Uite Asus Zenfone 12 Ultra pareri si pret Romania. Inchidem aceasta saptamana cu un terminal flagship care a debutat foarte recent 🙂 ‘Vinovatul de serviciu’ nu este nimeni altul decat nava amiral Asus pe 2025, in speta Zenfone 12 Ultra 🙂

Va propunem ca prima oara sa ne focusam pe detaliile despre pret. Dispzitivul este la vanzare pe site-ul Amazon Germania pentru suma de 1100 euro (versiune 16GB RAM/512GB). Smartphone-ul va fi lansat curand in Romania pentru pretul de aproximativ 5480 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Mergem mai departe in introducere si compunem un mic preview cu cele mai cool dotari oferite de device. Ca si highlight, avem de-a face cu un flagship echipat cu jack 3.5mm. Foarte tare 🙂 In ceea ce priveste restul de aspecte, avem panou AMOLED de refresh inalt, cel mai puternic chipset Qualcomm Snapdragon al momentului, baterie foarte performanta si design superb.

Cu toate aceste lucruri precizate, ne oprim cu partea introductiva si pornim la drum cu prezentarea device-ului. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.

Asus Zenfone 12 Ultra pareri

1. Asus Zenfone 12 Ultra pareri – Display

Aici producatorul a pus accent pe viteza, partea de rezolutie/densitate pixeli fiind lasata pe plan secundar. Ce vrem sa spunem cu asta ? Asus a mers pe mana unui panou LTPO AMOLED care urca pana la 144Hz. Insa, trebuie spus ca acest lucru este posibil doar in gaming. Hmmm… deci ecranul nu este pe atat de rapid pe cat cam crezut. In fine.

Ca si fapt divers, Motorola Edge 40 (testat de GadgetLab) se numara printre putinele telefoane (non-gaming) care poseda OLED ce poate fi setat sa ruleze permanent la 144Hz. Restul de device-uri ce pot rula premanent refresh de 144Hz (sau mai mult) sunt telefoane de gaming (ROG Phone, Nubia Red Magic).

Acum va propunem sa exploram impreuna caracteristicile full ale display-ului de pe Zenfone 12 Ultra.

FISA TEHNICA

# Panou Samsung E6 LTPO AMOLED 6.78 inci, suprafata plata

# Rezolutie 2400×1080 pixeli si 388PPI

# Refresh VRR (variable refresh rate) 1 – 120Hz

# Luminozitate max 2500 niti

# Spectru culoare DCI-P3

# Tehnologii – Always On (functioneaza la refresh 1Hz), HDR10

# Protectie Gorilla Glass Victus

# Raport ecran/corp 88 procente

CATEVA OBSERVATII

Diagonala masiva + display-ul cu suprafata plata este un setup super atractiv 🙂 Cu toate acestea, nu gresim cand spunem ca ecranul dezamageste usor.

Pentru un telefon de 1000 euro, rezolutia FHD+ este cam putin. Avand in vedere diagonala de 6.8 inci (mai exact 6.78), display-ul trebuia sa dispuna de rezolutie Quad HD+ (undeva la 3000×1440 pixeli).

2. Asus Zenfone 12 Ultra pareri – Are jack 3.5mm

Hmmm… intr-o mare de telefoane flagship care nu stiu ce inseamna iesirea audio 3.5mm (flagship-urile Sony Xperia fac exceptie), un device high-end dotat cu asa ceva este o gura de aer proaspat 🙂 De altfel, intreg segmentul audio al device-ului poate fi caracterizat altfel 🙂

FISA TEHNICA CU RESTUL DE DOTARI

# Difuzoare stereo tip multi-magnet

# Iesire jack 3.5mm cu certificare Hi-Res Audio 384 kHz / 32-bit

# Tehnologii – AudioWizard, Spatial Sound, Dirac Virtuo pentru auditie in casti, Hi-res audio wireless

# 3 microfoane cu tehnologie Asus Noise Reduction

3. Este foarte performant

In acest punct hardware nu avem parte de surprize usor neplacute (precum in cazul display-ului). Asus a intocmit o configuratie bazata pe cel mai puternic chipset Qualcomm al momentului, in speta motorizarea Snapdragon 8 Elite (3nm, 4.3GHz). Excelent 🙂

In ceea ce priveste RAM-ul si stocare, puternicul procesor este ajutat de setup-ul 16GB RAM LPDDR5X + 512GB stocare UFS 4.0. Foarte tare 🙂

4. Camera principala este in regula, insa doream o camera telephoto mai potenta

Incepem prin a va spune ca senzorul primar al camerei principale este foarte performant. Avem camera Sony Lytia LYT-700 50MP, focalizare PDAF 2×2 on-chip-lens, stabilizare gimbal-OIS pe 6 axe si filmare 8K 30fps/4K 60fps. Nu-i rau 🙂

Ceilalti 2 senzori care alcatuiesc camera principala sunt ultra-wide 13MP (AF, 120 grade, video 4K 30fps) si telephoto 32MP (tehnologie OIS, zoom optic 3X). Camera telephoto este in regula, insa Asus putea face un efort pentru implementarea unui zoom optic ceva mai mare (5X).

Asus Zenfone 12 Ultra pareri

5. Asus Zenfone 12 Ultra pareri – Bateria este excelenta

Terminalul obtine calificativ foarte pozitiv si in acest segment hardware 🙂 Avem 5500mAh, incarcare rapida Asus HyperCharge de 65W si incarcare wireless cu putere 15W.

Daca stam sa ne gandim bine, se putea face un efort si pentru integrarea unei functii de incarcare wireless mai rapida (macar un 25W). Este evident faptul ca Asus a pus pe device cel mai basic chip de incarcare wireless rapida (15W). Asta nu este prea in regula 🙁

Mai are device-ul dotari atractive ? Da 🙂

In acest punct al prezentarii luam o pauza de la povestit si permitem specificatiilor sa-si exprime opinia 🙂

FISA TEHNICA

# Design – rama din aluminiu, spate din sticla, protectie IP68 (durabilitate la apa si praf)

# Conectivitate – WiFi be/ax/ac, 5G, Bluetooth 5.4, NFC, eSIM

# Scanner amprente incorporat in ecran

# Sistem de operare Android 15 (interfata ZenUI); pana la 2 upgrade-uri OS, diverse functii AI

Asus Zenfone 12 Ultra pareri – GANDURI DE FINAL

Noul Asus Zenfone 12 Ultra este un flagship interesant 🙂 Este puternic, frumos si bine echipat. Insa, pentru un terminal care depaseste valoarea de 1000 euro, display-ul FHD+ este cam putin, incarcarea wireless este slabuta iar camera selfie nu este capabila de video 4K (limitata la 1080p 30fps).

Avand in vedere aceste aspecte, un pret corect pentru dispozitiv este de 4500 – 4600 lei. Va reamintim ca device-ul costa 1100 euro – in jur de 5480 lei.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Camera selfie 32MP, senzor RGBW, pixel bining, video 1080p 30fps
  • Conectivitate – WiFi direct, GPS/AGPS/GLONASS, Dual SIM
  • Senzori – deblocare faciala, accelerometru, compas, giroscop, proximitate, lumina, hall
  • Culori – verde, roz, negru; 163.8 x 77.0 x 8.9 mm si 220 grame
  • Accesorii – husa

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).