kirin 950

Compania Chineza Huawei a facut public detalii despre noul lor procesor pentru smartphone-urile din zona high end. Chip-ul pe nume Kirin 950 se va afla la interiorul viitorului Huawei Mate 8, telefon ce urmeaza a fi lansat pe 26 Noiembrie.

Kirin 950 are la baza procesor octa core cu arhitectura big. LITTLE si include 4 nuclee Cortex A-72 cu frecventa de pana la 2.53GHz si 4 nuclee Cortex A-53 de pana la 1.8GHz.

Procesorul de 2.52GHz se ocupa de aplicatiile care au nevoie de multe resurse iar cel de 1.8GHz are in sarcina functiile de baza si tot ceea ce tine de sistemul de operare Android.

Kirin 950 este echipat cu placa video Mali-T880MP4 si LTE de categoria 6. Noul chip de la Huawei aduce imbunatatiri in ceea ce priveste calitatea sunetului din timpul apelurilor vocale.

Kirin 950 a fost testat in GFXBench si a obtinut rezultate mai bune decat procesorul Exynos de pe Samsung Galaxy S6. In AnTuTu, Kirin 950 a scos 82,945 puncte.

kirin 950 1

kirin 950 2

Via: Androidcentral.com Slashgear.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).