Uite Motorola Edge 30 Ultra review in romana. Ne pare bine sa va anuntam ca astazi publicam primul nostru review de pe 2023 🙂 Device-ul pe care l-am avut la testare nu este unul oarecare. Avem de-a face cu flagship-ul Edge 30 Ultra al celor de la Motorola 🙂

Implementam procedura de teasing si va spunem ca dispozitivul poseda un fast charging foarte, foarte performant, chipset Snapdragon de top, un display OLED de refresh inalt, camera principala interesant pusa la punct, stocare si memorie din belsug, o carcasa premium foarte eleganta etc.

Convinsi ca am triumfat in misiunea noastra de a va capta atentia si interesul, ne oprim aici cu partea de introducere si dam drumul la treaba 🙂 Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.

Motorola Edge 30 Ultra review in romana

Motorola Edge 30 Ultra review in romana – DESIGN

Motorola Edge 30 Ultra review in romana

Terminalul etaleaza un design superb si o carcasa confectionata din materiale de calitate premium. Avem sticla Corilla Glass 5 in partea frontala, sticla Gorilla Glass 5 cu suprafata mata pe partea din spate si o rama metalica solida si eleganta. Vom arunca o privire (sau mai multe) peste rama/cadrul metalic in cateva momente.

Alaturi de materialele premium mentionate, precizam ca Motorola a adaugat protectia IP52 (pentru durabilitate la praf si stropiri cu apa). Acest aspect a fost binevenit in timpul sesiunii de pozare a device-ului. In imaginea de mai sus se pot observa picaturi de zapada si apa pe suprafata mata.

Tinem sa precizam ca la manevrare/manipulare, terminalul se simte excelent in mana. Gratie materialelor premium utilizate la asamblare, device-ul lasa un feeling placut de greutate (cand telefonul este tinut in mana). Apropo de greutate, va mentionam ca smartphone-ul cantareste sub 200 grame (198.5).

Aaaa… sa nu uitam. Spatele mat se ‘lipeste’ destul de bine de palma/mana utilizatorului. Asta este important.

Motorola Edge 30 Ultra review in romana

Cu telefonul expus la o sursa de lumina, pe spatele mat (de culoare neagra) isi fac aparitia mici ‘fulgi de zapada’ (poate ne-a cam luat valul 🙂 ).

Motorola Edge 30 Ultra review in romana

Ne pare bine sa va anuntam ca stica cu finisaj mat nu retine urmele de amprente si praf. Excelent 🙂

Si uite ca am ajuns la marginea metalica a device-ului. Aceasta este subtire, solida, foarte eleganta si vopsita in ton cu device-ul. Din imagini remarcam faptul ca telefonul are un design slim (8.39mm).

Motorola Edge 30 Ultra review in romana

Pe spate, elementul de design care capteaza toate privirile este modulul camerei principale. El arata modern si foarte elegant. Coboram spre partea de mijloc iar aici zarim logo-ul M. Apoi, deasupra marginii de jos avem inscriptionat logo-ul motorola.

Facem pasul pentru cateva clipe spre partea frontala. Aici ne intampina un ecran echipat cu suprafata curbata, format 20:9 si perforatie pozitionata sus pe mijloc.

Motorola Edge 30 Ultra review in romana

In partea frontala, curburile laterale ale sticlei Gorilla Glass 5 sunt extinse pana la rama metalica. Noi credem ca acest tip de design este foarte cool 🙂

Motorola Edge 30 Ultra review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN

Motorola Edge 30 Ultra review in romana

In partea de sus a ecranului sunt incorporate difuzorul audio si difuzorul pentru apeluri. Noi am purtat destul de multe convorbiri iar datorita acestui aspect va putem spune ca sunetul in apeluri este foarte bun (volum suficient, claritate, vocile se aud tare si placut).

Sticla Gorilla Glass 5 de pe spate este si ea curbata inspre extremitatile laterale (nu asa pronuntat precum in partea frontala).

Modulul camerei principale este de dimensiuni generoase, arata elegant si are in componenta 3 senzori.

Motorola Edge 30 Ultra review in romana

Observam faptul ca modulul camerei iese destul de mult in afara suprafetei din sticla.

Si acum haideti sa privim mai indeaproape curburile sticlei din partea frontala. Arata foarte, foarte bine 🙂 Din imagini observam ca ecranul vine echipat cu folie (preaplicata din ‘fabrica’).

Motorola Edge 30 Ultra review in romana

Pe dunga metalica din partea de jos gasim insirate 2 linii de antenta (de-o parte si de alta), slotul Dual SIM, portul USB C 3.2 (cu iesire video DisplayPort 1.4 4K 60Hz), un microfon si cel de-al 2-lea difuzor audio.

Pe dunga metalica de sus avem alte 2 linii de antena, cel de-al 2-lea microfon si inscriptia Dolby Atmos.

Pe marginea dreapta in partea de sus avem incorporate o linie de antena, tastele pentru reglare volum si butonul pe pornire/oprire. Ne mutam privirea catre marginea stanga iar aici intalnim 2 linii de antena (pozitionate sus si jos).

Observam faptul ca telefonul dispune de 2 butoane pentru ajustare volum. Toate cele 3 ‘taste’ sunt de mici dimensiuni, insa ele sunt usor de gasit si apasat. Va precizam ca butoanele lasa un feedback bun la apasare.

Motorola Edge 30 Ultra review in romana – AUDIO

Motorola Edge 30 Ultra review in romana

Din punct de vedere audio, smartphone-ul dispune de urmatoarele: 2 difuzoare (unul pe marginea de jos, altul in difuzorul pentru apeluri), optimizare cu tehnologia Dolby Atmos si 2 microfoane.

Boxele stereo din dotare suna excelent. Avem volum puternic, un sunet clar (placut auzului) si un pic de bass. Trebuie spus faptul ca difuzoarele nu distorsioneaza atunci cand volumul este urcat la maxim.

Motorola Edge 30 Ultra review in romana – DOLBY ATMOS

Functia Dolby Atmos poate fi accesata din setari sau din meniul drop down cu functii rapide. Dolby Atmos ofera 6 presetari de sunet: smart audio, music, movie, game, podcast si custom. Presetarea custom iti pune la dispozitie un egalizator audio pentru a seta/ajusta sunetul dupa preferintele tale.

FUNCTII AUDIO

In setarile device-ului la sectiunea sunet sunt prezente diverse setari, functii si optiuni interesante si utile 🙂

 

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).