateva chestii hardware interesante, insa din pacate exista si aspecte care sunt departe de a fi atractive. Despre toate acestea ve-ti afla detalii complete in cateva clipe. Prima data vrem sa scoatem in evidenta cateva lucruri care au legatura cu acest device.
K50S are la baza versiunea originala de LG K50. Noi nu am compus un articol pentru aceasta varianta, insa am reusit sa-i facem o analiza (zicem noi corecta) fratelui mai mic LG K40.
Un alt aspect pe care vrem sa-l mentionam este legat de motorizarea Helio P22 care propulseaza smartphone-ul K50S. Chipset-ul Helio P22 se regaseste si sub capota terminalului LG Q60.
Daca stam sa ne gandim bine, si smartphone-ul LG W30 dispune de acelasi propulsor. Se pare ca LG abuzeaza cu utilizarea procesorului MediaTek Helio P22 in terminalele sale 🙂
Inainte de a face pasul spre prezentarea lui K50S, vrem sa va informam legat de pretul acestui telefon. Device-ul si-a facut aparitia destul de recent in Romania (evomag) pentru suma de 783 lei. Ca de obicei, parerile noastre despre pret le descoperiti in concluzia acestui articol.
LG K50S pareri – PARTI BUNE
# Baterie de 4000mAh si port USB C
# Camera principala tripla 13MP + 5MP (senzor super wide 115 grade) + 2MP (senzor bokeh), tehnologie AI, PDAF, video 1080p 30fps
# Camera selfie 13-megapixeli dotata cu mod portret (selfie-uri cu background blurat)
# Carcasa care poseda certificare MIL STD 810G (durabilitate la temperaturi ridicate/scazute, umiditate, vibratii, socuri puternice etc)
# Cateva elemente de conectivitate – WiFi 802.11 ac dual-band, Bluetooth 5.0, scanner de amprente, NFC
# Combo-ul 3GB RAM+32GB ROM, ceea ce este ok 🙂
CATEVA IMPRESII
Din punctul nostru de vedere, bateria de capacitate generoasa (4000mAh) este un atu evident. Conform LG, acumulatorul asigura 10.7 ore de video playback cu ecranul setat la luminozitate maxima. Asta nu e rau deloc 🙂
Surprinde pe cineva ca telefonul poseda sistem tri-camera ? Nu credem 🙂 In ultima perioada, moda cu setup-ul foto de tip triplu a devenit popular printre telefoanele non-high end. Dupa parerea noastra, prezenta camerei cu 3 senzori se poate dovedi a fi utila in diverse situatii.
Legat de carcasa, remarcam faptul ca device-ul poseda durabilitate destul de zdravana 🙂 Asta este binevenit. Certificarea MIL STD 810G nu este o noutate pentru LG.
Producatorul sud-coreean obisnuieste sa-si doteze aproape toate telefoanele mid-range si high-end cu acest tip de protectie. Nimic in neregula cu asta 🙂
LG K50S pareri – PARTI SLABE
# Chipset-ul Helio P22
# Port MicroUSB
# Display de 6.5 inci cu rezolutie HD+ (1520×720 pixeli)
CATEVA IMPRESII
Avand in vedere pretul de aproape 800 lei, smartphone-ul trebuia sa dispuna de un chipset mai puternic. Spre exemplu, smartphone-ul Xiaomi Redmi Note 8T (versiune 3GB RAM/32GB) are pret similar si dispune de o motorizare net superioara, in speta chipset-ul Snapdragon 665.
In afara de asta, smartphone-ul Redmi Note 8T este net superior si in ceea ce priveste restul de dotari (avem NFC, display FHD+, camera quad cu senzor 48MP, USB C, fast charging 18W etc).
Un alt aspect care nu poate fi trecut cu vederea este prezenta pe smartphone-ul LG a anticului port MicroUSB. Este usor jenant faptul ca un mid-range generatie 2019 nu dispune de USB C. Urat din partea celor de la LG 🙁
[UPDATE 30-12-2019] Se pare ca ne-am inselat in ceea ce priveste prezenta pe device a portului MicroUSB. Ne cerem scuze pentru asta.
Cand am realizat articolul, prima data ne-am indreptat catre informatiile de pe site-ul oficial (LG America centrala). Pe site-ul LG nu se mentioneaza nimic despre ce fel de port USB are device-ul.
In acest context, noi ne-am indreptat privirea catre cele mai importante site-uri cu stiri si specificatii despre telefoanele mobile (gsmarena, devicespecifications etc). Conform acestora, LG K50S dispune de port MicroUSB. Pe nici un site de specificatii vizitat de noi nu se mentioneaza ca terminalul dispune de USB C.
Insa, un cititor/vizitator de-al nostru ne-a semnalat faptul ca device-ul poseda USB C. Am luat asta in considerare si am facut cateva cautari pe diverse magazine online. In cautarile noastre am ajuns pe site-ul Amazon Germania iar conform pozelor publicate pe site, terminalul LG dispune de USB C.
# LG K50S pareri – Poate cel mai dezamagitor element hardware este display-ul. De ce oare nu s-a optat pentru un panou FHD+ ? In configuratia actuala, display-ul IPS de 6.5 inci cu rezolutie HD+ este capabil de 259PPI, ceea ce este o valoare modesta (spre foarte modesta).
UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE
- Sistem operare Android 9.0 Pie
- Dual SIM, slot MicroSD (max 1TB), GPS/AGPS/GLONASS, jack 3.5mm, senzori (accelerometru, proximitate)
- Sunet – DTS X (prin casti)
- 165.8 x 77.5 x 8.2mm si 194 grame
- Culoare – negru
- Altele – buton fizic Google Assistant
LG K50S pareri – GANDURI DE FINAL
Noul LG K50S este un telefon care dezamageste. Display-ul si chipset-ul sunt slabe pentru un telefon de aproape 800 lei. In banii investiti in K50S se gasesc telefoane net superioare (Moto G7 Plus, Moto G7 Power, Xiaomi Mi A3, Xiaomi Redmi Note 7).
In trecut, LG obisnuia sa lanseze device-uri interesante. Se pare ca in prezent, producatorul nu este foarte preocupat in a scoate pe piata telefoane mid-range cool. Daca stam sa ne gandim bine, nici LG-urile high-end nu sunt prea grozave.
Mare pacat ca LG nu se sinchiseste in a pune pe picioare divizia sa de telefoane mobile. Producatorul are in maneca toate atuurile pentru a face asta (resurse tehnologice si financiare foarte generoase).
Noi speram ca anul 2020 va fi unul in care LG o sa aduca telefoane cu adevarat interesante.