Weekend-ul este aici iar cu aceasta ocazie ne-am hotarat sa va aducem ceva special. Este vorba despre un top 4 cu cele mai bune aplicatii tip file management pentru smartphone-ul tau cu Android.

Aceste aplicatii ruleaza fara probleme si pe tablete ‘motorizate’ de Android (aici ne referim la compatibilitatea cu ecranele de 10 inci, 9.6 inci, 8 inci sau 7 inci).

Inainte de a porni la ‘drum’, va reamintim ca am publicat la noi pe site un top cu cele mai bune browsere pentru Android. Credem ca ve-ti gasi util acest articol 🙂

Revenim la ceea ce ne-am propus sa facem astazi. Demaram articolul cu (poate) cel mai popular file manager de pe magazinul Google Play.

1. ES File Explorer

Programul are in acest moment peste 100 milioane de descarcari. Noi consideram ca aplicatia este populara din motive foarte intemeiate. Are o interfata eleganta, simpla, icoane aspectuoase si diverse functii atractive.

In fereastra principala a aplicatiei iti sunt afisate directoare si functii. Avem foldere care afiseaza continut specific stocat in smartphone: ‘Music’, ‘Movies’ ‘Images’ ‘Recycle Bin’ si ‘APP’. Folder-ul APP iti arata programele care sunt instalate pe smartphone.

Ca si functii, gasim ‘Cleaner’ (sterge fisierele tip junk), ‘Logger’ (arata fisierele, imaginile descarcate) si ‘Cloud Drive’ (iti permite sa te loghezi cu aplicatia in contul tau de stocare in cloud).

Aplicatia iti permite sa vizualizezi usor si rapid tot ceea ce este stocat pe smartphone. Se pot crea usor foldere noi in care sa ‘depozitezi’ ceea ce-ti place.

In meniul de baza al programului exista diverse optiuni precum afisare Thumbnails (pictograme), afisare fisiere ascunse, utilitare de folos (download manager, player audio, cleaner etc), meniu cu setari generale etc.

In ceea ce priveste reclamele, aplicatia nu te ‘enerveaza’ prea tare. Pe fereastra principala in partea de jos este afisata o reclama de dimensiuni generoase. Mai apare cate o reclama atunci cand navighezi prin meniuri si cand utilizezi functiile aplicatiei.

Per total, soft-ul este unul care ne place. Daca ar fi sa reprosam ceva este numarul marisor de functii care o parte din ele nu sunt prea utile. Descarca ES File Explorer de pe magazinul Google Play.

2. Asus File Manager

Trebuie sa recunoastem ca file manager-ul creat de Asus este in acest moment favoritul nostru. De ce spunem asta? Motivul este simplu. Aplicatia nu este incarcata de functii inutile, este foarte usor de utilizat si nu are pic de reclama.

In fereastra principala a programului apar fisierele din smartphone grupate ‘elegant’ in 9 categorii – Images, Videos, Music, Compressed, Favorites, Apps, Documents, Downloads si Recent.

In partea de jos a ecranului principal gasesti o pictograma care afiseaza spatiul total disponibil pe smartphone. Daca se face click pe pictograma, esti directionat catre intreg continutul ce este stocat pe telefonul tau.

Soft-ul iti permite sa te conectezi la conturi de cloud precum Google Drive si Microsoft OneDrive. Ne place faptul ca meniul de setari generale contine doar 4 optiuni.

Va invitam sa descoperiti mai multe despre acest mic programel in screenshot-urile de mai sus. Descarca Asus File Manager de pe magazinul Google Play.

3. APUS File Manager

Ca si interfata, functii, modul de organizare al meniurilor si simplitate, Apus file manager este o aplicatie atractiva. In fereastra principala ti se ofera acces la 4 mari categorii: Images, Music, Videos, Apps, Downloads si Docs.

Numarul de reclame este relativ mic iar functiile disponibile sunt interesante. Avem Clean (curata fisiere junk), Web Page Transmission (conectarea smartphone-ului la desktop), posibilitate conectare cont Google Drive si altele.

In meniul general cu setari exista cateva ‘chestii’ interesante precum New File Notification (aplicatia te instiinteaza cand ai pe telefon un fisier proaspat descarcat sau transferat de pe un alt device) si Auto Optimizer (monitorizeaza si optimizeaza functionarea telefonului).

Pe langa acestea mai avem si Notification shortcut tool (plaseaza in bara de notificare a smartphone-ului utilitare precum captura de ecran, Boost, Clean, Settings etc).

Ce am remarcat la utilizarea aplicatiei este ca din cand in cand apare pe ecran o reclama ‘full screen’. Un alt aspect care nu ne place este numarul mare de ‘permisiuni’ pe care aplicatia le solicita. Descarca Apus File Manager de pe magazinul Google Play.

4. Xiaomi File Manager

Si iata ca am ajuns la ultimul file manager din topul nostru. Ne pare bine sa va anuntam ca aplicatia este aproape la fel de simplista ca file manager-ul celor de la Asus.

In fereastra principala gasim fisierele din smartphone grupate in categorii precum Images, Music, Videos si Downloads.

Daca se face scroll in jos pe fereastra principala, iti apar toate fisierele accesate recent. Accesarea intregului continut de pe smartphone se face rapid/usor iar interfata arata placut din punct de vedere grafic.

Am remarcat ca aplicatia dispune de functiile Connect to Computer si Transfer Files. Cand se face click pe aceste functii, esti directionat catre download-ul aplicatiei Mi Drop realizata tot de Xiaomi.

Vrem sa precizam ca file manager-ul dispune de functie Clear care curata fisierele tip junk de pe telefon. Se poate dovedi a fi o functionalitate utila pentru unele persoane.

Meniul cu setari generale are putine optiuni iar din punctul nostru de vedere asta este un plus. Va invitam sa descoperiti mai multe detalii despre aplicatie in capturile de ecran de mai sus. Descarca Xiaomi File Mnanger de pe magazinul Google Play.

CONCLUZIE

In top am cautat sa includem aplicatii care ofera fel si fel de functii si programe care favorizeaza rapiditatea si simplitatea. Speram ca am reusit asta 🙂 Suntem increzatori ca ve-ti considera util acest mic top intocmit de noi. Vom revenii in curand cu un alt articol de acest gen.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).