Uite ZTE Blade V70 Design pareri si pret in Romania. In acest nou articol va invitam sa exploram rapid impreuna un terminal entry-level ajuns recent pe online-ul romanesc 🙂 Este vorba despre V70 Design, smartphone realizat de catre brand-ul chinezesc ZTE.
Din start va precizam ca device-ul este disponibil pe site-ul carrefour.ro pentru suma de 700 lei (varianta 4GB RAM/256GB). In acest bani primim un smartphone 4G echipat cu stocare generoasa, panou LCD cu refresh inalt, acumulator destul de potent si procesor rezonabil de rapid.
Cu toate aceste aspecte precizate, oprim aici segmentul introductiv si demaram in forta cu prezentarea dispozitivului. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.
FISA TEHNICA CU CELE MAI BUNE DOTARI
# Panou LCD 6.7 inci, 1612×720 pixeli, refresh max 120Hz, format 20:9, ratie ecran/corp 85%
# Configuratie – procesor Unisoc T606 12nm, setup 4GB RAM LPDDR4X + 256GB stocare tip eMMC 5.1
# Acumulator – 5000mAh + fast charging 22.5W
# Conectivitate – Dual 4G, NFC, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.2, scanner amprente (in tasta de power), MicroSD, jack 3.5mm, Radio FM
# Design – spate acoperit cu sticla, profil slim 8.2mm, spate plat
ZTE Blade V70 Design pareri – CATEVA OBSERVATII
Incepem cu display-ul. Dansul este in regula, insa este cam aiurea faptul ca s-a mers pe mana unei diagonale atat de mari, in speta 6.7 inci. Avand in vedere faptul ca avem de-a face cu un panou LCD HD+ (1612×720 pixeli), o diagonala de 6.5 – 6.4 inci era cea mai potrivita. Din pacate, trendul existent pe segmentul mid-range premium si high-end (ecrane cat o placinta) s-a infiltrat si pe clasa de buget (entry-level si mid-range).
Ne indreptam atentia spre configuratie. Aici surprinde placut prezenta stocarii de 256GB. Un plus evident 🙂 Pentru extra atractivitate, noi consideram ca producatorul putea face un efort si sa motorizeze device-ul cu stocare UFS (in configuratia actuala, telefonul foloseste eMMC 5.1). Va mentionam ca CPU-ul de pe telefon ofera suport pentru stocare tip UFS.
Apropo de procesor, ca si performante, Unisoc T606 este similar cu motorizarea Unioc T616 (in jur de 240.000 puncte in Antutu 9). Am evidentiat acest lucru ca sa va spunem ca noi am testat Allview Prime H201 LTE (tableta echipata cu CPU-ul Unisoc T616). In acest context, putem spune ca Unisoc T606 o sa asigure terminalului ZTE performante decente la utilizarea de zi cu zi.
Continuam cu observatiile si spunem cateva vorbe si despre acumulator. Setup-ul 5000mAh + fast charging 22.5W prezent pe device este bun (spre excelent) pentru un telefon de acest gen.
Ca si conectivitate, surprinde placut prezenta NFC 🙂 La fel putem spune si despre spatele acoperit cu sticla 🙂 (exista si versiune cu spate din piele sintetica).
Ce alte dotari interesante mai are smartphone-ul ?
# Sistem de operare Android 14 cu interfata MyOS 14
# Camera principala cu senzor 50MP, video 1080p
# Functie de memorie virtuala (Dynamic RAM)
ZTE Blade V70 Design pareri – CATEVA OBSERVATII
Ne pare bine sa vedem ca device-ul ruleaza o versiune destul de recenta de Android. Cu toate acestea, sa nu va asteptati la update-uri OS. Avand in vedere profilul de telefon buget, sunt mari sansele ca smartphone-ul sa ramana blocat pe versiunea actuala de Android (14). Daca se doresc update-uri (pe un telefon buget), clar ca trebuie sa te orientezi spre Samsung.
CONCLUZIE
ZTE Blade V70 Design este un terminal decent. Device-ul arata placut, este bine echipat si are configuratie rezonabil de rapida. Toate bune si frumoase ? Nu chiar. Pretul de 700 lei ni se pare cam mare.
Spunem asta in contextul in care modelul Samsung Galaxy A16 4G are pret similar. Este lesne de inteles ca modelul Galaxy A16 este net superior. Avand in vedere acest aspect, un pret corect si adecvat pentru smartphone-ul Blade V70 Design este de 600 lei.
UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE
- Camera frontala 16MP, video 1080p
- Conectivitate – GPS/AGPS/GLONASS, USB C
- Senzori – accelerometru, proximitate, compas
- Altele – deblocare faciala, difuzor pe marginea de jos
- 165.8 x 77.1 x 8.2mm si 206 grame