Redmi Pad review in romana – DISPLAY

Redmi Pad review in romana

Incepem acest segment al review-ului cu informatiile tehnice despre ecranul tabletei.

FISA TEHNICA

# Panou LCD 10.61 inci si format 5:3

# Rezolutie 2000×1200 pixeli si 220PPI

# Rata refresh de 90Hz

# Luminozitate de 400 niti si rata contrast de 1500:1

# Culori pe 10 bit (peste 1 miliard de culori)

# Functie blue light reduction (reduce intensitatea luminii albastre emisa de panoul LCD)

# Raport ecran/corp de aproape 81 procente

Redmi Pad review in romana

Va precizam ca ecranul tabletei este bun. Contrastul si nuanta de negru sunt decente, unghiurile de vizualizare sunt si ele decente, culorile sunt vii si frumos nuantate (tehnologia pe 10 bit isi spune cuvantul) iar rezolutia 2K (2000×1200 pixeli) se intelege bine cu diagonala generoasa de 10.61 inci 🙂 (imaginea este clara si frumos pixelata).

Ca si luminozitate, cei 400 niti sunt suficienti pentru utilizarea comoda a tabletei la domiciliu (zi sau noapte). In ceea ce priveste utilizarea ecranului in lumina de afara, in aceasta perioada a anului (vreme inchisa) lizibilitatea este una decenta.

Redmi Pad review in romana

Va precizam ca in bataia unui soare de vara, cei 400 niti nu sunt suficienti. Insa, avand in vedere dimensiunile tabletei, clar ca device-ul este destinat utilizarii acasa. Luminozitatea slaba in bataia soarelui nu este o problema in cazul tabletei Redmi Pad.

Ce alte aspecte mai sunt de precizat despre ecran ? Hmmm… raspunsul la atingeri este bun si nu exista urme de light bleeding. Excelent 🙂

Redmi Pad review in romana

Display-ul poseda niste margini negre destul de inguste.

Redmi Pad review in romana

Ecranul are suprafata plata si este inconjurat pe margini de jur imprejur de o dunga neagra din plastic.

Va invitam sa aruncam o privire mai de aproape peste marginile negre ale ecranului. Ele sunt rezonabil de slim.

Redmi Pad review in romana

Cu ecranul setat pe modul dark, negrul afisat arata placut (este destul de inchis).

Redmi Pad review in romana

Va precizam ca functia de automatic brightness (luminozitate automata) este excelent optimizata.

In sectiunea culori, sunt disponibile 3 presetari: vivid, saturated si standard. Aici poate fi ajustata si temperatura culorii (rece, cald).

Daca obisnuiesti sa petreci multe ore cu ochii in ecran pe timpul noptii, atunci functia Reading mode este de real ajutor.

Redmi Pad review in romana

Haideti sa pasim in sectiunea refresh a ecranului. Aici ne sunt oferite 2 optiuni: mod default (refresh-ul este ajustat automat in functie de utilizare) si mod custom.

Va mentionam ca modul custom ofera 2 tipuri de refresh (daca se poate spune asa): 60Hz sau 90Hz. Cu display-ul setat sa ruleze la 90Hz, imaginea este destul de cursiva si fluenta.

Precizam ca tableta dispune de chipset-ul Helio G99. Chipset-ul are suficienta putere pentru a tine pasul cu refresh-ul de 90Hz.

Redmi Pad review in romana

In sectiunea text size gasim 6 presetari pentru ajustare marime text.

Redmi Pad review in romana

Ne pare bine sa vedem ca Xiaomi a implementat pe device deja celebra functie double tap (pentru activare ecran). Alaturi de double tap mai gasim functiile raise to wake (activare ecran prin ridicare device), wake lock screen for notifications (activare ecran cand intra notificarile) si smart cover mode (activare/blocare ecran atunci cand se utilizeaza husa cu capac/usa magnetica).

Fereastra lock screen este eleganta, minimalista si intuitiva la utilizare.

Redmi Pad review in romana

Atunci cand tableta este pusa la incarcat, pe ecran isi face aparitia pentru cateva secunde o animatie cool.

