HTC One M9 este un smartphone care din cate se pare nu inregistreaza rezultate foarte bune pe partea de vanzari. Cu toate ca HTC spera ca noul lor telefon sa aduca un plus in ceea ce priveste veniturile, situatia este complet invers. Din 2010 HTC nu a mai inregistrat incasari asa scazute cum au avut in primul trimestru al lui 2015.

Conform unor zvonuri, pentru a mai reduce pierderile, HTC planuieste sa introduca in aplicatia Blinkfeed aplicatii sponsorizate precum si produse, accesorii si promotii la diverse servicii HTC.

Daca aceste zvonuri se dovedesc a fi adevarate, in opinia mea HTC isi asuma un risc destul de mare. Datorita acestei strategii de monetizare sunt toate sansele ca profiturile sa creasca, insa in acelasi timp e foarte posibil ca multe persoane sa aleaga sa dezactiveze aplicatia BlinkFeed sau chiar sa renunte sa mai utilizeze telefoane HTC.

HTC-monetize-Blinkfeed

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).