Weekend-ul se apropie cu pasi repezi iar cu aceasta ocazie ne-am decis sa realizam ceva special pentru voi. Este vorba despre un top 10 cu cele mai bune browsere pentru smartphone-ul sau tableta ta cu Android.

Vrem sa precizam ca aplicatiile din top nu sunt ordonate in functie de popularitate sau importanta. Fara alte introduceri inutile, haideti sa ‘demaram’ cu primul browser din topul nostru.

1. Opera

Opera este un web browser pe care noi il folosim de foarte mult timp pe calculatoare cu Windows. Principalele caracteristici ale acestui soft sunt viteza excelenta, interfata grafica placuta si diversele functii atractive. Asta este valabil atat in cazul versiunii de Windows, cat si in cazul variantei pentru device-uri cu Android.

De-a lungul anilor, Opera pentru Android a evoluat mult, astfel ca in prezent poate fi considerat unul dintre cele mai bune si interesante browsere de internet. Dovada in acest sens sunt cele peste 100 de milioane download-uri.

In ceea ce priveste functiile, noua de plac mult Speed Dial (posibilitatea de a adauga pe ecranul principal scurtaturi la site-urile favorite) si functia de stiri (pe ecranul principal apar stiri si noutati din diverse domenii).

Exista multe alte functii interesante si atractive pe care va invitam sa le descoperiti. Descarca Opera de pe magazinul Google Play.

2. Google Chrome

Avem in fata un web browser care nu necesita prezentare. Chrome este in acest moment cel mai popular ‘navigator’ de internet din lume (atat pe Windows cat si pe Android). Pe Google Play, browser-ul Chrome afiseaza un miliard de download-uri, ceea ce este foarte impresionant.

Motivele pentru care aplicatia este atat de populara sunt multiple. Avem o interfata minimalista si aspectuoasa, integrarea si sincronizarea perfecta cu varianta pentru desktop, compatibilitatea cu orice fel de pagina web, viteza excelenta, nivelul sporit de securitate si o selectie generoasa cu functii utile si atractive. Descarca Google Chrome de pe magazinul Google Play.

3. Mozilla Firefox

Suntem convinsi ca de-a lungul anilor, multi dintre voi ati apelat la celebrul Mozilla Firefox atunci cand vine vorba de web browsing pe calculatoare cu Windows. La un moment dat, Firefox era poate cel mai popular browser pentru Windows.

Insa, cu timpul Chrome a capatat enorm in popularitate iar asta in combinatie cu diversele probleme intampinate de Firefox (functionare greoaie, crash-uri etc), a facut ca browser-ul sa cada destul de mult in ‘clasamente’. Speram sa nu ne inselam, insa in acest moment (pe Windows) Opera este mai popular decat Firefox.

Lasam aceste aspecte de-o parte si ne focusam pe versiunea de Android a acestei aplicatii. Firefox are in prezent peste 100 milioane de download-uri, ceea ce inseamna ca este o aplicatie ‘destul’ de populara.

Soft-ul atrage prin interfata bine gandita, nivelul ridicat de securitate si numarul generos de Addon-uri. In ceea ce priveste restul de functii, va invitam sa le descoperiti. Descarca Mozilla Firefox de pe magazinul Google Play.

4. Dolphin Browser

Dolphin este primul browser din topul nostru care nu e disponibil in versiune pentru Windows. Aplicatia atrage prin interfata eleganta, incarcarea rapida a paginilor web, nivelul excelent de personalizare/customizare, diversele Addon-uri interesante si meniurile bine organizate/gandite.

Dolphin are in acest moment pe Google Play peste 50 milioane download-uri, ceea ce nu e rau deloc (in comparatie cu ,gigantii’ Opera si Firefox).

Noi am inceput sa folosim acest browser inca de prin 2011. Putem spune ca in prezent (ocazional) inca mai apelam la el. Descarca Dolphin Browser de pe magazinul Google Play.

5. Maxthon Browser

Iata un browser care intodeauna a stat in umbra mult mai popularelor Opera, Firefox si Chrome (pe Windows). Din pacate pentru Maxthon, la fel este cazul si pe Android. Insa, asta nu inseamna ca aplicatia trebuie trecuta cu vederea.

Dupa parerea noastra, Maxthon este un browser bun care ofera viteza, interfata aspectuoasa (predomina culoarea albastra), functii interesante si un consum mic de resurse hardware. Acestea sunt niste atuuri demne de luat in considerare. Descarca Maxthon Browser de pe magazinul Google Play.

6. CM Browser

Aceasta aplicatie surprinde placut prin numarul generos de functii (mod de noapte, mod desktop, ad blocker, addon-uri/extensii, mod incognito, speed dial, stiri, numar mare de setari etc) si usurinta in utilizare. Descarca CM Browser de pe magazinul Google Play.

7. UC Browser

In mod surprinzator, browser-ul UC este cu mult mai popular decat ‘dinozaurii’ Opera si Firefox. In acest moment, aplicatia afiseaza pe Google Play cifra de peste 500 milioane de descarcari.

Asta il face sa fie unul dintre cel mai descarcate browsere dupa Google Chrome. Asta este destul de impresionant.

Programul exceleaza la multe aspecte. Are viteza (paginile se deschid rapid, scrolling-ul prin pagini este cursiv, interfata este foarte fluenta), meniurile sunt simple, functiile sunt usor de accesat si nu consuma multe resurse. Descarca UC Browser de pe magazinul Google Play.

8. Via Browser

Ce ne-a impresionat la acest navigator pe internet este consumul foarte redus de RAM si procesor, simplitatea interfetei si rapiditatea in a deschide pagini. Fara sa exageram, Via Browser este poate cel mai rapid browser pentru Android.

Ca si functii, aplicatia pune la dispozitie cam tot ce ofera si competitorii. Soft-ul nu se bucura de multa popularitate. Cu toate acestea, micutul developer a atins peste 1 milion de download-uri, ceea ce nu e rau deloc. Descarca Via Browser de pe magazinul Google Play.

9. Microsoft Edge

Browser-ul Edge al celor de la Microsoft este un fel de Internet Explorer versiune 2018 (asta in cazul versiunii pentru calculatoare cu Windows).

Varianta pentru Android atrage prin design-ul nou si interesant, rulajul cursiv si consumul redus de resurse hardware.

Ca si functii, browser-ul poate fi sincronizat cu contul tau Microsoft/Skype, este disponibila functie de traducere pagina web, avem mod privat, se pot adauga site-uri favorite in fereastra principala, exista functie de stiri (Microsoft News) etc. Descarca Microsoft Edge de pe magazinul Google Play.

10. Samsung Internet Browser

Iata ca am ajuns la ultimul browser din topul nostru. Este vorba despre un browser realizat de Samsung care atrage atentia prin cateva aspecte.

Acestea sunt numarul mare de download-uri de pe Google Play (peste 500 milioane), interfata simpla/eleganta, rulajul rapid, optiunile/setarile usor de accesat si cateva functii interesante pentru personalizare. Descarca Samsung Internet Browser de pe magazinul Google Play.

CONCLUZIE

Acum ca am ajuns la final, speram ca ve-ti considera de folos topul intocmit de noi. Am cautat sa combinam aplicatii super populare cu cele mai putin descarcate, dar care se prezinta foarte bine ca interfata si functionalitate.

Vom reveni in perioada urmatoare cu un alt top de acest gen. Va reamintim ca recent am publicat pe site-ul nostru un top 10 cu aplicatii de muzica pentru Android.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).