Redmi Pad review in romana

Butonul grafic din partea dreapta sus care indica nivelul de incarcare poate fi setat in 4 moduri: buton fara procentaj, buton cu procentaj la interior, buton cu procentaj la exterior sau bara grafica subtire care se intinde pe toata lungimea partii de sus.

Aplicatiile de pe dispozitiv pot fi grupate in mod ‘Classic’ (pe mai multe ecrane Home) sau sub forma de app drawer.

In cazul utilizarii device-ului, se poate opta pentru gesturi (bine optimizate) sau pentru clasicele taste software (back, home si recent apps).

In setarile home screen intalnim utila functie ‘lock home screen layout’ (cu functia activata, aplicatiile/icoanele nu pot fi mutate de pe un ecran pe altul).

Redmi Pad review in romana

Redmi Pad review in romana

Meniul Gesture shortcuts ofera cateva gesturi interesante si utile.

In display size avem 3 presetari pentru ajustare marime interfata. O functie binevenita remarcata de noi este ‘remove animations’. Prin activarea functiei, dispar animatiile iar interfata este ceva mai rapida.

Si uite ca am ajuns la partea de multitasking. Pe un ecran de asemenea dimensiuni, rulajul in split screen este foarte placut si util. Haideti sa o luam treptat.

Pentru a accesa sectiunea floating windows, se intra in meniul de recent apps.

Redmi Pad review in romana

Alegi aplicatia care doresti sa fie afisata sub forma de floating window, tii apasat pe aplicatie pentru cateva momente si astfel iti apare meniul care include functiile split screen si floating window.

Selectezi icoana pentru floating window iar pe display iti este afisata aplicatia dorita. Pentru a minimaliza o aplicatie afisata sub forma de floating windows, aceasta este trasa inspre una din marginile laterale.

Meniul floating windows poate fi accesat si din partea stanga sus a sectiunii de aplicatii recente.

Pentru a deschide 2 aplicatii in mod split screen, in sectiunea aplicatii recente se tine apasat pentru cateva momente pe aplicatia dorita iar apoi este selectata icoana de split screen. Tot ce ramane de facut este sa alegi din lista cu aplicatii recente cealalta aplicatie care sa fie afisata in split screen.

Redmi Pad review in romana

In ceea ce priveste rulajul de continut de pe diverse platforme (hbo max, disney plus etc), va precizam ca tableta dispune de certificare DRM Widevine L1.

Ca si platforme de filme, noi am testat Hbo Max si Disney Plus. Pe ambele, filmele au rulat in HD. Va precizam ca pe Hbo Max, in cazul serialului House of the Dragon, sunt afisate optiunile 4K UHD, Dolby Vision si Dolby Atmos.

In mod evident ca device-ul nu poate rula filmul in 4K. Insa, am verificat iar filmul este afisat la rezolutia nativa a tabletei (2000×1200 pixeli). Apoi, cum tableta dispune de Dolby Atmos, se pot rula filme compatibile cu aceasta tehnologie audio.

Legat de aplicatia Youtube, rezolutia maxima disponibila este de 1440p 60fps. Noi am testat youtube in browser iar chipset-ul ruleaza fara probleme optiunea 4K 60fps.

Redmi Pad review in romana

Redmi Pad review in romana

In sectiunea Landscape view optimization sunt afisate aplicatiile proiectate/optimizate sa ruleze in mod landscape.

Pentru deblocare device, este disponibila functia face unlock. Deblocarea faciala functioneaza bine in conditii bune si medii de luminozitate. Va precizam ca face unlock-ul nu merge pe intuneric.

Redmi Pad review in romana

Datorita ecranului bun si dotat cu diagonala mare, navigarea pe net este o activitate placuta 🙂

Redmi Pad review in romana

Meniul de oprire/restart este de tip full screen. El include si functiile mod avion si mod silent.

Redmi Pad review in romana

In aceasta perioada a anului (vreme inchisa), lizibilitatea in lumina de afara este decenta.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).