walkman 1

Binecunoscutul Sony Walkman, device ce a fost lansat pe piata in anul 1979, implineste 36 de ani de existenta. La data lansarii, Sony Walkman a revolutionat modul de ascultare a muzicii. Practic device-ul extrem de portabil ce avea inclus casti, a permis ascultarea pieselor preferate indiferent de locatia in care ne aflam si nu doar in sufrageria locuintei noastre.

Cu trecerea anilor Walkman-ul a evoluat, si dintr-un simplu player de casete, el a devenit treptat CD Walkman, Video Walkman, MiniDisc Walkman, Walkman MP3 etc. In acest moment functia de player audio Walkman este prezenta pe toate smartphone-urile Sony.

De la data lansarii si pana la 31 Martie 2009, diversele variante ale Walkman-ului au totalizat 385 milioane de exemplare vandute. Cu toate ca in primii ani de existenta device-ul a fost extrem de scump, el s-a bucurat de o cerere extraordinara. Insa cu trecerea timpului pentru a putea tine pasul cu competitia tot mai acerba, Sony a lansat variante de Walkman cu pret mai accesibil.

In prezent Walkman-ul este comercializat in diverse modele. Pretul incepe de la 65 dolari pentru Walkman MP3 player si ajunge pana la 1200 dolari pentru un device capabil sa redea muzica in formate digitale la o calitate foarte ridicata.

walkman 2

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).